Konfekt

En kveld i løpet av den siste uka før jul kommer døtrene mine Anette og Emilie på besøk for å lage konfekt. Vi lager store porsjoner som vi deler mellom oss. Det er både en hyggelig og ikke minst praktisk tradisjon. Her er noen av våre favoritter, i uprioritert rekkefølge (klikk på bildene for å komme til oppskriftene).

 

Bringebærtrøfler

Bringebærtrøfler

Karameller med lakris og sitron

Karameller med lakris og sitron

Fylt sjokolade med mint

Brente sjokolademandler

Brente sjokolademandler

Fløtekarameller

Fløtekarameller

Karamellfudge med vanilje

karamellfudge

Rocky road

Rocky road

Hjemmelaget konfekt er en super førjulsgave, vertinnegave eller spiselig julegave under juletreet. Lag derfor gjerne litt ekstra når du først er i gang. Velg konfekt som er relativt holdbar. Konfekten bør være ganske nylaget når du gir den bort, og det er også viktig at du er nøye med hygienen både når du lager den og når du skal pakke den.

Konfekt - spiselige gaver

Legg konfekten i dekorative esker eller bokser med litt matpapir el. i bunnen og eventuelt mellom lagene. Karameller kan pakkes inn i cellofan eller mellomlagspapir. Knyt et fint bånd på esken og sett på et kort eller en etikett. På kortet kan du skrive hvordan konfekten skal oppbevares og cirka holdbarhetstid (eller når den ble laget).

Konfektlaging, Anette, Emilie og Trine

TIPS

  • Les mer om oppbevaring av og holdbarhet på konfekt her.
  • Alle konfektoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

LYKKE TIL!

 

Foto (portrettet): Astrid Waller.

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste