En pastasalat med kylling og annet godt slår alltid an, enten det er hverdag, helg - eller du skal ta med noe godt til et spleiselag eller sommeravslutningen. Her har pasta og kylling fått selskap av blant annet cherrytomater, rødløk, mozzarella og ruccula - og det hele toppes av en deilig urtedressing. Og blir det noe igjen, så smaker restene veldig godt i lunsjboksen dagen etter!

Ingredienser

KYLLINGSALAT

250 g pasta , kokt etter anvisningen
3-4 kyllingfileter eller 1 grillet kylling
1 rødløk , i tynne båter
250 g cherrytomater , delt i to
2 vårløk , i tynne skiver
65 g ruccula eller annen småbladsalat
1 mozzarella
1 neve sorte oliven
2 ss pinjekjerner eller gresskarkjerner, ristet
2-3 ss extra virgin olivenolje
friske urter eller spirer

URTEDRESSING & TILBEHØR

300 g lettrømme
1 fedd hvitløk , finhakket
1/2 sitron , revet skall + 1 ss juice
1 ts sukker
3 ss urter , finhakket
salt og pepper
godt brød eller focaccia

SLIK GJØR DU

Pastasalat med kylling og urtedressing

Du kan enten benytte ferdig grillet kylling som du deler i passende biter, du kan steke opp rå kylling i biter, eller du kan gjøre som meg – steke hele kyllingfileter som skjæres opp i skiver rett før servering. Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme). Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den i litt smør eller nøytral olje, slik at den får en fin stekeskorpe på begge sider. Legg kyllingfiletene over på et ildfast fat og stek dem videre på midterste rille i stekeovnen til de har en kjernetemperatur på ca. 67 grader (bruk steketermometer). Det tar ca. 15 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingfiletene dine. La kyllingen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer den opp i passende biter.

Kok pasta etter anvisningen på pakken, til den er al dente (se tips om koking av pasta her). Ha den ferdigkokte pastaen i et dørslag, skyll i kaldt vann og la vannet renne av.

Pastasalat med kylling og urtedressing

Rist pinjekjernene/gresskarkjernene i en tørr stekepanne til pinjekjernene er lett gylne/gresskarkjernene «popper».

Rør sammen rømme, hvitløk og urter til dressingen. Jeg brukte kruspersille og basilikum denne gangen. Smak til med sitron, sukker, salt og pepper til du får en fin balanse mellom de ulike smakene.

Skjær opp grønnsakene som angitt over, og legg gjerne løken i en liten bolle med kaldt vann noen minutter slik at den blir litt mildere på smak. Skyll salaten. Ha grønnsaker, pasta, kylling, oliven og grønnsaker i en salatbolle eller på et stort serveringsfat og drypp litt god olivenolje over. Fordel pinjekjerner/gresskarkjerner på salaten, og dryss gjerne noen friske urter over – og server med urtedressingen og godt brød som tilbehør.

Pastasalat med kylling og urtedressing

Varier gjerne med andre grønnsaker etter smak og behag. Kyllingen kan byttes ut med for eksempel spekeskinke, eller droppes hvis du ønsker en vegetarisk salat.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste