Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

potetfavoritter

Poteten er en av våre mest allsidige og kjære råvarer – et ekte kinderegg på kjøkkenet. Den kan være sprø og gyllen, silkemyk og kremet, rustikk og jordnær, eller elegant og sofistikert – alt etter hvordan du tilbereder den. Enten du lager en hverdagsmiddag med fisk, et festmåltid med kjøtt eller en høytidsmeny med fugl, finnes det alltid en potetvariant som løfter retten.

 

Her finner du 15 deilige og varierte potetretter – fra klassikere som gratinerte poteter, bakt potet og potetmos, til mer raffinerte varianter som Annapoteter, fondantpoteter og røstipoteter. Uansett anledning finnes det en potetvariant som gjør måltidet komplett – og kanskje til og med stjeler showet fra hovedretten. Her er 15 favoritter, i uprioritert rekkefølge. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

 

ANNAPOTETER – tynne potetskiver som legges lagvis i en form sammen med smeltet smør, sjalottløk og frisk timian. Stekes og avkjøles under press, og skjæres i porsjonsbiter som varmes opp umiddelbart før servering.

Reinsdyrfilet med rødvinssaus, plommer og Annapoteter

ROSMARINPOTETER – potetbåter, olje og frisk rosmarin som bakes i ovnen til potetene er møre og gylne.

ITALIENSK KYLLINGGRYTE MED PØLSE OG ROSMARINPOTETER

BAKT POTET- store poteter som pakkes inn i folie og stekes i lang tid. Nydelig med smaksatt smør, her tomatsmør.

TOMATSMØR & BAKT POTET

GRATINERT POTETMOS – fyldig potetmos i form som gratineres i ovnen rett før servering.

Lammefilet med timiansjy

OVNSBAKTE POTETSTAVER – litt sunnere «pommes frites» tilberedt i stekeovnen.

Hamburger med baconmarmelade og blåmuggost

RØSTIPOTETER – revne poteter, smør og krydder som stekes som en stor eller flere mindre «kaker».

PARMESANPOTETER – ovnsbakte potetbåter med revet parmesan.

URTEBAKT ØRRET MED FENNIKELSALAT OG PARMESANPOTETER

POTETGRATENG – poteter gratinert i en blanding av fløte, ost og krydder.

Biff med rødvinsaus og potetgrateng

POTETMOS MED PARMESAN – fyldig potetmos smaksatt med finrevet parmesan.

Ovnsbakt torsk med tomatpesto

FONDANTPOTETER – poteter som formes med utstikker, stekes raskt i stekepannen og etterstekes deretter i stekeovnen i en blanding av smør, kraft, hvitløk og urter.

Reinsdyrfilet med rødvinsaus og fondantpoteter

DILLPOTETER – kokte poteter som vendes inn i en dressing av olje, sennep, honning – og rikelig med finhakket dill.

Ørret med urtelokk, agurksalat og dillpoteter

HASSELBACKPOTETER – poteter som skjæres i tynne skiver, men ikke helt igjennom, og pensles med smeltet smør tilsatt litt hvitløk.

Kalkunbryst med kremet portvinsaus, vintersalat og hasselbackpoteter

OVNSBAKTE JULEPOTETER – poteter som forkokes noen minutter og deretter stekes ferdig i ribbefettet fra juleribba.

ribbe

SESAMPOTETER – småpoteter som ringles med litt olivenolje og et dryss med sesamfrø før de bakes i ovnen.

SITRONKYLLING OG SESAMPOTETER

SALTBAKTE POTETER – uskrelte poteter som kokes i store mengder med salt.

Alle oppskrifter med potet finner du samlet her. Hva er din favorittrett med potet?

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste