ANNONSE - HOFF POTETMEL

I dag kan jeg friste med en himmelsk god pavlova med bringebærkrem og friske bær. Jeg har for anledningen formet pavlovabunnen som en krans, slik at den ser skikkelig innbydende ut og er enklere å dele i pene stykker. Pavlova er et populært valg på til 17. mai, og ikke minst til festkakebordet til for eksempel bryllup og andre festdager. Og selvsagt skal den på kakebordet når vi skal feire juniors konfirmasjon til helgen.

En perfekt pavlovabunn skal etter min smak være sprø på utsiden og seig inni. For å få den rette konsistensen bruker jeg HOFF potetmel som jeg vender inn i marengsen før den stekes. HOFF potetmel er laget av gode norske poteter og er et glutenfritt og naturlig stivelsesprodukt med mange gode egenskaper. Prøv det du også neste gang du skal lage pavlova.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PAVLOVABUNN

6 eggehviter
1 klype salt
250 g (finkornet) sukker
2 ts bringebæreddik eller annen eddik
3 ts HOFF Potetmel

3-4 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
4 ss bringebærsyltetøy

DEKOR

300 g bringebær , blåbær og jordbær etter smak
marengs

SLIK GJØR DU

Pavlovakrans med bringebær

Sett stekeovnen på 125 grader varmluft.

Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket dem stiv. Bruk en kjøkkenmaskin med visper og pisk eggehviter og salt til du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett omtrent halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. 3 minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere. Bruk helst finkornet sukker da det løser seg opp raskere enn vanlig sukker. Tilsett deretter resten av sukkeret litt etter litt, og pisk til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter. Tilsett eddik og rør sammen, og vend forsiktig inn siktet potetmel med en slikkepott. Ikke rør mer enn det som er nødvendig slik at du beholder mest mulig luft i marengsen.

Tegn en sirkel som er ca. 26 cm i diameter på et bakepapir, og en på ca. 20 cm innenfor den igjen. Legg bakepapiret på et bakebrett og fordel marengsen jevnt innenfor de to strekene, slik at du har en krans. Bruk gjerne sprøytepose som du klipper et stort hull i. Dersom du får marengs til overs kan du lage små «pikekyss» av resten (bruk liten tipp), der det er ledig plass på bakepapiret.

Pavlovakrans med bringebær

Stek marengsen på midterste rille i 75-90 minutter, til den er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni. Skru av ovnen og la den stå i stekeovnen (med døren litt på gløtt) til den er helt avkjølt. Marengsen kan gjerne stekes flere dager før den skal serveres. Ha eventuelt litt bakepapir rundt marengsen og oppbevar den tørt frem til den skal serveres.

Pavlovakransen bør fylles og dekoreres rett før servering. Finn frem en kjøkkenmaskin med visper. Visp kremfløte og vaniljesukker til en myk krem. Vend bringebærsyltetøyet forsiktig inn i kremen med en slikkepott.

Pavlovakrans med bringebær

Lag en fordypning midt på pavlovakransen (bruk for eksempel baksiden av en teskje) og fordel kremen oppi. Dekorer deretter med friske bær og små marengstopper. Server kaken ganske umiddelbart.

Pavlovakrans med bringebærkrem

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med HOFF potetmel. HOFF potetmel er laget av gode norske poteter og er et glutenfritt og naturlig stivelsesprodukt med mange gode egenskaper. HOFF potetmel er merket med NytNorge. Les mer om HOFF potetmel her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Lagde denne idag til 17 mai brunsj, ikke som en krans for det fikk jeg ikke til men kaken var veldig god og hele ble spist opp på et blunk!

    1. Av eggeplommene kan du lage vaniljeis, vaniljekrem, creme brulee, sitronkrem, sitronterte og masse annet godt. Frys gjerne ned eggeplommene hvis du ikke skal bruke dem med det samme (visp dem sammen og merk emballasjen med antall plommer). Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste