Liker du brente mandler? Ja da vil du i alle fall like disse brente mandlene med sjokoladetrekk og kakaopulver! En ny favoritt her i huset!

Et lite tips: les gjennom hele oppskriften før du setter i gang.

Ingredienser

BRENTE MANDLER

250 g mandler
100 g sukker
1 dl vann
1 ss smør

SJOKOLADETREKK

100 g melkesjokolade eller annen sjokolade
2-3 ss kakaopulver

SLIK GJØR DU

Brente mandler med sjokolade

BRENTE MANDLER

Skyll mandlene i et dørslag og la dem renne av. Ha vann og sukker i en stekepanne eller vid gryte, og gi det hele et oppkok på ganske høy varme. La sukkerlaken småkoke til sukkeret er oppløst, og tilsett deretter mandlene. La det koke under stadig omrøring, til vannet fordamper og sukkeret krystalliseres og legger seg rundt mandlene som et hvitt belegg.

Brente mandler med flaksalt

Fortsett og røre, til sukkeret igjen smelter og legger seg rundt mandlene. Dette er en tålmodighetsprøve, for det vil ta en stund før sukkeret smelter og mandlene blir blanke og mørke. Utfordringen er å finne riktig temperatur på din koketopp. Går det tregt må du øke temperaturen noe, men pass på at du ikke faller for fristelsen å skru opp temperaturen for mye for da kan mandlene bli svidd.

Når sukkeret har smeltet tilsetter du smøret, som skal bidra til at mandlene ikke klumper seg sammen. Rør godt til smøret har smeltet. Selv foretrekker jeg å tilsette smøret litt før alt sukkeret er smeltet. Dette gjør at jeg får noen få sukkerkrystaller på mandlene slik at de knaser litt ekstra, men det er sånn jeg liker dem aller best.

Hell mandlene over på et bakepapirkledd bakebrett. Mandler som likevel har klumpet seg sammen kan du forsøke å skille med en gaffel eller lignende. La mandlene avkjøles helt.

Brente mandler med sjokolade

SJOKOLADETREKK

Smelt sjokoladen i et vannbad eller i mikrobølgeovn. Ha de brente mandlene oppi den smeltede sjokoladen og vend forsiktig sammen til alle mandlene er dekket av sjokolade. Hell mandlene tilbake på det bakepapirkledde bakebrettet og la sjokoladen nesten stivne helt (pass på at de spres utover). Sikt over litt kakaopulver og vend litt på mandlene. Sikt deretter litt mer kakaopulver over, og la det tørke helt. Dersom du tilsetter kakaopulveret mens sjokoladen fortsatt er fuktig vil kakaoen bli absorbert og det hele vil bli en ganske klissete affære.

Ha sjokolademandlene i en sikt og rist forsiktig på mandlene (over vasken el.) for å fjerne overflødig kakaopulver. Ha deretter mandlene i en tett boks eller i et glass.

Brente mandler med sjokolade

TIPS

  • Dersom du ønsker tradisjonelle brente mandler droppe du bare sjokoladetrekket. Se tips om smakstilsetninger i denne oppskriften.
  • De brente sjokolademandlene oppbevares tørt og kjølig, og er holdbare i ca. 1 måned.
  • Dersom du ønsker å lage dobbel porsjon anbefaler jeg at du lager mandlene i to omganger, men du kan ha på sjokoladetrekket samlet.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste