KYLLINGSALAT MED PARMACHIPS OG PARMESANDRESSING

Hvem klarer vel å motstå en fargerik og smakfull kyllingsalat? Ikke jeg, i alle fall! Sommerens kyllingsalat bugner av deilig salat og cherrytomater fra hyttehagen, saftig kylling, knasende sprø parmachips og karamelliserte valnøtter. Det hele toppes med en enkel og smakfull parmesandressing. Som tilbehør serverte jeg krutonger av det deilige landbrødet som ble til overs etter helgas sjømatbonanza, men de kan du eventuelt erstatte med annet godt brød. Du trenger slett ikke alle disse elementene for å få lage en god salat - gjør det gjerne litt enklere ved å følge tipsene mine nedenfor. Lyst til å smake?

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4 porsjoner
  • Time: ca. 45 minutter
  • Type rett: ,
Annonse

Ingredienser

KYLLINGSALATEN

2-3 kyllingfileter
250 g småbladsalat
200 g cherrytomater , delt i to
4 skiver parmaskinke
50 g valnøtter
2 ss sukker
parmesan litt, revet

PARMESANDRESSING

3 ss majones
1 ts dijonsennep (ca.)
1 fedd hvitløk , finhakket
2 ss god olivenolje
4 ss parmesan finrevet
salt og pepper

TILBEHØR

godt brød eller krutonger

SLIK GJØR DU

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i stekepannen (i litt smør eller nøytral olje) til de har en fin stekeskorpe på begge sider. Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av kyllingen, og stek dem ferdig ved ca. 175 grader (over- og undervarme) midt i ovnen til kyllingkjøttet har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. Det tar omtrent 15 minutter. La kyllingen hvile i minst 10 minutter, og den vil da ha en kjernetemperatur på ca. 69 grader. Alternativt kan du steke kyllingen ferdig i stekepannen, eller benytte ferdig grillet kylling. Skjær kyllingen opp i passende biter.

La sukkeret smelte i en tørr stekepanne (på middels til høy varme). Skjær valnøttene i litt mindre biter og ha dem i det smeltede sukkeret, og rør sammen. La valnøttene steke med i 2-3 minutter, og ha deretter blandingen på et fat eller lignende. Når nøttene er avkjølt kan du brekke dem fra hverandre. Som et alternativ kan du benytte valnøttene naturell eller ristede pinjekjerner.

Fordel parmaskinken (eller annen god skinke) på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes ved 175 grader (over- og undervarme) i 7-10 minutter, til skinken er sprø. Snu skinken et par ganger underveis. La parmachipsen avkjøles og brekk dem deretter opp i mindre biter.

Ha ingrediensene til dressingen i en bolle og rør godt sammen. Smak til med pepper og eventuelt litt salt, om nødvendig.

Skyll og tørk salaten, og fordel den i 4 tallerkener eller i en stor salatbolle. Tilsett cherrytomater og vend sammen. Fordel deretter kylling, parmachips, karamelliserte valnøtter og krutonger over. Ringle over parmesandressingen, dryss gjerne litt revet parmesan over og server umiddelbart. Nytes med godt brød eller krutonger.

VELBEKOMME!

  1. Kombinasjonen av majones og parmesan i dressingen gir meg en tykk dressing som minner mer om aioli. Umulig å “ringle over” parmesandressingen på salaten. Hva gjør jeg feil?

    1. Jeg tilsatte litt hvitvinseddik, da ble den perfekt. Jeg tror det mangler sitron eller eddik i oppskriften.

  2. Fantastisk nydelig salat Mine venninner som fikk den servert denne uka syntes den var «the best ever!» De kandiserte valnøttene er helt nydelig. Må innrømme at jeg blandet inn nesten et beger lettrømme i dressingen for å få riktig konsistens og litt mildere smak, den ble nydelig.

  3. Testet denne i dag. Dette er en av de beste salatene vi har spist! Utrolig god, og anbefales på det varmeste. Innertier! ❤

  4. Har prøved den for første gang 2 mnd siden og har laget den allerede 3 ganger nå! Den er kjempe godt ☺️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits