Den 20. august er det 10 år siden min første kokebok TRINES MAT kom ut, og jeg kan derfor feire 10-årsjubileum som kokebokforfatter! Det feires blant annet med kokeboktilbud på de fem første bøkene mine. Men først et lite tilbakeblikk, ti år tilbake i tid.

 

TRINES MAT er kokeboken jeg alltid har ønsket meg, en samling oppskrifter på kjapp, enkel og sunn hverdagsmat og varierte ukemenyer, frokosttips, noe godt til helgen, tips til venninnekvelder, familieselskaper og vennemiddager, og ikke minst deilig bakst. Jeg husker enda den spesielle følelsen da jeg fikk holde det første eksemplaret i hånden. Så utrolig stolt og fornøyd, og veldig spent på hvordan den ville bli tatt imot i markedet. Dagen etter var boken på plass i bokhandelen, og da jeg stakk innom Norli Byporten etter jobb var det flere som sto i kassakø, med MIN bok i hendene! Det var veldig spesielt skal jeg si dere!

 

Boken ble feiret med lanseringsfest med smaksprøver, bokbad og boksignering. Mer enn 250 hadde møtt opp, og det var faktisk mitt første møte med dere lesere. Les mer om lanseringsfesten her.

TRINES MAT gikk umiddelbart inn på bestselgerlisten, og lå der til sammen 60 uker etter utgivelsen, hvorav 8 av disse på førsteplass. Den er nå trykket opp i 200 000 eksemplarer (25 opplag) og er tidenes mest solgte kokebok! Hvor vilt er vel ikke det!?

 

Da jeg skrev TRINES MAT jobbet jeg fortsatt i 50% stilling som jurist i Utdanningsdirektoratet. I sluttspurten med kokeboken tenkte jeg «aldri mer», og la inn et ekstra kapittel til slutt med kaker og bakst – favorittoppskriftene som var så gode at de bare måtte med, før jeg avsluttet karrieren som kokebokforfatter. Men slik ble det heldigvis ikke. Jeg sa etter hvert opp jobben og satset helt og fullt på karrieren som kokebokforfatter og matblogger, noe som har resultert i ytterligere 5 kokebøker. Mine 6 kokebøker har samlet et opplagstall på 480 000 bøker! Jeg jobber nå med min 7. kokebok som etter planen skal komme i august 2024.

 

Tiårsjubileumet må selvsagt feires med et realt kokeboktilbud! Kjøp Trines mat HER til kr. 169! De øvrige bøkene mine, med unntak av TRINES JUL, kan kjøpes for kr. 249, du finner dem samlet HER.

 

Litt om de andre bøkene mine:

TRINES MAT 2 (2015): Her finner du mine beste oppskrifter på boller, brød, rundstykker, kaker og kjeks, og med på kjøpet får du også mine beste baketips. I boken, som inneholder 150 oppskrifter, finner du også fristene ukemenyer og smakfulle festmiddager. Kjøp den HER.

Trine inviterer

TRINE INVITERER (2017): I denne boken ønsker jeg å senke terskelen for å invitere familie og venner på en matbit. Her finner du nærmere 90 oppskrifter, fordelt på 16 menyer til hverdag og fest, samt mine beste pizza- og tex-mexoppskrifter og deilige oppskrifter til sommerfesten. Med på kjøpet får du også mine råd og tips om hvordan du best kan planlegge og forberede måltidet, hvordan du beregner porsjoner til mange gjester – og hva du kan gjøre ferdig på forhånd. Kjøp den HER.

Trines hverdagsmat

TRINES HVERDAGSMAT (2019): Her har jeg samlet mine beste hverdagsmiddager. Mitt fokus er matglede og det å samles rundt middagsbordet i hverdagen, og de aller fleste oppskriftene er sunne, enkle og raske. I Trines hverdagsmat finner du blant annet 23 deilige vegetaroppskrifter, for deg som ønsker å spise litt mindre kjøtt, men likevel godt og variert. Og så får du oppskrifter på deilige hverdagsdesserter – for vi må kose oss litt til hverdags også, ikke sant? Kjøp den HER.

Trines kokebok for unge kokker

TRINES KOKEBOK FOR UNGE KOKKER (2021): I denne boken, som jeg har laget sammen med sønnen min Mathias og de fem barnebarna mine, er målgruppen barn og unge i alderen 10-16 år (pluss/minus) og ellers alle som ønsker oppskrifter og tips når de skal lage mat som barn og unge (og voksne) liker. Boken inneholder 65 oppskrifter til hverdag, helg og fest, delt inn i fire kapitler: etter skoletid – middag – fredagskos – kaker & søte saker. I tillegg er det et innledende kapittel med info om råvarer, kjøkkenutstyr, litt om koking og steking – og ikke minst mange tips som kommer godt med når du skal lage mat. Fremgangsmåten i oppskriftene er grundig beskrevet, og i tillegg til ingrediensene er det også en liste over hvilke kjøkkenredskaper som trengs for å lage de ulike rettene. Kjøp den HER.

Trines jul (1)

TRINES JUL (2022): Her finner du mine beste oppskrifter til den søte juletid – i alt 145 oppskrifter på alt du trenger til adventstiden, julekosen og julematen, samt et eget kapittel med spiselige gaver og smakfulle nyttårsmenyer. Og ar du rester igjen etter julemåltidene finner du gode ideer til hva du kan gjøre med dem.

 

Det er ikke fritt for at jeg klyper meg i armen når jeg ser på rekken med mine seks kokebøker! Jeg er så utrolig stolt av dem alle, og føler meg så privilegert som får holde på meg det jeg liker aller best, og at så mange kjøper bøkene mine og blir inspirert til å prøve oppskriftene. Jeg vil derfor avslutte med å takke dere alle som har støttet meg, heiet og kjøpt bøkene mine gjennom disse 10 årene!

 

Er du blant de som har kjøp en eller flere av bøkene mine? Hvilken er din favoritt, og har du kanskje også en eller flere favorittoppskrifter fra den boken? Fortell, fortell i kommentarfeltet under her!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste