Kyllinglårfilet er ypperlig grillmat. Fyll dem gjerne med parmesan, urter og oliven, og surr dem inn i en skive bacon, før de får kose seg på grillen. Kyllingen serveres på en seng med tomat- og olivensalat, og med grillet brokkolini og poteter som tilbehør. Prøv det du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KYLLINGRULLER

700-800 g kyllinglårfilet
8 skiver bacon (ca.)
16 basilikumblader eller andre friske urter
1 dl parmesan , finrevet
1 neve sorte oliven , i skiver
1/2 sitron , finrevet skall
salt og pepper

TOMAT- OG OLIVENSALAT

250 g cherrytomater , gjerne ulike farger
50 g ruccula eller annen småbladsalat
1 neve sorte oliven
2 ss extra virgin olivenolje
gressløk , finsnittet
salt og pepper

GRILLET BROKKOLINI MED PARMESAN

300 g brokkolini eller 1 brokkoli
0,75 dl olivenolje
1/2 ts tørket timian eller 1 ss frisk (finhakket)
1 fedd hvitløk , finhakket
salt og pepper
parmesan , høvlet
2-3 klyper chiliflak

TILBEHØR

4 porsjoner småpoteter
nøytral olje
balsamicoeddik , vellagret type

SLIK GJØR DU

FYLT KYLLING MED TOMAT- OG OLIVENSALAT & GRILLET BROKKOLINI

GRILLEDE SMÅPOTETER

Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og pensle potetene med litt nøytral olje. Grilles til de er møre.

FYLT KYLLING

Legg kyllinglårfiletene med skinnsiden ned og krydre dem med litt salt og nykvernet sort pepper. Legg 2 basilikumblader, litt oliven, revet parmesan og finrevet sitronskall på hvert lår og rull sammen, og rull det deretter inn i en baconskive. Legg den fylte kyllingen med «baconskjøten» ned på en sone med direkte varme på grillen (se grilltips her). Grill til lårene har en fin stekeskorpe over det hele. La dem deretter grille videre på indirekte varme, til kyllingen er gjennomstekt. Snu dem ofte. La kyllingen hvile ca. 5 minutter før servering.

FYLT KYLLING MED TOMAT- OG OLIVENSALAT & GRILLET BROKKOLINI

BROKKOLINI MED PARMESAN

Rør sammen olivenolje, timian og hvitløk, og smak til med salt og pepper. Drypp marinaden over brokkolinien og la det marinere noen minutter. Grilles på direkte varme, til brokkolinien er mør og fin. Dryss over parmesanflak og chiliflak ved servering.

GRILLET BROKKOLINI MED PARMESAN

TOMAT- OG OLIVENSALAT

Ha ruccula, cherrytomater og oliven i en vid salatbolle eller et dypt serveringsfat. Drypp over litt av din beste olivenolje og krydre med litt flaksalt.

SERVERING

Server de fylte kyllinglårene sammen med salaten, grillet brokkolini og grillede småpoteter. Drypp litt vellagret balsamicoeddik over det hele, og nyyyt!

FYLT KYLLING MED TOMAT- OG OLIVENSALAT & GRILLET BROKKOLINI

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Hej Trine
    Tusind tak for meget vældig godt mad.
    Den fyldte kylling i Junimenuen kan den laves i ovnen?
    Mange venlige hilsner
    Per

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste