En perfekt stekt sjokoladefondant med godt tilbehør er en perfekt avslutning på et måltid. Server den med et lite melisdryss og friske bær + en kule vaniljeis.

Ingredienser

125 g smør
125 g sukker
125 g kokesjokolade , hakket
85 g siktet hvetemel
4 egg
6 former
smør til smøring av formene
kakaopulver til strøing av formene
jordbær (bringebær, bjørnebær el.)
vaniljeis

SLIK GJØR DU

Smelt smør og sukker i en kjele på svak varme. Ta kjelen av platen. Hakk sjokoladen i jevnstore biter og ha den i smørblandingen. La sjokoladen smelte under forsiktig omrøring. Rør inn siktet hvetemelet og bland inn ett og ett egg om gangen.

Pensle 6 porsjonsformer med litt smør og strø over et tynt lag med kakaopulver. Fyll formene ca. 2/3 fulle med sjokolademassen. Har du ikke porsjonsformer kan du benytte doble muffinsformer eller kaffekopper (som tåler varmen).

Stekes midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i 9-11 minutter, til det ytterste laget har stivnet, men kaken fortsatt har en flytende kjerne. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og for å få et perfekt resultat når det gjelder vil jeg anbefale deg å steke en testkake for å teste ut din ovn. I vår ovn ble kaken perfekt stekt på 9 minutter, på 10 minutter var den litt for mye stekt, men fortsatt med en liten flytende kjerne i midten. I ovnen på Matverkstedet ble den perfekt etter 10 minutter.

Hvelv kakene umiddelbart på tallerkener, og la dem stå i ca. ett minutt for å sette seg. Pirk borti kaken med en skje, og er kaken perfekt stekt vil den flytende kjernen inni langsomt flyte litt utover tallerkenen din. Serveres umiddelbart med for eksempel friske bær og en kule med god vaniljeis som tilbehør.

 

TIPS

 • Sjokoladefondantrøren kan gjøres klar i god tid på forhånd og oppbevares i kjøleskapet. Legg til 3-4 minutter i steketid. Røren er holdbar i omtrent en uke – ustekt – i formen (kledd med plastfolie) før den stekes.
 • Varier med ulikt tilbehør, for eksempel friske bær/frukt, pasjonsfruktsaus, bringebærsaus eller jordbærsaus. En liten panna cotta er også godt tilbehør til, men da bør du lage sjokoladefondanten noe mindre.


VELBEKOMME!

Abonnér gjerne på matkanalen min ved å klikke deg inn HER og trykk «abonner» (øverst i høyre hjørne). Det er selvsagt helt gratis. Del gjerne også filmene mine med matglade venner! 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne ser veldig god ut og skal prøves:) Noe jeg har servert ved siden av sjokoladefondant flere ganger, og som alltid har blitt satt stor pris på, er litt rømme blandet med melis! -veldig enkelt og veldig godt:)

 2. Hei Trine

  Jeg har lagd fondant etter din oppskrift flere ganger, og det smaker himmelsk! Men jeg ser i noen andre oppskrifter at de pisker egg og sukker sammen i stedet for å smelte sukkeret sammen med smøret. Vet du hva som eventuelt er forskjellen på de to fremgangsmåtene?

 3. Hei!
  kan man bruke glutenfritt mel til å lage denne desserten. jeg elsker sjokoladefondant, men får besøk av noen som glutenallergi. Kan du hjelpe meg

 4. Hei, jeg måtte bruke 11 minutter i min ovn (ganske flytende, men holdt formen før jeg åpnet den med skje). Jeg har nå tenkt å sette røren i kjøleskapet og steke i morgen kveld til gjester. Vil det da si at jeg bør steke 15 min (du skriver legg til 3-4 min.)?
  Mvh Marianne

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste