Trine Sandberg_3-2

Året 2023 går straks inn i historiebøkene, noe som gir rom for tilbakeblikk og refleksjon. Jeg gikk inn i 2023 med tre ønsker for det nye året: 1. Jobbe litt mindre, 2. Reise på studietur og 3. Lansere mitt eget vinmerke. Og heldigvis kan jeg krysse av i alle tre boksene.

 

Etter å ha laget to kokebøker med ett års mellomrom følte jeg behov for å roe ned tempoet litt, og ikke jobbe særlig utover vanlig arbeidstid. Det ble litt færre oppskrifter på bloggen første halvår, som gjorde at jeg fikk jeg gjort unna et par oppussingsprosjekter her hjemme og kost meg med forberedelser til Mathias sin konfirmasjon i mai, noe som ble en fin og minneverdig feiring.

 

Studieturen på 2 1/2 uke i juni gikk til Piemonte og Nice sammen med en venninne som hadde dommerpermisjon. Der jobbet jeg med innhold, laget litt mat, gikk lange morgenturer langs vinrankene, oppsøkte spennende restauranter og vingårder. Blant annet vingården som produserer «min» vin.

 

Jeg startet nemlig året med å smake på (og spytte ut) mange ulike rødviner, før jeg til slutt falt for en smakfull Barbera fra vingården til familien Bosio i Piemonte. Og i september kunne jeg stolt lansere Trines vin Piemonte Barbera. Det har vært en utrolig lærerik og spennende prosess. Du kan lese mer om prosjektet Trines vin her.

Trines vin Piemonte Barbera på fat

I august var det 10 år siden min første kokebok Trines mat kom ut, tidenes mestselgende kokebok med mer enn 200 000 eksemplarer! Det ble selvfølgelig feiret!

I høst har jeg vært en del på reise og snakket om min sjette kokebok Trines jul, med blant annet treretters middag og bokbad av Klaus Sonstad i min hjemby Trondheim, samt lignende arrangementer i Haugesund og Sarpsborg. Det er alltid stas å reise rundt og treffe dere lesere, noe jeg også håper jeg får muligheten til i 2024.

 

Jeg har også vært på flere vinmesser rundt omkring i landet og delt ut smaksprøver og fortalt om Trines Barbera. Det var en ny og spennende opplevelse, hvem hadde vel trodd at dette skulle bli en del av arbeidshverdagen min da jeg satt og pugget paragrafer ved Det juridiske fakultet?

Tore og Trine på vinmesse - Trines vin Piemonte Barbera

Årets matreise gikk til Paris, les reisebrev fra turen her.

Matreise Paris - Divvino

Til tross for mange baller i lufta og spennende prosjekter, så er det likevel det løpende arbeidet med Trines matblogg som har tatt mesteparten av tiden min også i år. Bloggen er blitt oppdatert regelmessig med nye oppskrifter, ukemenyer, menyer, tips og triks. I tillegg til å dele oppskrifter og tips på sosiale medier, har jeg nesten hver fredag sendt ut nyhetsbrev til ca. 50 000 mottakere, med blant annet en sniktitt på ukemenyen for den kommende uken, oppskrifter for sesongen, menyer og nyttige tips. Hvis du ikke har meldt deg på e-postlisten allerede kan du gjøre det her.

 

Trines matkalender 2024 ble lansert i november og er en månedskalender med sesongbaserte oppskrifter og QR-koder som enkelt tar deg med til aktuelle oppskrifter og ukemenyer på bloggen.

Trines matkalender 2024

Jeg har også vært en del i media, mediesakene fra 2023 finner du samlet her.

 

Dette var et lite tilbakeblikk på et aktivt og morsomt matblogger-, gründer- og forfatterår. Jeg føler meg utrolig priviligert som får muligheten til å jobbe med det jeg liker aller best, nemlig lage mat, fotografere, skrive og dele fine matopplevelser. Jeg vil derfor benytte anledningen til å takke min manager Tore Nesheim i Storypeople som er en fin støttespiller og rådgiver, og som tar seg av de fleste kommersielle avtalene mine. Jeg vil også takke The Wine Merchant som jeg jobber med ift Trines vin, min redaktør Anne Søyland og Cappelen Damm som jeg samarbeider med om kokebøkene mine, ByK/Kinareiser som arrangerer matreisene mine, samt annonsører og øvrige samarbeidsparter i 2023 som har bidratt til å gjøre dette mulig!

 

Men, Trines matblogg har ikke vært det samme uten leserne mine. Jeg vil derfor takke for alle hyggelige eposter, tilbakemeldinger, innspill, kommentarer og heiarop jeg har fått i løpet av i dette året! Det er en viktig motivasjonsfaktor og inspirasjon for meg! Og takk for at du kjøper matkalenderen og kokebøkene mine, og er med på å bidra til at jeg fortsatt kan dele oppskrifter gratis her på Trines matblogg.

 

Nå ligger 2024 foran meg, et nytt år med blanke ark og muligheter for mange nye matgleder. Jeg har allerede flere planer på blokken, blant annet en ny vin (Trines Riesling) i mars, matreise til Piemonte i mai og jeg er godt i gang med en ny kokebok som kommer i august/september. Jeg gleder meg til å dele mer om dette fremover.

 

Takk for et fint og begivenhetsrikt 2023 – gleder meg til 2024!

Trines mat 2

Tilbakeblikk fra tidligere år finner du samlet her.

 

Foto: Portrettene er tatt av hhv. Astrid Waller, Gry Traaen og Tore Nesheim. 

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det har vært så spennende å få følge deg i mange år, Trine.
    Du har virkelig oppnådd mye!
    Du har også bidratt til mye matglede i hus og hjem over hele Norge.
    Så jeg vil takke deg, på vegne av oss alle! Må det nye året bringe deg mer av det du drømmer om, og flere bokser du kan krysse av!

  2. Takk for mange flotte matgleder, Trine. Jeg kan alltid stole på at dine oppskrifter virker! Jeg liker å invitere til middager, men ønsker meg er en kokebok med middager til 6-10 personer hvor forberedelsene gjøres i forveien og minst mulig samme dag. Da kan jeg slippe å stresse for å bli ferdig, dekke et fint bord og ta en drink med gjestene.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste