Rabarbraen strutter og trives, og det er bare å sanke inn og koke opp - for det er nå rabarbraen er aller best! Har du ikke rabarbra i hagen finner du også godsakene i fruktdisken, så her er det muligheter for alle. Denne deilige rabarbrasuppen har jeg funnet i Lise Finckenhagens prisvinnende kokebok Fredag hele uka, men har gjort noen mindre modifikasjoner. Med jordbær, vaniljestang og kanel innabords er den en nytelse for både gane og øyne, og bringebærdropsisen topper det hele, i dobbel forstand!

Ingredienser

350 g rabarbra , i biter
6-10 jordbær i biter (kan sløyfes)
8 dl vann
1,5 dl sukker (ca.)
1 vaniljestang
1 kanelstang
1 ts potetmel utrørt i litt vann (kan sløyfes)
4-6 kuler vaniljeis
3-4 ss bringebærdrops , knuste
sitronmelisse (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Skyll rabarbraen godt og skjær den opp i ca 1 cm store biter. Kok opp vann, tilsatt kanelstang og sukker. Splitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha vaniljefrø og stengene oppi sukkerlaken.

Tilsett rabarbraen og la suppen småkoke i 10-15 minutter. Tilsett eventuelt litt mere sukker om nødvendig. Når suppen har kokt i ca 5 minutter tilsettes jordbærene (kan sløyfes, men de gir både en god smak på suppen – i tillegg til en fin farge). Pass på at ikke all rabarbraen og jordbærene koker i stykker, slik at det blir grøt istedet. Det skal fortsatt være noen hele biter i suppen.

Dersom du ønsker en fyldigere suppe kan du tilsette litt potetmel utrørt i vann, under omrøring. Varm deretter opp suppen opp mot kokepunktet og ta den av platen. Fjern vaniljestang og kanelstang før du serverer suppen, som kan serveres varm, lun eller kald. Selv foretrekker jeg å nyte den kald.

Knus bringebærdropsene (jeg puttet dem i et dobbelt lag med plastposer som jeg hamret på med en kjøtthammer). Bringebærdrops er visst ikke standard hyllevare lengre, så hvis du ikke får tak i det kan du prøve med røde kjærligheter på pinne istedet. Det duger bra det også, men krever litt mer innsats for å få knust. 🙂 Ha de knuste bringebærdropsene på en tallerken. Form iskuler, rull dem i de knuste bringebærene og ha isen oppi suppen.

Pynt gjerne med sitronmelisse eller mynte, hvis du har, og server umiddelbart.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne ser god ut! Dersom det er dine tallerkner, hvor har du kjøpt dem? Merke? Har vært på jakt etter slike lenge.

  2. Tallerknene er av merket Pillivuyt og er en av mine favoritter. Du får kjøpt dem i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger, slik som feks Glasmagasinet og Rafens, samt på nett http://www.rafens.no.

  3. Et flott boktilbud, og en herlig oppskrift på rabarbrasuppe. Jeg har en bok av Lise Finckenhagen “101 favoritter fra frokost-tv”, og den er veldig fin. Ja, jeg liker også denne dama og hennes oppskrifter. Dette tilbudet vil jeg benytte meg av- elsker å lese kokebøker.

  4. Så herlig…!! rabarbra.. minner meg om mormors hage der vi gikk å plukket rabarbra dagen lang, og fikk en liten kopp med sukker hver til å dyppe dem i… herlig! 🙂

  5. Denne suppa smakte nydelig en sommerdag på hytta 😉 Fikk ikke tak i bringebærdrops, men vi knuste et par røde kjærlighet på pinne, og det var virkelig prikken over i-en. Serverte den lunka, og dagen etterpå spiste vi restene av suppa kald, og det smakte også godt.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste