Havregrynskuler med espresso og rom

Mange spør om hvordan de skal oppbevare hjemmelaget konfekt og hvor lenge den er holdbar. Holdbarhetstiden vil selvsagt variere ut ifra hvilke råvarer konfekten er laget av, og her gjelder tommelfingerregelen at det er den minst holdbare ingrediensen i konfekten som styrer holdbarheten. Når du lager konfekt er det ekstra viktig med god hygiene, så pass på at alle boller og redskaper er helt rene, og bruk gjerne plasthansker når du lager og pakker konfekten.

 

Dersom du for eksempel lager konfekt med marsipan med sjokoladetrekk vil konfekten ha relativt lang holdbarhet (ca. 2 måneder), mens fløtekarameller har en holdbarhet på 2-3 uker (forutsatt at de er pakket inn i cellofan eller lignende). Trøfler oppbevares i kjøleskapet eller en kald kjellerbod, og er holdbare i ca. 2 uker (forutsatt at fløte og smør har en lang holdbarhet). Konfekt laget med sjokolade bør helst ikke fryses da sjokoladen gjerne endrer smak og utseende etter å ha vært fryst.

 

Oppbevar konfekt og karameller i tett boks eller glass ved 12-16 grader, for eksempel på et kaldt soverom eller i kjellerboden. Dersom du må oppbevare den i kjøleskapet er det viktig at du plasserer den der det er varmest, samt at du lar den hvile på kjøkkenbenken med lokket på i ca. en halvtime. Dette for å unngå at kondens setter seg på sjokoladen, slik at den blir misfarget og flekkete. Som en tommelfingerregel bør konfekt helst ikke utsettes på temperaturforskjeller på mer enn 10 grader.

 

Hvis du skal gi bort konfekt som spiselig gave synes jeg at konfekten bør være relativt nylaget når du gir den bort.

 

Alle konfektoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Min Handleliste