Pasta har reddet mang en travel ettermiddag hjemme hos oss. Dagens pastarett smaksettes av blant annet reker, ruccula, tomater, kapers og feta. Dersom du får hjelp med å rense rekene, eller benytter ferdig rensede reker på glass, har du middagen på bordet på under et kvarter! Kjapt, enkelt og veldig, veldig godt!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

400 g tagliatelle eller annen pasta
400 g passata eller hakkede hermetiske tomater
300-400 g reker , ferdig renset
1-2 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1 ss kapers
50 g ruccula
1 sitron (økologisk), finrevet skall
50 g feta eller parmesan
2-3 klyper chiliflak

SLIK GJØR DU

Pasta med tomatsaus, reker og feta

Rens rekene (retten blir aller best da), eller bruk ferdig rensede reker i lake. Skjær opp løk og hvitløk som angitt over. (Du kan selvsagt sløyfe sjalottløk og hvitløk dersom du ønsker en mildere smak på tomatsausen.) Vask sitronen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir eller lignende. Riv deretter skallet med et zesterjern eller lignende.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

Finn frem en gryte eller stekepanne med høye kanter og stek sjalottløken på lav til middels varme, til løken er blank og myk. La hvitløken steke med de siste to minuttene. Tilsett passata og gi det hele et forsiktig oppkok. Smak til med nykvernet sort pepper og eventuelt et par klyper chiliflak. Hell vannet av pastaen og bland den sammen med tomatsaus, reker og kapers. Hakk ca. halvparten av rucculaen grovt og tilsett i pastaen, og vend det hele sammen. Gi retten et dryss med chiliflak og halvparten av det revne sitronskallet – og server umiddelbart. Som tilbehør serverer du resten av rucculaen og sitronskallet, fetaost (eller parmesan), og gjerne litt godt brød, for eksempel baguetter.

Pasta med tomatsaus, reker og feta

BUON APPETITO!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette var veldig godt. Mutti passata ga en delikat smak på
    retten og sitron gjorde den spennende og litt annerledes.
    Fulltreffer hos oss

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste