BROKKOLISALAT

Grillmaten tas til nye høyder med godt tilbehør, som for eksempel denne brokkolisalaten med blant annet bacon og pinjekjerner. Prøv den neste gang du skal servere grillmat!

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4 porsjoner
  • Time: CA. 15 MINUTTER
  • Type rett: ,
Annonse

Ingredienser

SALATEN

1 brokkoli , i minibuketter
2-3 ss pinjekjerner , ristet
125 g bacon , i små biter
1 rødløk , finhakket
persille , hakket

DRESSING

200 g majones eller lettmajones
1 - 1 1/2 ss hvitvinseddik eller eplesidereddik
1 ss sukker (smak til)
salt og pepper (smak til)

SLIK GJØR DU

Rist pinjekjernene lett gylne i en tørr stekepanne, og legg til side. Skjær baconet opp i små biter, stek det sprøtt og la det renne av på litt kjøkkenpapir.

Fjern brokkolistilken og del resten av brokkolien opp i minibuketter, og ha oppi en bolle sammen med finhakket rødløk.

Rør sammen majones og eddik i en annen liten bolle, og smak til med litt sukker, salt, pepper og persille.

Hell dressingen over salaten og vend forsiktig sammen. Dryss bacon, pinjekjerner og litt persille over, og server salaten som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt eller fisk. Sjekk ut alle grillmatoppskriftene på bloggen her.

BROKKOLISALAT

TIPS

  • Majonesen kan helt eller delvis erstattes med crème fraîche eller rømme.
  • Dersom du ønsker en litt mildere smak på salaten kan du koke brokkolien i 3-5 minutter og deretter legge den i isvann, før du blander den sammen med de øvrige ingrediensene. Legg gjerne løken i litt kaldt vann, før du tilsetter den i salaten.
  • Brokkolisalaten er holdbar 2-3 dager i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits