I dag kan jeg friste med saftig ovnsbakt ørret toppet med et sprøtt urtelokk som blant annet inneholder soltørkede tomater. Som tilbehør serverer jeg fennikel- og rucculasalat, ovnsbakte tomater og kjempegode sprø parmesanpoteter. Prøv denne retten du også - dette kan plutselig bli din nye fiskefavoritt!

Ingredienser

URTEBAKT ØRRET

700 g ørretfilet eller laksefilet
50 g soltørkede tomater , i små biter
4 ss panko
4 ss olivenolje
3 ss pinjekjerner
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
5 ss friske urter , feks. dill, basilikum og persille
2 klyper chiliflak

FENNIKEL- OG RUCCULASALAT

1 fennikel , finsnittet
50 g ruccula (ca.)
extra virgin olivenolje
salt og pepper
2 ss pinjekjerner , ristet
parmesan , i flak

PARMESANPOTETER & TILBEHØR

4 porsjoner poteter
olivenolje
50 g parmesan , finrevet
salt og pepper
12 cherrytomater
1 sitron , i 4 båter

SLIK GJØR DU

URTEBAKT ØRRET MED FENNIKELSALAT OG PARMESANPOTETER

Finn frem to ildfaste former som får plass i stekeovnen samtidig, en som akkurat rommer fisken, og en litt større til potetene.

PARMESANPOTETER

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.

Vask og/eller skrell potetene og del dem opp i jevnstore båter. Fordel potetbåtene i den største formen, ringle over litt olivenolje og krydre med flaksalt. Stekes på midterste rille i 20-25 minutter. Rør et par ganger underveis. Dryss revet parmesan jevnt over potetbåtene. Senk varmen til 200 grader, og la potetene steke ferdig sammen med fisken (se neste trinn).

URTEBAKT ØRRET & OVNSBAKTE TOMATER

Rist pinjekjernene til fisken og salaten i en tørr stekepanne, til de er gylne. Legg litt under halvparten til side (til salaten) og hakk resten grovt og ha i en liten bolle sammen med finhakkede soltørkede tomater, olivenolje, panko/brødrasp og finhakkede urter. Jeg har her benyttet en blanding av persille, dill og basilikum. Du kan gjerne droppe basilikum hvis du ikke har det, men persille og dill må til, synes jeg. Rør godt sammen og smak til med salt og nykvernet sort pepper.

URTEBAKT ØRRET MED FENNIKELSALAT OG PARMESANPOTETER

Legg ørretfileten i den minste formen (som du har smurt på forhånd). Krydre fisken med litt flaksalt og fordel urteblandingen jevnt utover. Stekes ved 200 grader på midterste rille i 15-17 minutter, til fisken er passe stekt. Dersom du benytter oppdelt filet bør du redusere steketiden noe. La tomatene steke med de siste 10 minuttene (sammen med potetene eller fisken, der det er best plass).

URTEBAKT ØRRET MED FENNIKELSALAT OG PARMESANPOTETER

FENNIKEL- OG RUCCULASALAT

Mens potetene og fisken koser seg i ovnen lager du salaten. Skjær fennikelen i tynne skiver (bruk gjerne en mandolin, hvis du har) og ha i en bolle sammen med rucculasalaten. Drypp litt av din beste olivenolje over salaten og krydre med litt flaksalt og nykvernet sort pepper. Dryss de ristede pinjekjernene over salaten og fordel parmesanflak over (bruk gjerne en ostehøvel rett før servering).

SERVERING

La fisken hvile et par minutter, og server den sammen med parmesanpoteter, fennikelsalat, bakte tomater og en sitronbåt.

URTEBAKT ØRRET MED FENNIKELSALAT OG PARMESANPOTETER

TIPS

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Knallgod, men jeg lo da jeg så «poteter, ris eller annet tilbehør.
    Er det parmesanpoteter så blir det jo feil med ris.

    Denne går til gjenbruk – snadder !!!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste