Mange spør om hvordan de skal oppbevare hjemmelaget konfekt og hvor lenge den er holdbar. Her kan det variere veldig ift hva konfekten er laget av, så dette er veldig generelt ift konfekt som inneholder sjokolade. Oppbevar konfekten i tett boks eller glass ved ca. 12-16 grader, for eksempel på et kaldt soverom eller i kjellerboden. Dersom du må oppbevare konfekten i kjøleskapet er det viktig at du plasserer den der det er varmest, samt at du lar den hvile på kjøkkenbenken med lokket på i ca. en halvtime. Dette for å unngå at kondens setter seg på sjokoladen, slik at den blir misfarget og flekkete. Som en tommelfingerregel bør konfekt helst ikke utsettes på temperaturforskjeller på mer enn 10 grader.

 

Dersom du oppbevarer konfekten som beskrevet ovenfor er den vanligvis holdbar i 3-4 uker. Hvis du skal gi den bort som spiselig gave synes jeg at konfekten bør være relativt nylaget når du gir den bort.

 

Alle konfektoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

EnglishREAD IN ENGLISH
hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.