I dag har vi 3 års bryllupsdag. Og hva passer vel ikke bedre enn pasjonsfruktkake? Ikke helt den samme som kaken vi fikk levert fra Pascal til bryllupsfesten, men sånn til hverdags er den helt ok….;)

Kakebunn:
3 stk. eggehvite
1 dl sukker
125 gram malte mandler
*
Fromasj:
5 stk. gelatinplater
3 stk. eggeplomme
3 ss sukker
2 ½ dl kremfløte
2 dl fruktjuice eller eksotisk nektar
*
Gelélokk:
5 stk. gelatinplater
ca. 8 stk. pasjonsfrukt
3 ss sitronsaft
2 ss sukker
*
Pynt:
2 stk. pasjonsfrukt
5 g frisk sitronmelisse (noen blader)
*
Kakebunn:
Varm stekeovnen til 175 grader. Pensle en springform (24 cm) og dryss den med strøkavring. Pisk eggehvitene stive. Fortsett piskingen og tilsett sukkeret litt etter litt.
Vend inn mandlene og fordel røren i bunnen av formen. Stek kakebunnen i nedre del av ovnen, ca. 1/2 time. Avkjøl formen før den legges forsiktig over på et flatt fat. Gjør ren kanten på springformen og fest den rundt kaken.
*
Fromasj:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5-6 minutter. Kok opp 1 dl juice og trekk kjelen fra varmen. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i kokvarm juice. Rør så inn resten av juicen. Stivpisk eggeplommer med sukker. Stivpisk kremfløten i en annen bolle. Bland begge deler forsiktig. Tilsett juicen i en tynn stråle, mens du blander godt, men forsiktig med slikkepott. Bland til juicen ikke lenger synker ned i bunnen. Hell fromasjen over kakebunnen og la den stå kjølig, til den er stiv. 1-2 tomme pasjonsfruktskall kan fylles med fromasj og gjemmes til pynt.

*
Gelé:
Bløtlegg gelatinplatene. Del pasjonsfruktene og skrap innholdet ned i et litermål. Tilsett sitronsaft, sukker og litt vann, slik at du får 3 dl til sammen. Kok opp knapt 1 dl av dette. Trekk kjelen fra varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i kokvarm fruktjuice. Tilsett resten av juicen og la blandingen stå til den blir tyktflytende, som sirup. Hell geléen over fromasjkaken og la den stivne. Pynt den med halve pasjonsfrukter, sitronmelisse og evt. pasjonsfrukskall med fromasj. Server gjerne med en god bærsaus og friske bær.

Enjoy!

<div></div>
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hvor lang tid bør man beregne for at geleen skal stivne? Skal prøve denne til en konfirmasjon i helgen men lurer på om jeg bør bake den dagen før?

  2. Jeg lurer også på hvor lang tid hhv fromasjen og geleen bruker på å stivne. Dvs hvor tidlig jeg må begynne hvis jeg skal lage den samme dag?

    1. Ååå, dette synes jeg det er vanskelig å svare på siden det er en stund siden jeg laget denne kaken nå. Vil nok anbefale at den lages dagen før, men det går trolig bra om du lager den på morgenen og serverer på ettermiddagen/kvelden. Lykke til!

      1. Det gikk faktisk veldig fint, den stivnet raskere enn jeg hadde trodd! Onkelen min likte den så godt første gang jeg laget den, så idag lager jeg den igjen til 50årsdagen hans:)

  3. Jeg har fått i oppdrag å lage bryllupskake mot slutten av august. Vet du hvor man kan få tak i stativ til kake, og hvordan man lager et ” bånd” rundt kaken som dekor, og hva som eventuelt ville passet denne kaken? Gleder meg til å prøvebake

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste