Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

På vei ut av ammetåka?

Det har jammen ikke vært mye kreativ matlaging her i heimen det siste året! Morgen-, formiddags-, ettermiddags- og kveldskvalme satte en bastant demper for det, sammen med totalforbud mot vin, parmaskinke, blåmuggost, brie og en hel del andre herligheter. Da er det jammen ikke mye igjen som gir mening i livet – annet enn en liten guttepjokk i mammas mage som selvfølgelig skulle få optimale forhold…

Pepperbakte epler

Dette er en smaksrik og litt utradisjonell dessert som alltid har slått an når jeg har servert den. Mange er i utgangspunktet skeptiske når de ser all pepperen, men blir gledelig overrasket ved første munnfull!

Tiramisu

Dette er en rask og enkel dessert som alltid smaker godt! Den ble første gang servert på en gourmetkveld med jussjentene. Vi var 5 jenter som skulle lage en 4 retters meny (eller var det 5 retters?). Uansett, to av jentene fikk ansvar for desserten og de brukte hele kvelden, mer enn halve kjøkkenet og … Continued

Pepperkaker

Hjemme hos oss blir det ikke jul uten de gode tradisjonelle pepperkakene, som har vært en viktig del av jula i «alle» år. Oppskriften er mammas gode gamle, så det har blitt noen tusen pepperkakemenn og pepperkakekoner oppigjennom årene.

Krumkaker

For 19 gang skal Liv og jeg steke krumkaker sammen. En hyggelig og nyttig tradisjon!

Biscotti

Det var min gode venninne Liv som gjorde meg oppmerksom på denne lille, enkle og velsmakende delikatessen. Etterhvert har den blitt et «must» til kaffen, både i Uren Luren og på Nisseberget. Men for at du skal være advart på forhånd …

Brownies

Dette er den beste og enkleste browniesen som finnes! Lite oppvask blir det også! Dette er en skikkelig ”innertier” og du blir garantert avkrevd oppskriften etter å ha servert den!

Kjøkkenassistenten Mia

Mia er en trofast og hjelpsom kjøkkenassistent som alltid er til stede og stiller opp dersom det er behov for hjelp av ett eller annet slag. Det er ikke få retter hun har observert og analysert, der hun tålmodig sitter på en teppeflik klar til å bistå til samme hva det skal være.

Viggos omelettfavoritt

Som et alternativ til Øyan-smørbrød, serveres det av og til omelett på Nisseberget. En rett som av og til serveres når været ikke er så bra, og følgelig blir det ikke hvitvin til lunsj, men et realt glass med lettmelk! Hvitvin anbefales uansett ikke til omelett…

Emiliekake

Emilie forsøker å innføre en ny bursdagstradisjon, en sjokoladekake bestående av 9 dl fløte, 3 dl creme fraiche, 550 gram kokesjokolade, Baileys og Grand Mariner…

Basilikumsorbet

Basilikum er en krydderurt som kan benyttes til mangt, men har du smakt en skikkelig basilkumdessert? Hvis ikke har du virkelig noe å se frem til, for denne sorbeten er nydelig.

Kanelboller

Det er søndag og ettermiddag og da er det bare en ting som gjelder hos oss: Viggo skal serveres kanelboller! I et litt svakt øyeblikk, under bryllupstalen til Viggo, hørte jeg meg selv love å servere han kanelboller hver eneste søndag…

Min Handleliste