Chili sin carne (chili uten kjøtt) er den vegetariske versjonen av chili con carne, og er så absolutt verdt et forsøk enten det er på en kjøttfri mandag eller hvilken som helst annen dag. I gryta har jeg puttet bønner, tomater, søtpotet og gulrot, samt rikelig med chili slik at den river litt i smaksløkene. Og ikke minst har jeg en hemmelig ingrediens - nemlig litt mørk sjokolade som setter en spennende smak på det hele. Prøv den du også da vel!

Annonse

Ingredienser

1 løk , i små terninger
4 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket
2 ss tomatpuré
2 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
1/2 ts chilipulver (smak til)
1 ts oregano
1/4 ts kanel
600 g hermetiske tomater , hakket
2 dl grønnsaksbuljong
2 paprika , i terninger
250 g søtpotet , i terninger
1 gulrot , i skiver
1 ts sukker (smak til)
salt og pepper
2 ruter mørk kokesjokolade , finhakket
300 g hermetiske kidneybønner
300 g hermetiske svarte bønner
1 neve frisk koriander , grovt hakket
lime
rømme
avokado eller guacamole
godt brød eller tortillachips

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Fres løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili og la det surre litt til. Vil du ha retten ekstra sterk kan du beholde frø og hinner i chilien. Tilsett deretter tomatpuré og krydder og rør godt sammen. La det stå å surre et par minutter, og tilsett deretter hermetiske tomater, grønnsaksbuljong, paprika, søtpotet og gulrot. Rør godt sammen og la det småkoke til søtpotetene er møre, etter ca. 20 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper, samt litt mørk sjokolade som setter en spennende smak på retten. Kokesjokoladen kan eventuelt erstattes med litt bakekakao. Ha bønnene i et dørslag og skyll dem godt. Ha bønnene oppi gryta og la det stå å småkoke noen minutter, til bønnene er gjennomvarme. Smak gjerne til med litt limesaft.

Gi retten et dryss av frisk koriander rett før servering, og servér den sammen med ønsket tilbehør, for eksempel en rømmeklatt, en limebåt og hjemmelaget tortillachips.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Kjøttfri mandag ble en suksess. Guttene mine på 16 og 20 forsynte seg to ganger, selv om de var veldig skeptisk før vi satte oss til bordet. Super middag. Tusen takk, Trine 🙂

 2. Fantastisk godt!
  Hvis man skal lage 4dobbel porsjon skal man 4doble alle ingrediensene? Eller holde litt tilbake på krydder OL?

  1. Ja, du kan benytte kjøttbuljong istedet, men da blir det ikke en vegetarrett. Du kan alternativt benytte vann istedet og øke mengden med krydder noe. Lykke til!

 3. Dette har blitt en ny favoritt her i huset! Bloggen din har virkelig gjort mye for middagsvanene våre, har aldri laget noe herfra som ikke har vært godt 🙂 Lett forståelige oppskrifter, og med råvarer vi finner på den lokale matbutikken 🙂 Halvfabrikata bruker vi nesten aldri lenger, det tar jo ikke så mye lenger tid å ordne alt fra bunnen. Og det smaker veldig mye bedre 🙂 Takk for en inspirerende og flott blogg!

 4. Hei. Forsøker å få skrevet ut oppskriften, men får det ikke til.. Noen tips? (Veldig god rett 😉 )

 5. Hei jeg prøvde og lage denne vegetarretten, og den var kjeeeeeempe god jeg hadde ikke forventet at den skulle være så god

 6. La merke til dden retten da jeg var innom her på jakt etter middagsinspirasjon. Nå har jeg laget den ganske mange ganger og den er like nydelig hver gang!
  Vi serverte den til en gjest som har fått link til oppskriften og laget den til mange andre som også har bedt om oppskriften.
  Takk for all inspirasjon og oppskrifter!

 7. Hei Trine

  Hvis man skal lage denne til et stort selskap på ca 30 personer, og ønsker å bruke denne oppskriften; hvordan bør jeg gå frem?
  Er litt redd for å bomme på krydderne.

  Takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.