Har du lyst på noe godt? Lag crostini toppet med spekeskinke, pepperrotkrem og syrlige eplebiter. Dette er en kjapp og smakfull aperitif, forrett eller smårett som du enkelt fikser på under 20 minutter!

Ingredienser

PARMASKINKE & CROSTINI

6-8 skiver parmaskinke eller annen god spekeskinke
1 baguette (16 skiver)
flaksalt
sort pepper , nykvernet
frisk timian

PEPPERROTKREM

150 g kremost , naturell
50 g crème fraîche eller seterrømme
1 1/2 ss pepperrot , revet
salt og pepper

SYLTET EPLE

1 rødt eple , i små terninger
3 ss extra vigin olivenolje
2 ss eplesidereddik
2 ts flytende honning
salt og pepper
frisk timian

SLIK GJØR DU

Crostini med parmaskinke

Sett stekeovnen på 250 grader, over- og undervarme. Skjær opp baguetten i omtrent like tykke skiver og fordel dem utover et bakepapirkledd bakebrett. Pensle litt olivenolje på begge sider, og strø litt flaksalt på den ene siden. Stekes midt i ovnen i ca. 5 minutter, til skivene er litt gylne i kantene. Legg dem over på en rist for avkjøling.

Rør sammen olivenolje, eplesidereddik og flytende honning i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Skyll eplet, fjern kjernehuset og skjær det opp i små terninger. Ha epleterningene og bladene av et par kvister timian i eddikblandingen, og rør sammen. La det stå å trekke i noen minutter. Rett før servering siler du av væsken.

Crostini med parmaskinke

Rør sammen kremost og creme fraiche, til det blir kremete. Smak til med revet pepperrot (ok å bruke den på tube hvis du ikke har fersk pepperrot), nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt. Ha gjerne kremen i en sprøytepose, og oppbevar den kaldt til du skal anrette.

Crostini med parmaskinke

Sprøyt litt pepperrotkrem på brødbitene og fordel eplebitene oppå. Del parmaskinken i 2 eller 3 biter og legg dem på toppen. Topp crostiniene gjerne med frisk timian og nykvernet sort pepper, og server dem sammen med friske bobler i glassene.

Crostini med parmaskinke

TIPS

  • Alternativt kan du steke brødbitene i en stekepanne eller på en grillpanne.
  • Alle elementene i denne retten kan gjerne forberedes på forhånd, og anrettes rett før servering.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine.

    Takk for fantastisk mange gode tips og oppskrifter. Du er gull!
    Jeg lurer på om eplene til denne crostinien også kan lages dagen før.
    Eller om de bare skal trekke i væsken noen minutter før servering.

    Hen en fin kveld.

    Svenning

  2. Hei Trine
    Jeg lurer også på om eplene også kan lages dagen før eller vil smaken bli for intens?
    Eller tusen takk foe mange flotte oppskrifter!

    Hilsen Lisbeth

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg er usikker på om eplene kan lages dagen før. Jeg har dessverre ikke testet å la de trekke særlig lengre enn det som er oppgitt i oppskriften.

Leave a Reply to Svenning Vang Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste