Bringebærsaus med balsamicoeddik
Balsamicoeddik er tradisjonelt sett ikke er naturlig tilbehør til bær, men det er det nå…
Balsamicoeddik er tradisjonelt sett ikke er naturlig tilbehør til bær, men det er det nå…
Her i huset er vi dessverre ikke helt i form for tiden, og utfordringen ligger i å finne enkle og gode retter som kan friste en syk stakkar, samtidig som den ikke tar så alt for lang tid å forberede…
Fersk torsk er noe av det beste jeg kan få, spesielt når den svøpes i god parmaskinke…
Nydelig potetrett…
Her kommer en ny oppdagelse for min del; karamellisert løk som er kokt i rødvin og balsamicoeddik. Det må jo bare bli godt!
I dag er det morsdag, som ikke ble helt som planlagt pga syk mann og barn, og er derfor utsatt til hele familien er friskmeldt. Men, litt kos til kaffen må vi jo ha, og da falt valget på rullekake.
Sist lørdag lot vi oss inspirere av Geir Skeies seier i Bocuse d’Or, og laget en rett som visstnok var inspirert av deler av seiersmenyen. Resultatet ble kjempegodt, og retten kan virkelig anbefales!
Foccacia er et italiensk brød som kan varieres i det uendelige, alt etter hva du skal servere det til. Her smaksettes brødet med chili- og urteolje.
Lørdagens dessert var Panna Cotta med en fyldig og god bringebærsaus med balsamicoeddik. Panna Cotta er enkel og rask og lage, og kan gjøres klar i god tid før gjestene kommer. Bringebærsausen er virkelig en høydare…
Her kommer oppskrift på en enkel forrett/smårett som har masse smak og som vekker mange gode minner for min del…
Har fått litt dilla på suppe, så her kommer en italiensk variant som er god hverdagsmat til ca 4
Det er mandag, kjøleskapet er slunkent etter helgas utskeielser og i fryseren ligger det en 400 grams blokk med frossen torskefilet fra forrige Findus-skred i nærbutikken. Jeg samler sammen restene i grønnsaksskuffen – og sammen med litt fetaost og litt villris, blir det en smakfull og enkel torskerett som virkelig kan anbefales!
På fredag sto det marinert svinefilet på menyen, med masse godt tilbehør.
For mer enn to år siden, den 6 januar 2007, la jeg inn mitt første innlegg på denne matbloggen. Målet med bloggen var å samle mine gode oppskrifter på ett sted, både for min egen del, for min eldste datter som hadde begynt å eksperimentere på eget kjøkken og for venninner som av og til spurte etter oppskriften på noe jeg hadde servert.
Muffins er alltid populært, og kan varieres i det uendelige. Hva med en enkel opp-ned muffinsdessert?
Som nybakt mamma til vesle Mathias har jeg vært så heldig å bli kjent med flere andre nybakte mammaer. Og siden slike «barseltreff» som regel skjer ved lunsjtider følger det også ofte med en spennende lunsjopplevelse. Som for eksempel etter en trilletur sammen med Tuva og mammaen i fint og skarpt høstvær, da denne nydelige gulrotsuppen ble servert.
Dette velsmakende oliven- og fetabrødet kan benyttes som tilbehør, eller rett og slett nytes alene med et glass rødvin eller er kopp te.
En nydelig forrett…
Inspirert av Lekkermunns matblogg ble fredagens dessert vaniljeis med knasende pekannøtter. Jeg gjorde min egen vri, som kan rekonstrueres omtrent slik…
En nydelig vegetarpai som er enkel og velsmakende!
Da har jeg, mot min manns ønske, endelig ryddet ut jula! Hadde det vært opp til mannen min hadde nok juletreet få stå til påske, eller i alle fall til vinterferien. Men slik ble det ikke i år heller. 😉 Jeg har også ryddet i den ene kakeboksen, krumkakeboksen nærmere bestemt. Krumkakerester er nemlig kjempegode … Continued
Denne oppskriften har jeg fått fra min gode kollega, Guro, som hadde bakt denne kaken da jeg kom på kontoret for å vise frem Mathias for første gang. Kaken var kjempegod, og heldigvis ville hun dele oppskriften med meg.
Da er jul- og nyttårsfeiring igjen et tilbakelagt kapittel, og i morgen er vi tilbake til hverdagen igjen. Hverdag og hverdag, fru Blom – som hjemmeværende mamma til vesle Mathias føles hver dag som en fest – med full lønn til og med! Det er ren luksus og jeg skal nyte de månedene jeg har igjen av permisjonen til fulle, for hverdagen innhenter oss nok før vi aner det.
Jeg vil ønske alle matglade bloggvenner et riktig GODT NYTT ÅR! Foran oss ligger et nytt år med mange gode og hyggelige matopplevelser! Her kommer et forslag til en nyttårsmeny…
Nå har julefreden senket seg her i huset. Svineribba ligger ferdig krydret i kjøleskapet, konfekt- og kakeboksene er fylt, god drikke er riktig temperert, julekaken ligger i brødskuffen, kjøleskapene bugner av mat til diverse julesammenkomster …
Jeg tenkte jeg skulle bytte ut ett av de sju slaga med noe nytt, og ble inspirert da jeg fant denne oppskriften i Pepperkvernas blogg. Og hun har helt rett i å hevde at dette er himmelske munnfuller!
Mandag den 15. desember stekte min gode venninne Liv og jeg krumkaker – for 20. gang! Vi begynte i desember 1989, da Liv hadde fått et funklende nytt krumkakejern av sin mor, og har siden den gang alltid møttes en kveld i desember over et dampende krumkakejern.
Nå er vinteren her, og da er det godt med noe varmt i kroppen når en kommer inn i varmen igjen.
Her kommer desserten vi avsluttet forrige Gourmetkveld med. Desserten var en skikkelig suksess, noe Gourmetklubbens sekretær oppsummerte slik: «Nydelig. Voksen smak. Grei å lage og god å spise. Suffleene hevet seg greit. Men, mye oppvask.» Vi serverte portvin til sufleene, Rozes LBV 2004, noe som passet veldig bra! Til 6 Cappuccino-suflèer trenger du: 6 former … Continued
Hjemmelaget hamburgere med hjemmelaget hamburgerbrød og dressing er noe helt annet enn det du finner i disken på butikken. Og ikke er det så veldig krevende heller, hvis du har tid til en gjærdeig.
Her kommer oppskrift på gode og saftige kjøttboller! Hemmeligheten ligger i å blande kjøttdeig av svin og storfe, samt å tilsette ferskt brød! En rett du fint kan lage ferdig på forhånd – og lage til mange. Og som kan «spices» opp etter egen smak.
I dag fikk jeg så lyst på sjokoladecookies, så da ble det bare sånn. Og det passet jo fint siden storesøster Anette kom på koselig kveldsbesøk.
Dette er en av mine favoritter, og deigen smaker minst like godt som det ferdige produktet (ikke ofte jeg spiser deig, altså…).
På lørdagens Gourmetkveld laget vi denne retten til forrett, og den slo virkelig an!
Søndag er dagen for søt gjærbakst her i huset! I og med at jeg har forpliktet meg på livstid til å servere Viggo kanelboller hver søndag ettermiddag (ref. bryllupstalen min), prøver jeg å variere temaet litt. Hvis vi blir flere tid bords er kringlekransen en god og praktisk variasjon…
Nok en kakeoppskrift som vekker gode, søte barndomsminner. Det fine marmormønsteret var alltid fasinerende, og jeg følte meg nesten litt snytt da jeg laget kaken selv på «Heimkunnskapen» for første gang og så hvor enkelt det egentlig var…
Et enkelt og godt brød som jeg baker minst en gang i uken, og det sier vel sitt: Det er utrolig enkelt å bake og smaker godt – samt at det er veldig anvendelig.
Her er en av mine «gamle» spesialiteter, og som var jentenes favoritt da de var små.
Her kommer oppskriften på verdens beste fiskesuppe! Den har gjort stor suksess i mangt et vennelag, både som forrett og hoverett!
En enkel og god forrett, som alltid slår an.
I den skarpe høstlufta smaker det ekstra godt med gryterett. Her kommer en enkel og smakfull gryterett som blir bedre og bedre jo lenger den står. Den krever litt tid i gryta, men da kan du gjøre andre hyggelige ting, feks invitere goder venner og åpne en flaske rødvin fra Burgund, mens alle fristes av den gode matlukta som inntar kjøkkenet.
I dag har vi 3 års bryllupsdag. Og hva passer vel ikke bedre enn pasjonsfruktkake? Ikke helt den samme som kaken vi fikk levert fra Pascal til bryllupsfesten, men sånn til hverdags er den helt ok….;)
En kjapp og veldig god pastarett med masse smak. Kan tilpasses egen gane ved å regulere innslag av chili og/eller hvitløk.