På bloggen er det nå mer enn 2000 oppskrifter på salt og søtt. Alle oppskriftene er testet og smakt av meg, men det er rett som det er at det dukker opp «glemte» favoritter fra arkivet, ofte etter dialog med dere lesere.

 

Besøksstatistikken forteller hvilke oppskrifter som får mest «klikk» (les her hvilke oppskrifter som fikk flest klikk i 2018), men nå lurer jeg på hva som er DIN favorittoppskrift? Jeg blir kjempeglad om du vil svare på følgende spørsmål:

 1. Hva er din favorittoppskrift på Trines matblogg, og hvorfor? Legg gjerne inn link til oppskriften.
 2. Er det noe du savner på bloggen?
 3. Når ble du første gang oppmerksom på Trines matblogg?

Som takk for hjelpen trekker jeg en vinner som kan få velge mellom «Trine inviterer» eller et Trines matblogg-forkle.

OPPDATERT: Trekningen er nå gjennomført – gratulerer til Ingrid som ble trukket ut som vinner! Tusen takk for alle svar – veldig gøy og nyttig å lese hvilke som er deres favoritter, og jeg har også blitt påmint oppskrifter som jeg helt hadde glemt.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. 1. Bolleoppskriften din. Bruker uten unntak den når jeg skal lage søt gjærbakst. Den lærte meg å elte lenge og å ha i smøret i terninger til slutt.
  2. Savner ikke loe spesielt. Den nye oppdateringen hvor man kan legge inn en ingrediens og få tilgang til retter er genial.
  3. Til et venninnejulebord i 2011/2012.

 2. Indisk kyllingsuppe med eple og ingefær,med litt små endringer allâ meg sjøl- så er det den beste oppskrifta du har

 3. 1. Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili er min soleklare favoritt blant mange favoritter. Lager den jevnlig og får alltid utrolig god tilbakemelding på den!
  https://trinesmatblogg.no/recipe/gmn-indisk-kyllingsuppe-med-eple-ingefaer-og-chili/

  2. Det kan kanskje være enda flere raske middager med spennende smaker. F.eks. en egen kategori med «middag på 20/30 minutter» etc. Du har jo mye av det allerede, men å få kategorisert det hadde vært supert!

  3. En gang for flere år siden da min tante serverte meg suppen fra punkt 1 for første gang. Vært fast tilhenger siden!

 4. 1. Har laget oreokaken din flere ganger som er umulig å gjøre feil og jeg får SÅ mye skryt hver eneste gang. En fryd å diske opp med!
  2. Kan aldri få nok middagsoppskrifter til en vanlig hverdag.
  3. Har fulgt deg siden du var med i enten D2 eller A-magasinet, gleder meg til fredag hver eneste uke på grunn av dem 🙂

 5. Hei Trine!
  1. Min yndlingsoppskrift må nok være kylling med mozzarella, pesto og cherrytomater, og den har fulgt meg i mange år. En litt merkelig rett egentlig, men jeg pleier å lage den med ubanket Stangekylling og ris, og det smaker utroolig godt! https://trinesmatblogg.no/2009/05/gratinert-kylling-med-tomat-basilikum-og-mozzarella/
  Jeg bruker selvsagt utallige andre oppskrifter, både som de er og med endringer. Shepherds pie har for eksempel fått tilføyd stout og fond i oppskriftsboka mi.
  2. Det eneste jeg savner på bloggen er flere budsjettoppskrifter, og gjerne også en og annen ukemeny på budsjett. Med den rekkevidden du har ville pensjonister, studenter og alle midt i mellom som ikke vil bruke mye penger fått stor glede av det.
  3. Jeg har fulgt bloggen trofast siden tidlig våren 2009, så i år har vi 10-årsjubileum, bloggen din og jeg 🙂 takk for følget så langt!

 6. Lager fortsatt mange av de første oppskriftene dine. Gulerotsuppe ala Kari og en torske oppskrift jeg ikke helt har funnet igjen her inne. Er iallefall torsk med fetaost, tomat og spinat. Men egentlig er det en hel drøss av oppskriftene jeg har laget opptil flere ganger.
  Har vel vært følger siden 2007, da jeg gikk hjemme i permisjon og oppdaget bloggen din på nett.

 7. 1. Kyllingsuppe med karri, tomat og eple! https://trinesmatblogg.no/recipe/kyllingsuppe-med-karri-tomat-og-eple/ Jeg synes dette er en utrolig smaksrik suppe som jeg nå lager nesten ukentlig til kollektivet jeg bor i. Som student (og ellers) passer dette perfekt da jeg gjerne har litt til overs som brukes til lunsj dagen etter eller evt.som middag. I tillegg har ovnsbakte rødbeter med chevrekrem, valnøtt og balsamico på ristet brød blitt fast inventar på tapaskvelder! https://trinesmatblogg.no/recipe/ovnsbakte-rodbeter-med-chevrekrem-valnotter-og-balsamicovinaigrette/

  2. Jeg synes du er flink til å fremme/benytte sesongvarer i oppskrifter, men det brukes mye i kaker, småretter og typisk «søtsaker». Skulle gjerne hatt flere oppskrifter av denne typen i middager.

  3. Første gang jeg ble oppmerksom på bloggen var da jeg ble student for 4 år siden.

 8. Denne bloggen er alltid mitt førstevalg yndlingene mine er alle lakserettene, de går på omgang. Jeg har hatt vennelag med laks, soya, agurk og reddiksalat hvor vi lagde alt sammen. Veldig gøy og hyggelig. Bloggen din er veldig delikat, rene bilder og gode forklaringer. Jeg kunne tenkt meg litt mer bondekost, endel av vår kulturarv. Noe mat til hverdags og du har allerede mye til fest. Tror jeg har fulgt deg siden begynnelsen. Lykke til

 9. 1) Jeg har mange favoritter men den som jeg har spredd mest til andre er denne: https://trinesmatblogg.no/recipe/pannestekt-orret-med-quinoasalat/
  Quinoasalaten er supergod og er som en rett i seg selv. Ørret/Laks blir fort garnityr. Jeg har også brukt denne når jeg har hatt bla. vegetarianere på besøk til stor begeistring. Og så er det jo veldig fort gjort å lage retten, så fungerer også godt når man ikke har så god tid.

  Andre mye brukte oppskrifter er:
  Ny favoritt: https://trinesmatblogg.no/recipe/vegetarlasagne-med-linser-og-cheddar/

  https://trinesmatblogg.no/recipe/sitrusmarinert-kylling-med-spinatrisotto-og-ovnsbakte-tomater/

  https://trinesmatblogg.no/recipe/ovnsbakt-torsk-med-nottelokk-sotpotetmos-og-soyasmor/

  https://trinesmatblogg.no/recipe/kyllingsalat-med-parmachips-og-parmesandressing/

  https://trinesmatblogg.no/recipe/pastasalat-med-kylling-og-urtedressing/

  https://trinesmatblogg.no/recipe/laks-med-spro-gronnsaker-risnudler-og-chilisaus/

  https://trinesmatblogg.no/recipe/chili-sin-carne-med-sotpotet/

  2) Flere vegetariske matretter for middagsbesøk er på min ønskeliste. Både fordi vi prøver å spise vegetar minimum 1 gang i uken for miljøets skyld og det er gøy å prøve nye retter. (Jeg har så mye å lære her!) Men også fordi vi har en del venner som er blitt vegetarianere og jeg ønsker å servere festmiddager hvor vi alle spiser det samme og hvor kjøttelskerne (spesielt den eldre generasjon) blant besøkende ikke føler at de bare spiser garnityr. Her ønsker jeg å utvide repertoaret mitt.

  3) Mamma tipset meg om den indiske kyllingsuppen da jeg var student og skulle lage middag til kjæresten min. Han er nå min ektemann. Det var i 2011.

 10. Trine, din matblogg er den beste, det er den jeg tyr til både hverdag og fest. Bøkene dine er også supre. Delikate bilder, lettforståelige oppskrifter.

  1. Favoritten her hjemme er Laks med kremet spinat og feta (https://trinesmatblogg.no/recipe/laks-med-kremet-spinat-og-feta)
  Mannen min kan ikke få noe bedre å spise 🙂

  2. Kan ikke sette fingeren på noe som mangler.Men flere spennende vegetarretter er jo veldig aktuelt i dag, med tanke på at man skal spise mindre kjøtt.

  3. Jeg fikk Trines mat i gave i 2014 av en venninne, og da ble jeg oppmerksom på bloggen din.

 11. 1. Min favoritt oppskrift på bloggen er kylling satay med peanøttsaus og mangosalat. https://trinesmatblogg.no/recipe/kylling-satay-med-peanottsaus-og-mangosalat/ Retten er for det første utrolig god. Det er en rett både jeg og mamma har laget ved flere anledninger, både når vi får stor-familien eller gode venner på besøk for å feire eller samles, men også når vi bare skal kose oss litt ekstra i helgen.

  2. Det eneste jeg kan komme på at jeg savner er kanskje at du skriver litt mer om hvor inspirasjonen din til rettene du lager kommer fra.

  3. Jeg tror første gang jeg ble oppmerksom på Trines matblogg var når jeg var rundt 14 år, og ville bake oreokake til lillebroren min sin bursdagsfest.

 12. 1. Festmat: Lammeskank, Hverdagsmat: KYLLINGSUPPE MED KARRI, TOMAT OG EPLE
  2. Ikke noe jeg savner, veldig glad for blogg-designet du har nå da jeg syntes det var vanskelig å se hva slags nye oppskrifter som hadde blitt lagt ut da du hadde det forrige!
  3. 2015, eller tidligere? Brukte oppskriftene dine noen år mens jeg var student i alle fall, og det er mer enn tre år siden!

 13. Bakverk: rosinboller. Det er den beste oppskriften og blir ALLTID bra 🙂
  Middag: Vegetarlasagne med spinat og feta. Nyyydelig, lett og sunn. Ikke for mange ingredienser, så går så fort og greit.

  Er ganske mange år siden jeg begynte å bruke bloggen ☺️

  1. Gratulerer, du er trukket ut som vinner! Du kan velge mellom kokeboken min «Trine inviterer» eller et forkle. Du vil motta en e-post fra meg om kort tid.

   Tusen takk for din tilbakemelding!

 14. 1 Min favorittoppskrift er
  https://trinesmatblogg.no/recipe/ny-video-eltefritt-firekornsbrod/

  Brødet er mettende og kjempegodt. Denne oppskriften har jeg brukt ukentlig et par år nå, – når jeg skal bake brød. Oppskriften er enkel og jeg sørger alltid for å ha ingrediensene i kjøkkenskapet.

  2 Jeg bruker ofte tilbehøroppskriftene dine som hovedrett når vi skal ha vegan- eller vegetarmiddag. Og det er ganske ofte. Kan ønske meg et forslag til en sesongbasert treretters middag uten kjøtt/fisk/egg/melk.

  3 Jeg har lest og brukt oppskriftene etter at jeg tilfeldigvis leste om matreisen til San Sebastian. Da fikk jeg virkelig opp øynene for bloggen og skjønte at dette var noe for meg. Etter den gang har jeg hatt gleden av å være med på fire fantastiske matreiser (eller trineturer).

 15. 1. Torskeform med poteter, løk, paprika og feta er min favoritt, mens min kjære stemmer på soyamarinert laks med stekt paprikaris.

  2. Gode fiskeoppskrifter er alltid bra!

  3. Flere år siden, helt tilfeldig. 2016 kanskje?

 16. 1. Mi favorittoppskrift har nettopp blitt sjokoladekake med espresso- og ostekrem (https://trinesmatblogg.no/recipe/sjokoladekake-med-espresso-og-ostekrem/), men eg likar også svært godt den gamle thai red curry-suppa (https://trinesmatblogg.no/recipe/thaisuppe-med-kylling-og-red-curry/)

  2. Vanskeleg å svare på, kunne kanskje tenkt meg oppdateringar litt oftare (men skjønar såklart at det ligg mykje arbeid bak kvart innlegg!)

  3. Har følgt deg sidan 2015 ca.

 17. Min favoritt er uten tvil Indisk kyllingsuppe med eple og Chili. Den er enkel og lage, og super både til hverdags og vennebesøk.

 18. 1. Denne tomatpaien er en favoritt, har laget den mange ganger https://trinesmatblogg.no/recipe/tomatpai-3/ Er også veldig glad i flere av suppene dine, blant annet squashsuppen.
  2. Enig med de som skriver at flere vegetarretter hadde vært fint, men generelt synes jeg du har utrolig varierte og gode oppskrifter! Vintips til festoppskrifter ville jeg satt pris på.
  3. Det var i 2011, da en kollega tipset meg om nettopp tomatpaien! Gøy å se forskjell på bildekvaliteten fra den gang.

 19. 1. Vi har to klare favoritter som har blitt gjengangere her hos oss: https://trinesmatblogg.no/recipe/tacograteng-0g-tacokrydder-pa-god-morgen-norge/
  Tacogratengen med hjemmelagd tacokrydder, mangosalsa og guacamole er vel den oppskriften som har blitt lagd flest ganger, dette pga. et soleklart mye bedre alternativ til «vanlige» fredagstacoen. Gode smakskombinasjoner og ikke minst tacokrydderet med mye mindre salt i enn det man får kjøpt.
  https://trinesmatblogg.no/recipe/ny-video-torskegryte-med-tomat-og-oliven/
  Denne torskegryten har også blitt en klar favoritt, pga. at den er lettvint å lage og veldig smakfull.
  2. Savner egentlig ingenting. Er titt og ofte innom bloggen din for å finne inspirasjon, både til bakst og middagsretter. Også er vi så takknemlige for at det er enkle oppskrifter å lage, stor kred til deg for det.
  3. Har fulgt deg de siste ti årene, har vært på mat/smakskveld hos deg i Mathhallen i Trondheim (mens den eksisterte) og har også alle bøkene dine.

 20. 1. Eg elska minestronesuppe, den er enkel rask og sunn. Den passa til både kvardag og selskap. Har servert den til mange og dei lika den godt. Det eg likar ekstra godt er at den kan vere vegetar.
  2. Saknar ikkje noko spesielt, då det er kjekt å sjå at det kjem meir og meir vegetar alternativer!
  3. Høyrte for fyrste gong om bøkene og bloggen då den fyrste kokeboka di kom ut i bokbutikken eg jobba i, etter det har eg alltid bladd i den på jobb for å finne noko godt å lage til middag etter jobb 🙂

 21. Vanskelig å velge bare en favoritt, det er så mange smaksrike oppskrifter. Pepperkakene til jul må være på lista og verdens beste fiskesuppe er hverdagsfavoritten.
  Savner ikke noe spesielt.
  Har brukt bloggen din siden ca. 2012, da jeg måtte kjapt lære meg å lage mat for hele storfamilien. Tusen takk for den fantastiske bloggen din.

 22. Min favoritt er https://trinesmatblogg.no/recipe/gratinerte-tortellini-med-blamuggost-og-spinat/. Den gjorde at jeg bruker blåmuggost i mange ulike pastaretter, det er så godt!

  Jeg skulle ønske meg en middag-for-en kategori, siden jeg er alene kan det bli mye rester. Bare av å steke en vanlig pakke kjøttdeig har jeg plutselig middag i 2-3 dager…

  Har fulgt bloggen så lenge at jeg husker at du ble blogger på heltid, til glede for alle oss andre, og sikkert til glede for deg også 🙂

 23. 1. Favoritt-oppskrift er:- brownies/sjokoladekake med sjokoladekrem
  – kyllingsuppe med tomat, karri og eple
  -kjøttkaker
  2. Kan ikke si jeg savner noe spesielt
  3. Fikk tips om brownies oppskriften av en venninne for et par år siden, etter det besøker jeg siden din ukentlig

 24. 1. Eltefritt brød med gresskarkjerner. Det er så godt, og så enkelt!

  2. Ikke noe spesielt. Selv eksperimenterer jeg veldig med vegetarretter for tiden. Jeg strever også med å finne den perfekte oppskrift på bananbrød med chiafrø.

  3. Lenge, siden den het Trines Mektige Matblogg ihvertfall.

 25. Mine favoritter er oppskriften på kanelsnurrer https://trinesmatblogg.no/recipe/kanelsnurrer/ og
  oreokakahttps://trinesmatblogg.no/recipe/oreokake/

  Kan ikke komme på noe spesielt jeg savner, er veldig fornøyd med bloggen, og bruker den ofte.

  Jeg fant bloggen din for ganske mange år siden nå, da jeg søkte på nettet etter oppskrift på lussekatter. Dette hadde jeg prøvd å bake en gang flere år tidligere, mende ble absolutt ikke vellykket. Tenkte jeg skulle prøve å gi det en sjanse til, og kom da over din oppskrift. De ble supervellykede, og siden har jeg benyttet dine oppskrifter ofte, med alltid like vellykket resultat <3

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste