ANNONSE - Prosciutto di Parma

Dersom du har en pakke Prosciutto di Parma på lur har du et godt grunnlag for å kunne trylle frem deilige munnfuller på kort tid. Prosciutto di Parma (eller parmaskinke som vi gjerne kaller den) er en tradisjonsrik lagret spekeskinke av svin fra Parmadistriktet nord i Italia. Parmaskinke er et smakfullt og naturlig produkt av høy kvalitet, og er ikke tilsatt nitritt.

Parmaskinken tas rett fra pakken og smaker godt sammen med blant annet brød, ost, frukt og/eller grønnsaker. Mulighetene er mange - gjør gjerne som meg og server parmaskinken på sprøstekte brødbiter, sammen med en smakfull pepperrotkrem toppet med syrlige eplebiter. Dette er en kjapp og smakfull aperitif, forrett eller smårett som du enkelt fikser på under 20 minutter!

Ingredienser

PARMASKINKE & CROSTINI

6-8 skiver parmaskinke
1 baguette (16 skiver)
flaksalt
sort pepper , nykvernet
frisk timian

PEPPERROTKREM

150 g kremost , naturell
50 g crème fraîche eller seterrømme
1 1/2 ss pepperrot , revet
salt og pepper

SYLTET EPLE

1 rødt eple , i små terninger
3 ss extra vigin olivenolje
2 ss eplesidereddik
2 ts flytende honning
salt og pepper
frisk timian

SLIK GJØR DU

parmaskinke

Sett stekeovnen på 250 grader, over- og undervarme. Skjær opp baguetten i omtrent like tykke skiver og fordel dem utover et bakepapirkledd bakebrett. Pensle litt olivenolje på begge sider, og strø litt flaksalt på den ene siden. Stekes midt i ovnen i ca. 5 minutter, til skivene er litt gylne i kantene. Legg dem over på en rist for avkjøling.

Rør sammen olivenolje, eplesidereddik og flytende honning i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Skyll eplet, fjern kjernehuset og skjær det opp i små terninger. Ha epleterningene og bladene av et par kvister timian i eddikblandingen, og rør sammen. La det stå å trekke i noen minutter. Rett før servering siler du av væsken.

Crostini med parmaskinke

Rør sammen kremost og creme fraiche, til det blir kremete. Smak til med revet pepperrot (ok å bruke den på tube hvis du ikke har fersk pepperrot), nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt. Ha gjerne kremen i en sprøytepose, og oppbevar den kaldt til du skal anrette.

Crostini med parmaskinke

Sprøyt litt pepperrotkrem på brødbitene og fordel eplebitene oppå. Del parmaskinken i 2 eller 3 biter og legg dem på toppen. Topp crostiniene gjerne med frisk timian og nykvernet sort pepper, og server dem sammen med friske bobler i glassene.

Crostini med parmaskinke

TIPS

 • Alternativt kan du steke brødbitene i en stekepanne eller på en grillpanne.
 • Alle elementene i denne retten kan gjerne forberedes på forhånd, og anrettes rett før servering.

Crostini med parmaskinke

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Prosciutto di Parma. Parmaskinken får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine.

  Takk for fantastisk mange gode tips og oppskrifter. Du er gull!
  Jeg lurer på om eplene til denne crostinien også kan lages dagen før.
  Eller om de bare skal trekke i væsken noen minutter før servering.

  Hen en fin kveld.

  Svenning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste