SJU DEILIGE DESSERTER MED SMAK AV JUL
Desember er høysesong for familie- og vennemiddager, og da vil vi jo gjerne by på det aller beste vi vet. Her er 7 deilige desserter som passer godt som et søtt punktum etter «julemiddager» både før og etter julekvelden. Alle dessertene kan gjøres mer eller mindre ferdige et par dager før de skal serveres, noe som er ekstra kjærkomment i julen. Klikk på bildene for inspirasjon og oppskrifter.
Riskrem med jordbærsaus er en tradisjonell dessert som hører julen til. Vi spiser det etter ribba på julaften, og gjerne rester litt senere i romjula. Både riskremen og sausen kan lages et par dager før den skal serveres.
Sjokoladefondant er en populær dessert som slår an hos både store og små. Ta gjerne en titt på denne videoen for å se hvordan du lager perfekt sjokoladefondant. Som tilbehør smaker det godt med vaniljeis og friske bær, eller for eksempel syrlig panna cotta med pasjonsfruktsaus. Sjokoladefondantrøren kan gjøres klar i god tid på forhånd og oppbevares i kjøleskapet, og stekes opp rett før servering.
Panna cotta med appelsinsaus er en italiensk inspirert fristelse med smak av jul. Også denne desserten kan lages ferdig et par dager før servering.
Ostekake med et hint av appelsin og pepperkakesmuler er en kjapp, enkel og smakfull juledessert.
Karamellpudding med appelsinsaus er en variant av den tradisjonelle karamellpuddingen, med et hint av appelsin. Den er her servert i porsjonsformer, men den kan også lages i en stor form dersom du heller foretrekker det.
Sjokoladepavlova med pasjonsfruktkrem og bringebær gjør alltid stor suksess. Minipavlovaene kan gjøres ferdig flere dager i forveien, men kremen bør lages samme dag og haes på rett før servering.
Creme brulee med kanel og appelsin er en annen favoritt som kan lages ferdig på forhånd, men «karamelliseres» rett før servering.
Alle «juledessertene» finner du samlet her.
Hva er din juledessert-favoritt?
God Jul og takk for fine oppskriften.
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding – og god jul til deg også!