Kombinasjonen sitron, honning, hvitløk og smør er magisk. Her i selskap med deilig kylling og knasende sprø sesampoteter. En enkel og smakfull hverdags- eller helgemiddag, med tilbehør etter smak eller det du har tilgjengelig.

Ingredienser

KYLLING & SITRONSAUS

4 kyllingbryst
salt
nykvernet sort pepper
3 ss hvetemel (ca.)
nøytral olje eller smør til steking
75 g smør
2 fedd hvitløk , knust
1 1/2 sitron (ca.)
2-3 ts flytende honning

SESAMPOTETER

4 porsjoner småpoteter el.
2 ss olivenolje
2-3 ts sesamfrø
flaksalt

TILBEHØR

ruccula eller annen salat
cherrytomater
extra vigin olivenolje
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Vask potetene og ha dem i en ildfast form. Ringle over litt olivenolje, og strø over flaksalt og sesamfrø. Stekes på midterste rille til poteten er mør og litt gyllen, etter 15-20 minutter avhengig av størrelsen på potetene.

Legg kyllingen på en skjærefjøl og bank den slik at den er 1 1/2-2 cm høy over det hele. Dersom du har tykke kyllingfileter kan du gjerne dele dem i to på langs (og evt. banke på enkelte områder slik at den er like høy). Krydre kyllingen med salt og nykvernet sort pepper på begge sider. Ha hvetemelet på en tallerken. Legg kyllingfileten i melet og trykk den godt nedi slik at den er dekket med et jevnt lag med hvetemel. Snu fileten og gjør det samme på den andre siden. Stekes i middels varm stekepanne ca. 3 minutter på hver side. Stek kyllingen i flere omganger. Fordel kyllingen i en ildfast form, ca. 26 x 22 cm.

Skjær den ene sitronen i tynne skiver. Skvis hvitløksfeddene med siden på kniven lett slik at den fremdeles henger sammen. Straks den siste kyllingen er ferdigstekt har du smøret i stekepannen og lar det smelte. Tilsett sitronskiver og hvitløk og la det putre på lav varme i ca. 2 minutter. Smak til med flytende honning og eventuelt litt sitronsaft, til du har en fin balanse mellom smakene. Hell sausen og sitronskivene over kyllingen. Fjern gjerne de skviste hvitløksfeddene.

Når potetene er ferdigstekt senker du varmen i stekeovnen til 180 grader (la gjerne stekeovnsdøra stå på gløtt et par minutter). Stek kyllingen i ca. 15 minutter, til den er gjennomstekt og har en kjernetemperatur på ca. 67 grader.

Bland sammen ingrediensene til salaten, eller lag annet tilbehør etter smak eller hva du har tilgjengelig.

Server kyllingen med sesampoteter og salat, og drypp litt av sitronsausen fra formen over kyllingen.

TIPS

  • Dersom kyllingformen er klar for steking før potetene er ferdige kan du steke dem sammen (hvis du får plass til begge formene i stekeovnen din). Hvis potetene ikke er gylne når kyllingen er ferdig kan du øke temperaturen til 225 grader (varmluft) og la dem steke i ytterligere 4-5 minutter.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne retten blir en favoritt. Enkle ingredienser og spennende med den sitronsausen. Perfekt til min smak, min mann syntes sausen ble litt bitter, ville hatt en rundere smak der. Ville sikkert blitt bedre med mer honning vil jeg tro. Fin vri på de potetene .

    1. Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Er viktig å smake og justere med mer sødme hvis sitronen tar overhånd her. Størrelsen og saftigheten på sitroner varierer veldig og det er vanskelig å komme med helt eksakte mål her. Tusen takk for tilbakemeldingen!

  2. Hva drikker man til denne retten? Hvis det er vin, har du noen forslag?
    Retten ser og høres kjempegod ut. Vil prøve den til et jentelag

  3. Lagde denne i går. Veldig god mat. Hadde potetene i ovnen med kyllingen også og det ble veldig bra. Ikke godt når potetene er rå inni. Enkel rett å lage, salaten ved siden kompletterte retten. Neste gang skal jeg brune kyllingen litt mer, nå ble den litt blek. Kanskje bedre å steke i smør enn i olje?…

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste