Kjempegod karamellfudge lager du enkelt selv. Deilige søte munnfuller til julehøytiden og en kjempefin og populær spiselig gave.

Men, for at du skal være advart først som sist: de er vanedannende og blir borte i en fei! Så vet du det.

Ingredienser

3 dl kremfløte
250 g hvitt sukker
75 g lys sirup
50 g smør
100 g hvit sjokolade , hakket
1/2 ts vaniljepulver eller 1 vaniljestang (frøene)
1/2 ts flaksalt (kan sløyfes) + litt til dekor
form ca. 15 x 15 cm
sukkertermometer eller lignende termometer

SLIK GJØR DU

karamellfudge

Finn frem en form som er ca. 15 x 15 cm (eller tilsvarende) og kle den med bakepapir. Til denne oppskriften trenger du også et sukkertermometer eller lignende.

Ha fløte, sukker, sirup og smør i en tykkbunnet kjele og la det koke opp. La det koke på litt over middels varme til massen har en temperatur på 116/117 grader. Rør av og til slik at det ikke brenner seg fast i bunnen av kjelen.

Ta kjelen av varmen og tilsett hakket hvit sjokolade, vaniljepulver og flaksalt. Rør til sjokoladen har smeltet og du har en jevn masse. Hell blandingen over i formen og dryss over litt flaksalt. La det avkjøles i romtemperatur en halvtimes tid og deretter i kjøleskapet til fudgen har satt seg. Skjær den opp i jevnstore biter.

karamellfudge

Oppbevar karamellfudgen i tett boks. Oppbevares kjølig og er holdbar i flere uker, sies det…

karamellfudge

Ta gjerne en titt på denne videoen på Instagram dersom du lurer på hvordan jeg lager fudge.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Tusen takk for alle gode oppskrifter! Eg bruker dei gjennom heile året og har til gode å lage noko av det som me ikkje har likt. Eg er svært glad i å bla i bøkene og koser meg med fine bilder! Nytter meg også av nettet innimellom. Signa god jul og godt nytt år til deg! Helsing Liv Olen

  2. Fulgte oppskriften og brukte termometer til 117grader, men de er ikke stivnet enda. Har stått i kjøleskapet en time nå. Hvor lang tid ca bruker de på å stivne?

  3. Nydelige men eg bruker vanlig melkesjokolade og d blir super godt og eg har laga d til venner og familie:-) tusen takk;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste