Det er ikke alle typer grønnsaker som er like spennende for junior på snart fire, men jeg skal si at spinaten fikk ben å gå på da den ble servert i denne smaksrike og enkle pastaretten. Nå kan det ha sammenheng med at han er veldig svak for blåmuggost, ja det er faktisk favorittpålegget i matboksen for tiden. I tillegg til at dette er en av juniors favoritter er det en smaksrik, rask og enkel pastarett som også faller i smak hos oss voksne.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Pastaretten

250 g fersk tortellini eller ravioli (fylt med ost)
200 g spinat , frisk eller frossen
1/2 dl matfløte
100 g blåmuggost
1/2 beger crème fraîche
salt og pepper , smak til

Tomatsalaten

cherrytomater , delt i to
basilikumblader
olivenolje
maldonsalt

SLIK GJØR DU

Kok tortellini/ravioli etter anvisningen på pakken og la den renne av i et dørslag.

Fordel spinaten i bunnen av et ildfast fat. Benytter du frossen spinat må du tine den først og helle av overskuddsvannet. Fordel den ferdigkokte pastaen over.

Kok opp matfløten, tilsett blåmuggosten og rør godt, til osten har smeltet. Tilsett creme fraiche, rør godt og smak til med nykvernet sort pepper, og eventuelt litt salt. Hell sausen over spinaten og pastaen.

Stekes ved 225 grader i 15-20 minutter.

Del tomatene og legg i et lite fat, sammen med basilikumbladene. Ringle over litt av din beste olivenolje og strø litt maldonsalt over.

Serveres med godt brød, for eksempel foccacia.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Det så utrolig godt ut! Giovanni Ranas tortellini er mine favoritter, enten den med basilikum eller den med gorgonzola og nøtter.

  1. Det kjøper jeg i de fleste kjedebutikkene i nærområdet mitt. Flere merker, bla Fjordland.

 2. Hei! jeg må takke deg for så flotte oppskrifter! Har siden i vår prøvd mange av dine retter og ulike bakverk,og hele familien setter stor pris på maten. Trinesmatblogg.no er nå blitt mitt førstevalg når jeg skal lage finne oppskrifter til hverdag og fest!

  1. Jeg benytter ravioli eller tortellini fylt med ost, men du kan jo benytte det du helst foretrekker/har tilgjengelig. Lykke til! 🙂

 3. Denne ble laget på mandag … hadde bakt valnøttbrød på søndag så da slo jeg to fluer i en smekk .. veldig godt 🙂

 4. Høres nydelig ut, men skal fersk spinat forvelles først, eller er dette unødvendig? I så fall utrolig lettvint – dette skal prøves! Bruker bloggen din flittig og gleder hele familien med velsmakende mat. Tusen takk!

 5. Denne laget jeg i går, og det ble veldig godt! Kjempeenkelt og raskt å lage. Hadde i noen kokte erter i tillegg – kan anbefales. Ikke nødvendig å forvelle spinaten. Og blåmuggostsmaken ble ikke så framtredende, for den som ikke liker det.

 6. Hei,

  jeg brukte 400gram spinat og vi følte at det ble litt mye spinat på 500gram pasta. Det ble også litt lite smak på sausen/ostesausen så neste gang blir det litt mindre spinat og muligens enda litt mer kryder på ostesausen.

  Men veldig godt og spennende kombinasjon med blåmuggosten 🙂

 7. Tok en hurtigvariant uten gratinering som jeg syns ble vellykket. Varmet spinaten i stekepanne til den falt sammen og hadde den over i ostesausen. Serverte sausen ved siden av siden dattra på fire liker ting hver for seg, så hun spiste tortellinien «bar».

 8. Hei!

  God smak men vår ble bare til vann. Hva har gått galt? Brukte fersk spinat og lett crème fraiche.

  Mvh Karoline og Arvid

 9. Heilt fantastisk god, heile familien likte denne middagen! ( Det skjer ikkje ofte at alle er fornøgde rundt bordet.. kresne barn. )

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste