På lørdagens Gourmetkveld laget vi denne retten til forrett, og den slo virkelig an. Til seks trenger du omtrent: :

6-9 skiver parmaskinke

150 gram chèvre (hvit geitost fra Frankrike)
4 ss pinjekjerner
6 ferske fikener
1/2 pakke eller ca 40 blader feldsalat
3 ss bringebæreddik
2 ss olivenolje
1 ts honning
salt og pepper
Forvarm ovnen til 225 grader. Legg skinkeskivene utover arbeidsbordet. Skjær osten i like mange biter som det finnes skinkeskiver. Legg en bit på hver skinkeskive og rull sammen. Stekes midt i ovnen i ca 5-8 minutter, til osten har begynt å smelte. Ha pinjekjernene i ovnen når det er noen minutter igjen, slik at disse blir lett ristet (pass på, pinjekjerner blir fort brent!)
Skjær i mellomtiden fikenene i skiver og klargjør salaten. Visp sammen eddik, olje og honning til dressing og smak til med salt og pepper.
Anrett salat og fiken på tallerkener og legg skinkerullene oppå, og strø pinjekjerner over. Drypp dressingen over, og server straks.
(Oppskriften er hentet fra kokeboken Venner, mat og vin.)
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!Min kollega og venn Agnete har fått opp sin egne lille side med oppskrifter. Jeg er veldig glad på hennes vegne, og tenkte jeg skulle linke henne inn litt :)Hun skriver om sine matrposjekter som omfatter alt fra scones til jordskokksuppe.Linken er: http://citronpikene.no/Håper den faller i smak!

 2. Vil først si at du har en flott blogg som er til stor inspirasjon :-). Jeg har også en matblogg, men den kan ikke måle seg med din. Mitt spørsmål er om jeg kan gjengi din oppskrift på skinke med chevre på min blogg, selvsagt ved å linke til deg.Skal prøve den i dag og det er mulig jeg endrer litt, tiden vil vise.

 3. Tusen takk for koselig tilbakemelding! Det er selvfølgelig helt i orden at du gjengir oppskriften min, men det er da fint om du skriver hvor du har den ifra og linker til meg. La meg få høre hvordan resultatet og responsen blir da, og om du eventuelt gjør noen endringer som løfter retten enda mer! Lykke til med forretten og matbloggingen videre! Nå skal jeg ta meg en tur til matbloggen din og titte litt!

 4. Gourmetklubb i kveld med Trines matblogg som tema! Denne forretten, saltimbocca av kylling med gremolata og tomatrisotto og blåbær- og mangoterte med vaniljeis til dessert! Alt smakte helt fortreffelig! Takk for oppskrifter og inspirasjon!

 5. Hei! Takk for tipset om denne forretten; jeg lagde den til gourmetklubben i kveld og det var en suksess! Veldig enkel å lage – og så godt!

 6. Utrolig gode smaker! Vi laget dette på vennemiddag, og det ble en suksess! Jeg fant ikke feldsalat på butikken, men brukte Baby leaf-mix, der blant annet feldsalat inngår. Litt usikker på om fiknene smakte noe, er det egensmak på dem? Eller er de bare litt søte? Fancy ble det uansett! Tusen takk for inspirerende blogg!

 7. Har laget Parma- og Chevreruller til forrett etter at vi fikk det servert på nyttårsaften hos venner. Jeg serverte det til 10 personer (65-75 år) Dette fallt i smak hos de godt voksne også 🙂
  Dette er en super forrett som de fleste vil komme til å like. Ungene mine syntes dette var veldig godt.

  Supert!!!!!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste