Hva er vel hyggeligere enn å samle gode venner rundt bordet og nyte et velsmakende måltid? Gode gryteretter er ikke bare en gave til gjestene, men også til verten eller vertinnen. Gryteretter hvor det meste kan gjøres klart på forhånd, slik at en slipper å henge over grytene når gjestene har ankommet. Denne indiske kyllingretten er en slik rett, men som selvsagt også er godt egnet til hverdags. Oppskriften er etter inspirasjon fra kokeboken Rundt bordet. Til ca 4 porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

Gryterett

4-5 kyllingfileter , delt i 4-5 biter
olivenolje
2 ts garam masala (smak til)
2 ts karri
1/2 rød chili eller 3 tørkede røde chilier (etter smak)
3 fedd hvitløk , finhakket
3 små løk , i tynne skiver
1 boks kokosmelk (400 g)
1 neve cashewnøtter , hakket
lime , saften (smak til)
frisk koriander , finhakket
salt

Raita

1/3 agurk , i små terninger
1/2 tomat , i små terninger
1 fedd hvitløk
2 dl yoghurt naturell (smak til)
frisk koriander , hakket
frisk mynte , hakket (kan sløyfes)
1 klype chilipulver
salt og pepper

Tilbehør

nan

SLIK GJØR DU

Varm opp 3 ss olje i en stor stekepanne eller gryte på middels varme. Tilsett karri og garam masala og la det frese litt før du tilsetter løk, hvitløk og chili, og lar det frese sammen noen minutter. Nyt den deilige krydderduften, men pass på at løken ikke blir svidd i kantene.

Ta opp løken og sett til side en kort stund. Skru opp varmen, tilsett litt mer olje og stek kyllingbitene til de får stekeskorpe over det hele. Underveis heller du tilbake løken og lar den surre med kyllingen mot slutten av steketiden.

Tilsett kokosmelk og la det putre på svak varme til kyllingen er ferdig, etter omtrent 20 minutter. Smak til med salt, og eventuelt mer krydder om du synes det er nødvendig. Ha i hakkede nøtter og smak til med limesaft. Dryss over hakket koriander rett før servering.

Mens kyllingen koser seg i kokosmelken koker du risen og lager raitaen. Bland sammen yoghurt naturell, urter og krydder. Tilsett agurk og tomat i små terninger og rør forsiktig sammen. Raitaen kan gjerne tilberedes noen timer før servering og oppbevares i kjøleskapet.

Server kyllinggryten sammen med nykokt ris, raita og oppvarmede nanbrød, og nyyyt!

Oppskriften er hentet fra kokeboken “Rundt bordet” av Ann Kristin Wang, Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley. Boken kan kjøpes på tanum.no.

(Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Yummy 🙂 Jeg fikk “Rundt bordet” til jul for et par år siden – den ble satt på ønskelisten på bakgrunn av at du har rost denne boken. (Klarte forøvrig å kjøpe et eksemplar til, da den har to forskjellige farger på coveret). Kjempe fin kokebok.

 2. Mmmmm… dette blir middagen i dag! Takk for tipset, blir alltid så inspirert av deg. Boken har jeg sett du har anbefalt før, men har aldri tatt meg råd til den så tusen takk for rabatten!! Da blir det en kokebok på meg 🙂

 3. Har kjøpt meg boken, takk for tilbudet! Boken ser jo fantastisk kjedelig ut på forsiden, så de skal være glad folk som deg liker den og anbefaler den. Hadde aldri kjøpt den ellers…

 4. Bestilte boka, og syns denne retten hørtes veldig god ut! Den må prøves. Har laget tikka masala-versjonen din et par ganger allerede, og syns den var veldig god! Fikk forresten tips av en kamerat som mente han hadde “knukket koden” for å gjenskape den autentiske smaken man finner på en del indiske restauranter. Curry leaves skulle være tingen i følge han. Har du prøvd det i noen av dine indiske retter? Har ikke kommet over det i noen norske dagligvarebutikker, så regner med at man må på noen mer eksotiske butikker for å finne curry leaves

  1. Så bra at tikka masalaoppskriften har falt i smak! Jeg har ikke prøvd curry leaves før, men skal se om jeg får tak i det. Takk for tips! 🙂

 5. Dette falt i smak hos store og små, og den var skikkelig lett å lage! Kommer nok igjen på vår ukemeny 🙂

 6. Nydelig, denne falt i smak.
  Jeg ble rådet til å bruke Cyrry leaves i vår “lokale” frukt grønt og asiatiske butikk og det var bare topp.

 7. Hei!
  Jeg lagde nanbrødene dine i helgen, og det er jammen de beste jeg har spist på lenge:-) Jeg har en stor gassgrill med stekeplate, og stekte dem der på full varme. Det var veldig vellykket. De fikk helt annen smak og konsistens enn i ovnen.

  Vil forøvrig takke for en flott blogg. Veldig inspirerende!

 8. Hei! Jeg opplever ofte med retter med kokosmelk i at det blir litt for flytende, jeg savner den tykke kremete konsistensen. Det skjedde med denne retten også. Har det noe å si hvilket merke kokosmelk man bruker?

 9. Hei! Veldig fin og inspirerende blogg!
  Jeg lurer også på hvordan man unngår at retten blir flytende?

 10. Hei Trine, Når barna mine (3 av 4) hørte jeg skulle lage indisk (for første gang) ryddet de stua, kjøkkenet og inngangen uoppfordret 🙂 Oppskriften var fin og det smakte såååå godt!! Jeg hadde i gulrøtter og så tok jeg feil av chilli og cayenne pepper. Serverte ris, kesam og rosiner til gryta.

 11. Hei,
  Vi skal ha barnedåp på søndag og jeg har tenkt å servere indisk kylling med raita og nanbrød. Lurer på hvor mye jeg kan lage dagen før. Tenkte jeg skulle steke kylling, løk osv dagen før slik at det bare er til å tilsette kokosmelken når vi er kommet tilbake i fra kirken samtidig som vi koker ris. Men hva med raitaen? Kan jeg lage den kvelden før eller må den lages samme morgen som den skal spises? Kan jeg lage nanbrød dagen før og bare varme dem opp rett før vi skal spise?

 12. Har tenkt til å servere denne på en jentekveld. Har du dessert tips ? Super blogg du har!! Er innom for tips ukentlig :-))

 13. Jeg har fått denne retten servert en gang, og det smakte nydelig. Jeg skal ha gjester i helgen, og tenkte jeg skulle servere dette. Når det gjelder kokosmelken, bruker du en stor eller liten boks?

 14. Hei! Ville bare si at denne retten er den beste indiske retten jeg noen gang har laget hjemme. Helt på høyde med det man får på indisk restaurant. Ble slått i bakken av hvor god den faktisk ble 🙂

 15. Hei Trine!
  Dette er ein heilt fantastisk blogg!! 🙂 Eg er blitt totalt hekta, og er inne så og seie dagleg! 🙂
  I går lagde eg denne nydlege kyllinggryta, og gjett om den falt i smak!! 🙂 Då var det berre å vidareformidle både link og nettadresse! 🙂
  Det er kjempekjekt å følgje med på bloggen din – og utruleg spennande å prøve ut nye smakar og rettar!
  God sommar til deg! 🙂
  – Anita –

 16. Hei! Ville bare takke for denne oppskriften. Vi lagde denne i går på ungdomsmøte til ca 100 stk. Det falt veldig i smak, og flere spurte etter oppskriften. Takk for all god inspirasjon på bloggen din.

 17. Hei:) jeg prøvde meg på denne og den ble veldig god på smak,men som alltid når jeg lager sauser med kokosmelk så ble den veldig tynn og ikke tykk og kremete, vet du hva det kan være jeg gjør feil?

 18. Hei!
  Denne kyllingretten har vi laget mye av de siste to årene, men det var en stund siden sist,
  Men hva har hendt med oppskriften? Denne er jo ikke noe futt i. Synest å huske det var kardemomme og fløte i denne da vi lagde den sist. Eller er det en annen oppskrift. jeg kan ikke finne den i alle fall. Det ble litt triksing og miksing før gjestene kom, så ordnet det seg. Har du fremdeles den gamle oppskriften?

 19. Hei!
  Jeg har fulgt bloggen din i mange år, og vært fornøyd med ALLE oppskriftene jeg har prøvd! Og det er mange.

 20. Hei. Synes retten var god på smak. Dersom jeg lager denne igjen kommer jeg kanskje til å redusere løk da jeg synes det var litt for dominerende, samt bruke matfløte istedet for kokosmelk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste