I dag kan jeg by på en saftig ørretfilet toppet med nøtte- og urtelokk som tilfører både god smak og litt krønsj. Som tilbehør serverer jeg potetsalat med vårløk, agurk og reddiker - med en nydelig sitrondressing som topper det hele, og som gjør at den passer ekstra godt til fisk. Deilige smaker sammen, og hver for seg. Prøv denne retten du også - dette kan plutselig bli din nye fiskefavoritt!

Annonse

Ingredienser

ØRRET MED URTELOKK

700 g ørretfilet
30-40 g pinjekjerner , ristet
4 ss extra virgin olivenolje
4 ss panko /brødrasp
1 1/2 - 2 dl urter (basilikum, persille, dill), finhakket
1/2 sitron , revet skall
1/2-3/4 ts salt
1/4 ts sort pepper

POTETSALAT

700 g poteter
3-4 vårløk , snittet
3 reddiker , i skiver
1/2-1 agurk , i halvmåner
1 neve dill , grovt hakket

SITRONDRESSING

1 1/2 sitroner (skall + 2-3 ss juice)
0,75 dl extra virgin olivenolje
100 g lettmajones
1-2 ts honning
salt og pepper

TOMATSALAT

150-200 g cherrytomater , delt i to
1 neve basilikum (bladene)
1 klype flaksalt
2 ss extra virgin olivenolje

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Skyll potetene og kok dem (med skallet på) i saltet vann, til de er møre (etter ca. 30 minutter). Hell av kokevannet og la potetene stå på koketoppen på laveste nivå et par minutter slik at vannet damper bort.

Mens potetene koker kan du gjøre klar fisken og urteblandingen. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de er gylne. Hakk dem ganske fint og ha dem i en liten bolle sammen med olivenolje, panko/brødrasp, finhakkede urter og finrevet sitronskall. Jeg har her benyttet en blanding av persille, dill og basilikum. Du kan gjerne droppe basilikum hvis du ikke har det, men persille og dill må til, synes jeg. Rør godt sammen og smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Ovnsbakt ørret med urtelokk og potetsalat

Legg ørretfileten i en smurt ildfast form og fordel urteblandingen jevnt utover. Stekes på midterste rille i 15-17 minutter, til fisken er passe stekt. Dersom du benytter oppdelt filet bør du redusere steketiden noe.

Ovnsbakt ørret med urtelokk og potetsalat

Visp sammen ingrediensene til sitrondressingen, og smak til med honning og sitronsaft slik at du får en fin balanse mellom det søte og syrlige. Smak til med nykvernet sort pepper og salt.

Del de ferdigkokte potetene i mindre biter og ha dem i en bolle. Skjær opp de øvrige grønnsakene som angitt og tilsett sammen med potetene (fjern gjerne den bløte kjernen i agurken før du skjærer den opp). Vend ca. halvparten av sitrondressingen forsiktig inn i potetsalaten sammen med grovt hakket dill.

Ovnsbakt ørret med urtelokk og potetsalat

Lag tomatsalaten og drypp over litt av din beste olivenolje.

La fisken hvile et par minutter, og server den sammen med den lune potetsalaten, tomatene og resten av sitrondressingen.

Ovnsbakt ørret med urtelokk og potetsalat

TIPS

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Kjempegodt:) Både toppingen til fisken og potetsalaten. Hadde litt hakket mynte sammen med dill i potetsalaten som ble friskt og godt.

  2. Dette var nydelig. Denne skal jeg lage igjen. Måtte bruke glutenfri brødrasp og fant ikke reddiker på butikken, så jeg hadde noen små buketter med rå brokkoli i.

    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det er alltid så gøy og inspirerende å høre at oppskriftene faller i smak. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.