POTETRETTER – 15 FAVORITTER

Poteten er en av våre mest allsidige og kjære råvarer – et ekte kinderegg på kjøkkenet. Den kan være sprø og gyllen, silkemyk og kremet, rustikk og jordnær, eller elegant og sofistikert – alt etter hvordan du tilbereder den. Enten du lager en hverdagsmiddag med fisk, et festmåltid med kjøtt eller en høytidsmeny med fugl, finnes det alltid en potetvariant som løfter retten.
Her finner du 15 deilige og varierte potetretter – fra klassikere som gratinerte poteter, bakt potet og potetmos, til mer raffinerte varianter som Annapoteter, fondantpoteter og røstipoteter. Uansett anledning finnes det en potetvariant som gjør måltidet komplett – og kanskje til og med stjeler showet fra hovedretten. Her er 15 favoritter, i uprioritert rekkefølge. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.
ANNAPOTETER – tynne potetskiver som legges lagvis i en form sammen med smeltet smør, sjalottløk og frisk timian. Stekes og avkjøles under press, og skjæres i porsjonsbiter som varmes opp umiddelbart før servering.
ROSMARINPOTETER – potetbåter, olje og frisk rosmarin som bakes i ovnen til potetene er møre og gylne.
BAKT POTET- store poteter som pakkes inn i folie og stekes i lang tid. Nydelig med smaksatt smør, her tomatsmør.
GRATINERT POTETMOS – fyldig potetmos i form som gratineres i ovnen rett før servering.
OVNSBAKTE POTETSTAVER – litt sunnere «pommes frites» tilberedt i stekeovnen.
RØSTIPOTETER – revne poteter, smør og krydder som stekes som en stor eller flere mindre «kaker».
PARMESANPOTETER – ovnsbakte potetbåter med revet parmesan.
POTETGRATENG – poteter gratinert i en blanding av fløte, ost og krydder.
POTETMOS MED PARMESAN – fyldig potetmos smaksatt med finrevet parmesan.
FONDANTPOTETER – poteter som formes med utstikker, stekes raskt i stekepannen og etterstekes deretter i stekeovnen i en blanding av smør, kraft, hvitløk og urter.
DILLPOTETER – kokte poteter som vendes inn i en dressing av olje, sennep, honning – og rikelig med finhakket dill.
HASSELBACKPOTETER – poteter som skjæres i tynne skiver, men ikke helt igjennom, og pensles med smeltet smør tilsatt litt hvitløk.
OVNSBAKTE JULEPOTETER – poteter som forkokes noen minutter og deretter stekes ferdig i ribbefettet fra juleribba.
SESAMPOTETER – småpoteter som ringles med litt olivenolje og et dryss med sesamfrø før de bakes i ovnen.
SALTBAKTE POTETER – uskrelte poteter som kokes i store mengder med salt.
Alle oppskrifter med potet finner du samlet her. Hva er din favorittrett med potet?














