ANNONSE - PHILADELPHIA

OSTEKAKE MED PEPPERKAKESMULER OG APPELSIN

Ostekake er alltid populært, smakfullt og smart når du skal feire! Ostekake er Ikke bare godt på smak, det er også enkelt å lage og variere etter egen smak, sesong og anledning - og ikke minst kan den lages ferdig et par dager før den skal serveres.

Nå når det går mot advent og jul kan jeg friste med en litt "julete" variant, med pepperkakesmuler i bunnen og frisk ostekrem med et hint av appelsin på toppen. I kremen benytter jeg Philadelphia Original kremost, som er en kremete og litt syrlig ferskost som er fri for konserveringsmidler. Jeg har laget ostekaken i porsjonsformer denne gangen, men du kan gjerne lage en hel ostekake, dersom du heller foretrekker det (se tips nederst).

Annonse

Ingredienser

PEPPERKAKESMULER

150 g pepperkaker , i smuler
100 g havrekjeks (søte), i smuler
1/4-1/2 ts kanel
75 g smør , smeltet

OSTEKREM

400 g Philadelphia Original kremost
3 gelatinplater
2 appelsiner , revet skall og 1 dl juice
100 g sukker , gjerne finkornet
2 1/2 dl kremfløte , stivpisket

TOPPING

150 g bringebær
1 appelsin , skall i strimler
1 ss melis , til dekor
kanel (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

MINIOSTEKAKER MED PEPPERKAKER OG APPELSIN

Knus kjeksene til smuler (gjerne i ujevn størrelse), og smelt smøret. Rør sammen det smeltede smøret, kjekssmulene og kanel, og fordel i 8-10 glass. Sett glassene kjølig mens du gjør ferdig resten.

Vask appelsinene i lunkent vann og tørk dem med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zesterjern eller lignende (kun det oransje). Bland appelsinskallet sammen med sukkeret, og rør godt sammen. Ha Philadelphia Original og appelsinsukkeret i en bakebolle og kjør det forsiktig til en jevn blanding. I en annen bolle pisker du kremfløten til en myk krem.

MINIOSTEKAKER MED PEPPERKAKER OG APPELSIN

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5-10 minutter. Del den ene appelsinen i to og press ut saften, ca. 1 dl. Varm opp appelsinjuicen mot kokepunktet, klem vannet ut av gelatinplatene og rør inn i juicen. La det avkjøles et par minutter, rør om av og til. Ha ca. 2 ss av osteblandingen oppi gelatinblandingen, og rør godt sammen. Rør deretter den lunkne gelatinblandingen (litt etter litt) inn i resten av osteblandingen mens du lar maskinen gå på lav styrke, til alt er godt blandet. Bruk en slikkepott og vend deretter forsiktig inn den stivpiskede kremfløten. Fordel ostekremen i glassene (bruk gjerne en sprøytepose). Sett ostekakene i kjøleskapet og la dem få hvile i ca. en time, men gjerne lengre.

Dryss gjerne litt malt kanel over ostekremen, og pynt med friske bringebær og appelsinskall i strimler etter smak og behag, umiddelbart før servering. Sikt eventuelt over litt melis også.

MINIOSTEKAKER MED PEPPERKAKER OG APPELSIN

TIPS

  • Bytt gjerne ut appelsinene med ca. 4 klementiner.
  • Du kan gjerne benytte denne oppskriften og lage en stor ostekake isteden, i en springform som er 20-22 cm i diameter. Følg anvisningene over, men bruk 5 gelatinplater isteden for 3 og trykk bunnen godt sammen før du heller ostekremen over. Kaken bør stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.
  • Miniostekakene må oppbevares kjølig og tildekket, og er holdbar i ca. 3 dager. De kan også fryses i inntil 3 måneder, og deretter tines i kjøleskapet.

Dette innlegget er laget som en del av mitt samarbeid med Philadelphia. Philadelphia Original kremost får du kjøpt i de fleste dagligvareforretninger. 
Advertisement

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Hei Trine, jeg liker oppskriftene dine og jeg prøver ofte mange av dem. Spesielt med kyllingsuppe og brød oppskriftene dine har prøvde flere ganger.
    Den ostekaken i glass ser så deilig ut og vil gjerne prøve. Men jeg lurte på om det går Ann å bruke noe annet istedenfor gelatin?
    Tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.