Dette er en rask og enkel dessert som alltid smaker godt! Den ble første gang servert på en gourmetkveld med jussjentene. Vi var 5 jenter som skulle lage en 4 retters meny (eller var det 5 retters?). Uansett, to av jentene fikk ansvar for desserten og de brukte hele kvelden, mer enn halve kjøkkenet og halvparten av alt utstyret som befant seg på kjøkkenet, før desserten endelig var klar for kjøleskapet. Vi andre gjorde ferdig de andre rettene, på den lille plassen vi hadde til rådighet og uten å gjøre noe særlig nummer ut av det. Desserten smakte kjempegodt, så de fikk heldigvis kreditt for den enorme innsatsen. Vel, da jeg skulle forsøke å lage denne desserten alene satte jeg av god tid, og var sikker på at jeg hadde glemt viktige indegredienser og prosesser da jeg plutselig var ferdig. Men det hadde jeg selvfølgelig ikke, for dette ER en enkel dessert å lage. Det har jeg selvfølgelig benyttet enhver anledning til å minne venninnene mine om, og det liker de slett ikke!

Til 4 porsjoner trenger du omtrent:
2 eggeplommer
2 ss perlesukker
6-8 dråper vaniljeekstrakt
2,5 dl mascarponeost
2 dl espresso (alternativt sterk kaffe)
2 ss marsalavin eller cognac
150 gram fingerkjeks
1 ss kakaopulver
2 ss revet mørk sjokolade

Fremgangsmåte:
Rør sammen eggeplommer og sukker med tresleiv i en bolle, til det får en kremaktig konsistens. Tilsett vanilje og mascarponeost (et tips kan være å røre litt i osten før den tilsettes, så slipper du «klumper»).

Bland kaffe og marsalavin/cognac i en bolle. Kjeksen skal dyppes raskt i blandingen. Pass på at de ikke dyppes for lenge for da blir de for bløte!

Legg noen av kjeksene i bunnen av en serveringsbolle eller 4 dessertskåler (eller lave melkeglass el). Ha så et lag osteblanding over. Fortsett med et lag kjeks til, avslutt med resten av osteblandingen. Avslutt med å sikte over et lag kakaopulver. La retten stå i kjøleskapet 3-4 timer eller til den har stivnet. Tiramisuen blir enda bedre om den får stå i kjøleskapet over natten. Rett før servering rives litt sjokolade og strørs over retten. Serveres med god kaffe eller en kopp espresso.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Takk for en fantastisk blogg med mye inspirasjon!! Men jeg lurer på hva er fingerkjeks og hvor får man tak i dette? Er det eventuelt noe annet man kan erstatte den med for å lage tiramisu?På forhånd takk for svar.

  2. Fingerkjeks, Savoiardi eller Lady fingers som det også kalles, fås kjøpt i de fleste dagligvareforretninger. Fingerkjeks er avlange kjeks, som dyppes i espresso eller lignende. Du kan eventuelt erstatte fingerkjeks med bløtkakebunn, som du dynker i espresso. Mascarponeost finner du i velassorterte dagligvareforretninger, sammen med øvrig ost. I perioder synes jeg det kan være vanskelig å få tak i Mascarponeost, men synes det har vært lettere å skaffe den siste tiden. Lykke til!Trine 😉

  3. Er spændt på hvordan min tiramisu bliver imorgen når den skal serveres – jeg synes ostemassen var vældig tynntflydende.. :/

  4. Denne oppskriften er hentet fra Italiensk kokebok (notabene Forlag). Jeg elsker tiramisu og lager den ofte, men jeg har forandret et par ting i denne oppskriften. Jeg har brukt 3egg og 3 ss sukker i stedet for 2. Så har jeg funnet ut at det går ypperlig å bruke vanlig sukker og bruke mikser i stedet for tresleiv.
    Er kremen for tynn, da har du sannsynligvis ikke pisket eggehviter og tilsatt kremen til slutt. Dette er, tror nå jeg, utelatt fra oppskriften ved en feil.
    Hilsen til deg Trine, når jeg skal lage nye ting går jeg rett til «deg». Fantastisk og inspirerende blogg. Lykke til videre.

    1. Det går veldig fint med litt fløte i espressoen istedet for alkohol. Da er den greiere på smak til barn også. (Lært på matkurs i Toscana 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste