ANNONSE - MUTTI

PASTA MED TOMATSAUS, REKER & FETA

Pasta har reddet mang en travel ettermiddag hjemme hos oss, og med Mutti passata på lur går det enda raskere å tilberede pastasausen. Mutti passata består av 99,5% tomater og er en ferdig silt tomatsaus. Den har en fin knallrød farge, en kremete konsistens og er søt og god på smak. Passata er klar til bruk, og er ypperlig å bruke i for eksempel lasagne, supper - og pasta.

Dagens pastarett har i tillegg til passata fått selskap av reker, ruccula, kapers og feta. Dersom du får hjelp med å rense rekene, eller benytter ferdig rensede reker på glass, har du middagen på bordet på under et kvarter! Kjapt, enkelt og veldig, veldig godt!

Annonse

Ingredienser

400 g tagliatelle eller annen pasta
400 g Mutti passata
300-400 g reker , ferdig renset
1-2 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1 ss kapers
50 g ruccula
1 sitron (økologisk), finrevet skall
50 g feta eller parmesan
2-3 klyper chiliflak

SLIK GJØR DU

Pasta med tomatsaus, reker og feta
Rens rekene (retten blir aller best da), eller bruk ferdig rensede reker i lake. Skjær opp løk og hvitløk som angitt over. (Du kan selvsagt sløyfe sjalottløk og hvitløk dersom du ønsker en mildere smak på tomatsausen.) Vask sitronen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir eller lignende. Riv deretter skallet med et zesterjern eller lignende.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

Finn frem en gryte eller stekepanne med høye kanter og stek sjalottløken på lav til middels varme, til løken er blank og myk. La hvitløken steke med de siste to minuttene. Tilsett passata og gi det hele et forsiktig oppkok. Smak til med nykvernet sort pepper og eventuelt et par klyper chiliflak. Hell vannet av pastaen og bland den sammen med tomatsaus, reker og kapers. Hakk ca. halvparten av rucculaen grovt og tilsett i pastaen, og vend det hele sammen. Gi retten et dryss med chiliflak og halvparten av det revne sitronskallet – og server umiddelbart. Som tilbehør serverer du resten av rucculaen og sitronskallet, fetaost (eller parmesan), og gjerne litt godt brød, for eksempel baguetter.

Pasta med tomatsaus, reker og feta

BUON APPETITO!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet forhandler Mutti. Mutti passata får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, som for eksempel Meny, Spar, Bunnpris og Joker. 

 

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Dette var veldig godt. Mutti passata ga en delikat smak på
    retten og sitron gjorde den spennende og litt annerledes.
    Fulltreffer hos oss

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.