THAISUPPE MED KYLLING OG RED CURRY

Denne deilige suppen har jeg lenge gledet meg til å dele med dere. Jeg kjenner dere nemlig såpass godt nå at jeg vet hva som slår ekstra godt an. Denne suppen har alt dere liker, den er god på smak, inneholder deilige næringsrike grønnsaker, saftige kyllingbiter, er kjapp og enkel å lage - og ikke minst er den et syn for øyet. Med andre ord, en ny hverdagsfavoritt som du gjerne kan invitere til fest på.

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 3 porsjoner
  • Time: CA. 45 MINUTTER
  • Kjøkken:
  • Type rett: ,
Annonse

Ingredienser

3 kyllingfileter , i strimler
nøytral olje
3 sjalottløk , i tynne ringer
2 fedd hvitløk , finhakket
1 rød paprika , i strimler
1 gulrot , i tynne staver
1 ts frisk ingefær , revet
6 ts rød curry (smak til)
400 g kokosmelk
2 1/2 dl kyllingkraft (eventuelt buljong/utblandet fond)
1 ts sukker (smak til)
1 ts fishsauce (smak til)
1 1/2 ts thai soyasaus (smak til)
1 neve aspargesbønner , delt i to
frisk koriander eller thaibasilikum, grovt hakket
3 porsjoner jasminris eller nudler, tilberedt etter anvisningen på pakken

SLIK GJØR DU

IMG_4263

Kutt opp alle ingrediensene som nevnt over, slik at du har det meste klart før du setter i gang.

Stek kyllingen raskt i litt nøytral olje, og legg til side (den skal ikke være gjennomstekt).

Fres sjalottløk, paprika, gulrøtter og etter hvert hvitløken i litt olje, til løken er blank og myk. Legg grønnsakene til side.

Ha ca. 1 ts olje i gryten og tilsett currypastaen. La currypastaen frese i oljen i ca. 30 sekunder, og tilsett deretter revet ingefær, kokosmelk og kyllingkraft. Tilsett også grønnsakene og gi det hele et oppkok. Smak til med sukker, fishsauce og soyasaus, og la suppen putre på middels varme i ca. 10 minutter.

Thai chicken red curry

Tilsett aspargesbønnene mot slutten av koketiden. Tilsett deretter kyllingbitene og la dem trekke med ca. 3 minutter, til de er gjennomkokt.

Gi retten et dryss av grovt hakket koriander eller thaibasilikum rett før servering. Serveres med jasminris eller nudler.

TIPS

  • Vær oppmerksom på at currypastaer har ulik styrke, så det kan være lurt å ikke tilsette alt på en gang hvis du ikke er kjent med styrken fra før. Jeg benyttet (Santa Maria) thai red curry i denne suppen. Jeg benytter alltid strøken måleskje i mine oppskrifter.
  • Bruk gjerne det du har tilgjengelig av grønnsaker, og erstatt gjerne aspargesbønnene med brokkoli, sukkererter og/eller squash.
  • Kokosmelken kan eventuelt erstattes med matfløte.

VELBEKOMME!

  1. naaam, nam! gjett om denne skal prøves! 🙂 i skrivende stund venter jeg på at de fantastiske hamburgerbrødene dine skal bli ferdige <3 gleder meg :)) ha en fin fin dag 🙂

  2. Hei!
    Denne gleder jeg meg til å prøve! Elsker thaimat og karri er favoritt.
    Har du prøvd gryten med den lette varianten av kokosmelk,og vet du om denne tåler koking?

    1. Husker ikke helt hvor skjeene er kjøpt, men tror det er på Til Bords. Uansett er de mest for stylingen sin del på dette bildet, er ellers mest egnet til ris og fingermat. 🙂

      1. Godt du sa det og ikke jeg (for stylingen). Det er helt umulig å faktisk bruke disse til å spise med, syns jeg da. 🙂 Men de er litt småkule, og de produseres bl.a av Figgjo porselensfabrikk.

  3. Hei, denne må jeg prøve. Min mann spiser ikke mat som inneholder vanlig karri, men rød pleier å gå godt. Har imidlertid et heller “dumt” spm.: Du skriver at du serverer nudler til, vil det si at du spiser nudler i en skål ved siden av suppen?

  4. Løp Meny og Rema rundt for å finne alle oppskriftene men denne skulle prøves! Gleder meg til å smake på resultatet senere i dag 🙂

  5. Hei.

    Takker for nydelig blogg, bruker den støtt å stadig.
    Kan man bytte ut red curry med green curry? Tilsvarende oppskrift og mengder etc.

    Hilsen Kine

  6. Denne var knallgod. Hele familien likte den. Du har masse gode middagsretter som er allergivennlige. Denne er fri for gluten, egg og melk. Du kan jo opprette en kategori som heter f.eks glutenfri og legge noen av oppskriftene under der etterhvert som du blir oppmerksom på det. Mange allergikere/matintolerante hadde blitt glad da.

  7. Denne suppen smakte innmari godt! Passet perfekt til litt innekos en mandagskveld! Tusen takk for mye god inspirasjon i matveien 🙂

  8. Fantastisk god suppe! Føyer seg inn i rekken av uendelig mange herlige retter fra bloggen din! Jeg er helt hekta og prøver stadig ut flere oppskrifter. Fikk selvsagt boken din i gave til jul og nyter også å bla i den! Takk for at du bidrar og inspirerer til kokkekunst som jeg tror alle kan få til:)

  9. Lagde nettop denne suppen til middag, og den ble bare SÅ god, og i tillegg var den superenkel å lage! Denne står nok på menyen her i huset flere ganger i sommer!

    1. Jeg tror faktisk ikke jeg benyttet lime i denne oppskriften, men du kan fint smake den til med litt. Ja, den er med på bildet, men det hender av og til at jeg ikke benytter alle ingrediensene (eller legger til andre) når jeg smaker meg frem til oppskriften. 🙂

  10. God suppe!
    Jeg ser bildet med ingredienser har med en lime, men finner den ikke igjen i oppskrifta. Skulle den ha vært med den også, eller ble den med på bildet ved en glipp? 🙂

    – Håvard

  11. Denne var skikkelig god, som så mange andre av rettene dine. Tusen takk for nok en fantastisk middag 🙂

  12. Utrolig god suppe. Beste thaisauppen jeg har smakt var hos Bangkok på St. Hanshaugen i Oslo. Denne var like god. 1000 takk!!!!!

  13. Jeg måtte selvfølgelig prøve denne og den var UTROLIG god!! Skal lage den igjen i dag faktisk 🙂 Jeg lagde den med ris, og loff med smør ved siden av siden jeg lagde den litt for sterk 🙂

  14. Denne suppen var super digg!!! Blir servert i neste forening 🙂 Brukte ris denne gang. Hvilke nudler anbefales?? Noen tips??
    I morgen skal jeg lage Kjøttdeiggrateng med squash, løk og tomater. Mange gode oppskrifter og fantastisk inspirasjon på bloggen. Tusen takk 🙂

  15. Denne så veldig god ut! Tenkte jeg skulle prøve denne til selskap. Hvor mye må jeg ha oppi av væske/sauser når jeg ska ha til 10 personer. Går det an å bare x med 3 ca, eller blir det mye da?

  16. Hipp hopp, du er topp!!

    Denne var rett og slett jæ&#%g god!!!!
    Til og med minstemann på 10 hev innpå, og har beordret den laget minst en gang i uken…

    Minst like god som på hvilken som helst Thairesturant her i landet 😉

    God jul

  17. Den suppa ser fantastisk god ut og har hatt lyst til å lage den flere ganger, men jeg er ikke noe gla i kokosmelk i maten, dessverre… Har du noe tips til hva jeg kan ha oppi istedenfor?

  18. Lagde denne suppa i romjula og den var helt nydelig! Hadde litt mindre curry i da det var to barn som skulle spise. De likte den også veldig godt. Takk for mange gode oppskrifter! Dine oppskrifter blir alltid vellykket!

  19. Jeg laget en thaigryte med fish sauce og den luktet noe helt forferdelig. Lukten ga seg ikke, men smaken var faktisk god. Forslag til hva jeg må gjøre for å slippe dette?

  20. Hei!
    Jeg går i 9.klasse og har et mat og helse-prosjekt der vi skal lage et sunt og godt måltid til 100 kr. Det er ikke innkjøpsprisen som regnes, men det man bruker som blir prisen for varen. Så hvis jeg skal ha ost og kiloprisen er 88 kr, og jeg bruker foreksempel bare 100 gram blir prisen 88kr * 0,1 kg = 8,8 kr.
    Jeg hadde tenkt å lagen denne suppen til mitt prosjekt, fordi jeg har spist thaisuppe mange ganger og syns det er veldig godt:-)
    Så da lurte jeg på om du tror denne oppskriften er sånn noe lunde innenfor 100 kr ?… Og så lurte jeg på om det er en dessert som passer godt til thaisuppe?
    Uansett digger bloggen og hvis jeg får svar tusen takk:-)

  21. Hei, holder akkurat på og lage thaisuppen til familietreff i dag, hvor lang tid før den skal serveres kan jeg lage suppe ( ikke bønnene og kyllingen) ?

  22. Hei! Jeg lagde denne suppen til familien og det var kjempe vellykket! Både må og store likte den! Anbefales videre 😀 Tusen takk for fine oppskrifter 🙂

  23. Hei Trine!
    Hvor mye av denne Thai-suppen kan gjøres ferdig dagen før? Regner med mesteparten, men er det noen av ingrediensene som ikke bør i før samme dag som den skal serveres.

  24. Kjempegod. Hvis man vil ha den som en gryterett, ikke suppe, hva må man gjøre for å få den litt tykkere i konsistens ?

  25. Hei! Nydelig suppe! Vi lager den fast hver uke, men jeg er på diett og coachen min lurer på næringsinntaket og kcal på denne suppen :)?

  26. Hei!
    Nydelig suppe, en av mine favoritter!!
    Tenker å servere den til gjester, men tenkte det kunne vært moro med en enkel forett? Har du noen tips??

    Tusen takk for supre matforslag året igjennom, til alle anledninger!

  27. Hei
    Hvor får man kjøpt strøken måleskje? Jeg har spurt i butikken, men de bare ler av meg.
    Hilsen nybegynner 🙂

    1. Hehe, spør etter “toppet måleskje” neste gang, kanskje de tar deg alvorlig da! 🙂 Alternativt kan du spørre etter måleskjeer – resten fikser du hjemme! 😉 (PS. i oppskriftene mine er 1 måleskje, enten det er ts eller ss, alltid “strøken”.) Lykke til!

  28. Kjære Trine.

    Har fulgt bloggen din et par måneder, og lagde denne i går kveld, som middag til meg og min søster, som var på besøk 🙂

    Beste suppa vi har spist begge 2 <3 Nydelig.

    Jeg var dog litt uheldig med chilipastaen, men hadde en boks fløte i skapet, og det gjorde susen.

    Vigdis

  29. Hei, har lyst til å bruke denne i heimkunnskapen på småtrinnet. Usikker på om suppe kan bli for sterk for barna. Hvordan gjør jeg den mindre sterk?

    1. Dette er en ypperlig suppe, da den har mye smak og min erfaring er at den også er populær blant barn. For å gjøre den mildere kan du benytte mindre hvitløk, ingefær og curry (smak til). Tilsett eventuelt litt mer kokosmelk (eventuelt litt matfløte hvis kokossmaken blir for dominerende). Lykke til!

  30. Hei hei.
    Skal lage denne til 9 personer. Holder det at jeg tripler oppskriften, redd får at det skal bli lite. Serverer nok med foccacia til.
    Omtrent hvor stor kjele trenger jeg da.

  31. Supergod. Min variant ble med torsk og laks fordi en av gjestene ikke spiser kjøtt. Funket som gull. Vekket livsåndene igjen en regntung og tåkete februarsøndag!

  32. Denne er fantastisk god! En favoritt her hjemme 🙂
    Er det greit om jeg poster oppskriften på bloggen min? Selvsagt skal jeg da linke til denne siden og ikke på noen som helst måte skrive at dette er min oppskrift!
    God helg 🙂

  33. Det ble høy hallelujafaktor i heimen da denne suppen kom på bordet. Så god og enkel at selv en forkommen grandiosakokk klarte å blande sammen herligheten. TAKK Trine ☺!

  34. Oppskriften ser veldig god ut, så denne må prøves i dag! Men jeg lurer på en ting; Hva er forskjellen på thai soyasaus og vanlig soyasaus (kikkoman)? Kan man bytte om på disse?

    1. Kan ikke erstatte karri med chili. 🙂 Men bare bruk vanlig karry, det går helt fint! Og hvis du har så bruker du da en del paprikakrydder, da får du fine røde korn i suppen og alle tror du har brukt noe veldig eksotisk… Velbekomme. Sånne supper er bare så digg…

  35. Hei Trine! Som allergiker så må jeg sløyve fiskesausen, så da lurer jeg på hva du anbefaler å bruke som erstatning for den? Noe salt kanskje?

  36. Nydelig suppe. Hadde den til middag i dag, men det ble litt lite til 4 personer. Vil nok ha mer væske i neste gang??

  37. Hei Trine?
    Skal ha familieselskap, tenkte å servere suppen da. Er ikke så glad i aspargesbønner, hvilken grønnsak kan den erstattes med? Tenkte å servere med brød til, bør jeg ha nudler i tillegg?

    Mvh Karin

    1. Du kan erstatte aspargesbønnene med for eksempel brokkoli, sukkererter – eller mer av de andre grønnsakene. Nudler og/eller brød er en smaksak. Skal du ha mange til bords kan det kanskje være lurt å ha begge deler?

  38. Hei. Dine oppskrifter er alltid en sikker vinner. En høydare når man skal ha gjester. Men denne Thaisuppen! Kan den lages dagen før?

    1. Suppen er nok best om den lages samme dag, siden grønnsakene vil miste noe av spensten når den blir stående.

  39. Hei. Laget denne suppen for en tid tilbake, og den smakte godt bortsett fra denne “Fish-sausen”… som laget en litt “sur” fiske-eim… så jeg lar være å bruke fish-sauce neste gang jeg lager suppen. Jeg la flasken i kjøleskapet og tenkte at denne kommer jeg nok ikke til å bruke mer, men jeg kastet den ikke da. Etter en stund begynte det å lukte stygt i kjøleskapet, ubestemmelig lukt egentlig, men jeg syntes det minnet om sur fiskelukt. Måtte til pers å vaske og rydde, da oppdaget jeg Fish-sauce flasken ikke hadde fått korken skrudd ordentlig på og det hadde rennt ut masse fish-sauce… Jeg er “allergisk” for ufrisk fiske-lukt så da gikk Fish-sauce flasken i søpla, fish-saucen i vasken og jeg ble enig med meg sjøl at dette er nok ikke noe for meg.
    Ellers, så har jeg begge koke-bøkene dine, er kjempeglad i dem og bruker dem ganske ofte. Masse fine oppskrifter og gode ideer til matlaging.

  40. Et tips til variasjon av denne suppen. Denne er nesten identisk med en thai laksesuppe jeg lager. Så kyllingen kan gjerne byttes ut med laks.
    Jeg har også med hell byttet ut red curry med paneng karri (1ss). Det ble også veldig godt. Bruk de grønnsakene dere liker og varier litt på smakene. Sukkererter er supergodt i suppen.
    Bruk feks limeblader og dropp ingefær. Det er variasjon over en basis oppskrift som gjør matlaging kjekt:).
    Tusen takk for en kjempefin og inspirerende matblogg Trine

  41. Noe man kan erstatte Thai soya saus med? Den sausen jeg fant på butikken var full av sukker i alle varianter….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits