Dette er den beste og enkleste browniesen som finnes! Lite oppvask blir det også! Dette er en skikkelig ”innertier” og du blir garantert avkrevd oppskriften etter å ha servert den!

Godt til kaffe. Eller som dessert, sammen med en bærsaus og vaniljeis. Nam nam! Finn frem:

 • 150 gram smør
 • 150 gram mørk kokesjokolade
 • 3 egg
 • 2 dl sukker
 • 1 ss vaniljesukker
 • 2 dl hvetemel
 • ½ ts bakepulver
 • 100-150 gram hakkede valnøtter
 • Siktet melis til pynt

• Smelt smøret over svak varme
• Løft kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Bruk gjerne sjokolade med høyt kakaoinnhold. La sjokoladen smelte, men pass på at det ikke blir for varmt.
• Knekk oppi ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
• Bland i sukker, mel, vaniljesukker, bakepulver og valnøtter
• Hell røren i en smurt liten langpanne (min er ca 30×22 cm)
• Stekes ved 175 grader i ca 15-20 minutter.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne kaken lagde jeg og en venninne i går – og den var kjempegod! Saftig, god smak, perfekt. Men neste gang skal jeg bruke 50+ i kakaoprosent 😉 Takk for at du driver denne bloggen, jeg blir kjempeinspirert til å lage mat når jeg er her inne! Gode oppskrifter og masse variert mat. Keep on the good work!

 2. Eg har aldri fått til brownies før. For søt, for feit, for mykje steikt… Det meste har gått gale. Men i går laga eg dine, og dei vart jo heilt perfekte! Blir veldig glad for at du er så generøs og deler!

 3. hei : ) jeg er ikke så glad i nøtter, så hva kan jeg erstatte det med? eller kan jeg bare droppe de?

  1. Jeg har vert allergisk mot nøtter i mange år og moren min har laget denne og droppet nøttene og den er fortsatt like god. Vet ikke om det var dette svaret du ville ha men håper det hjelper

  2. Jeg har vert allergisk mot nøtter i mange år og moren min har laget denne og droppet nøttene og den er fortsatt like god. Vet ikke om det var dette svaret du ville ha men håper det hjelper

 4. Jeg har prøvd mange forskjellige browniesoppskrifter, men ender alltid opp med denne – i ulike varianter. Jeg pleier å variere tilsetninger, og har lagt ut noen varianter her på bloggen. Dersom en ikke tåler/liker nøtter er det bare å kutte ut det, og ikke nødvendig å tilsette noe annet.Trine 😉

 5. Hei hei:)Du har så mange gode oppskrifter!Takk for at du deler. Denne browniesen er kjempepop blant vennene mine og har gjort mange jenter glade:)Hilsen Marianne

 6. hei Trinesønnen min på snart 11 år er en ekte sukkertopp;)han elsker oppskriftene dine og er visst blitt gla i dama-altså dæ- som kan så mye om mat.Han pleier å hakke opp fudge som han strør oppå brownisen etter halve steketiden. nydelig godt.fudge finnes i løsvekt disken til smågodteriet.

 7. Hei!Denne browniesoppskriften hørtes super ut og skal prøves snarest! Men lurte på å bruke den til muffins også, med store muffinsformer. Har du el andre prøvd det? Er litt usikker på hvor lenge de bør steke… Hva tror du? Ellers en fantastisk blogg du har, nydelig og inspirerende design og fantastisk mye godt! Mvh Tone

 8. Tone; jeg har ikke prøvd å lage muffins av denne oppskriften, men det går sikkert bra. Når det gjelder steketid må du nok steke de litt mindre enn du steker muffins, og følge med mot slutten. Lykke til!Trine

 9. Hei! Denne såg virklig god ut! Tenkte jeg skulle bake denne til bursdagsselskapet til datteren min, men hvis jeg dobler oppskriften, er det nok til en stor langepanne da? Kan jeg bruke bakekakao isteden for sjokolade? 🙂

  Mvh Anne 🙂

  1. Kaken er kjempegod! Tror du må gange opp med 2,5 el 3 gangen for at det skal bli bra i en langpanne. Du bør nok ta frem målebåndet for å regne deg frem selv. Du bør nok benytte sjokolade til denne kaken, jeg har ikke prøvd med kakao… Lykke til!

 10. Denne var super!Så enkel og så god 🙂 Har prøvd mange forskjellige browniesoppskrifter uten å bli fornøyd,men denne ble perfekt – ikke for søt og ikke for fet.
  Jeg la til en liten dæsj med kokosrom (Malibu) og det ga en god smak og en liten ekstra piff, så det kan anbefales. Tusen takk for flott oppskrift, og for en flott matblogg ellers!Setter stor pris på å ha en side som dette å hente inspirasjon fra!

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Det er ikke uten grunn at jeg har bakt denne kaken til alle store og små anledninger de siste 15 årene… 😉

 11. Denne var god! Byttet ut nøtter med en halv plate hvit sjokolade jeg hadde liggene. I tillegg hadde jeg på favorittglasuren for å lage en liten bombe. Skal definitivt bakes igjen.

 12. Takk for enda en god oppskrift. Dette er min andre jeg prøver fra deg og blir vel flere kan jeg tro 🙂

 13. denne brukte jeg som en del av juledesserten i år, og den ble utrolig bra. Har lagd masse brownies før, men denne var virkelig knall. anbefales!!

 14. Hei, jeg bare lurte på hvis jeg vil lage en langpanne er det mulig å bare dobbel størrelsen? og er det noen som eventuelt har prøvd det?
  Også et litt teit spørsmål hva menes med mørk kokesjokolade, hvor mange prosent er det? i og med jeg skal bake til små ungene så vil jeg ikke ha den mørkeste brownisen…

 15. Brownies er alltid en slager, og denne må prøves. Jeg har nøtteallergi og har erstattet nøtter med solsikkekjerner – det ble veldig godt : )

  1. Jeg har ikke prøvd denne oppskriften uten kokesjokolade, men det går sikkert bra. Men den blir garantert aller best med kokesjokolade, så det kan være verdt å ta en tur til butikken. Uansett får du nok dette svaret for sent, men jeg har ikke vært på nett i dag.

 16. Desperat etter noe godt på lørdag lagde jeg denne med 2 ss kakaopulver..ble en veldig god sjokoladekake, men tror det manglet fettet eller noe sånt fra sjokoladen slik at det ble ikke som en god å seig brownie..neste gang blir det med sjokolade i kaken !! Tenkte jeg skulle si fra siden jeg ser endel over har spurt om dette. takk for en super blogg med så mange gode tips 🙂

 17. Hei! Har du prøvd å lage denne oppskriften i en rund kakeform? Hvor stor burde den i så fall være? Jeg har runde former i 24/26/28cm, men ingen liten langpanne.. 🙂

 18. høres veldig bra ut!!! hvor lang tid tar det? blandes alle ingrediensene i en kjele (den smøret smeltes i) eller har du smøret oppi en bakebolle og tilsetter sjokoladen (og de andre ingrediensene) i bollen?

 19. Oppskriften her er kjempegod, og kaka har blitt kjempe populer her. Også eneste brownie oppskriften jeg har prøvd som passer perfekt med glutenfrit mel!

 20. Hei, Trine!

  Kaken ser deilig ut! Lurer likevel på om du har erfaring med å lage en glutenfri variant av den? Hvilke meltyper brukte du evt da?

  På forhånd takk 🙂

 21. Hei Trine!

  Jeg er en av de som hopper fra side til side for å finne de beste oppskriftene, og jeg må bare si at denne oppskriften er helt super! Tusen takk!

  Hilsen mange fornøyde kake glade barn!

 22. Hei Trine!

  Vi bestemte oss for å prøve denne såkalte lette brownie oppskriften. Vi hadde ikke kokesjokolade, så vi bestemte oss for å benytte bakekakao. Jeg kan ikke anbefale det. Vi må ha gjort ganske mye galt, for så fort vi tok bakekakaoen oppi smøret klumpet den seg. Vi tok oppi eggene, og alt det tørret (litt og litt). Da vi rørte det sammen ble det en stor klump så vi bestemte oss for å ta mer smør, og da det heller ikke funket puttet vi enda et egg oppi. Da vi skulle helle den i formen landet den med et plask og ble liggende der. Den lignet på en klump med plastelina! Vi satt den nylig i ovnen og venter på resultatet. Det ser ikke lovende ut. Håper på et spiselig resultat.

  Hva gjorde vi galt?

  Hilsen to bakere (not)

 23. Hei, Trine!
  Vi er to søstre fra Rogaland som hadde lyst på noe søtt. Da vi fant brownies oppskriften din og så at den var enkel, ble vi overbegeistret. Det ble heller ikke noe søl som det pleier å bli når vi er på kjøkkenet. Vi droppet valnøttene, håper det går fint?
  Tusen hjertelig takk for at du lager denne bloggen, den metter våre mager!!

  Klem fra Stavanger 🙂

 24. Kjempegod, jeg hadde ikke valnøtter og jeg hadde bare dronning sjokolade men den ble kjempegod for det.

 25. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Det ble en luftig sjokoladekake, ikke seig brownie slik vi er vant til. Stekte i 15 min i samme formlengde som din. Lurer på om det er meningen at den skal være som en fluffy sjokoladekake???? God smak var det da.

 26. Hei. Har tenkt å prøve grunnoppskrift på brownie fra din bok nr 2, men tenkte egentlig å lage muffins.. Er det mulig å bruke den oppskrifta da? Bør steketid eller temperatur endres da?

 27. Jeg laget denne nå med samme str langpanne og den var alt for stor! Brownien ble flat og for tørr…

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste