En nydelig forrett. Finn frem:

350 gram pillede reker
250 gram torskefilet i små terninger
250 gram laksefilet i små terninger
1 dl sitronsaft
1 dl limejuice
1 chili
1 rødløk, finhakket
2 fedd hvitløk
salt og hvit pepper
litt frisk koriander
sprø salatblader til å servere på

Fremgangsmåte:
Skjær laks og torsk i terninger, ca 2 x 1 cm. Hakk chili og hvitløk. Skjær løken i tynne skiver. Press saften av sitrusfruktene.

Maksimalt en time før servering gjør du følgende:
Bland alle ingrediensene, med unntak av koriander, salt og pepper. Fisken vil «koke» i sitrussaften. Det er viktig at fisken ikke marineres i sitrussaften i mer enn en time før servering, hvis fisken står for lenge vil den bli «overkokt». Smak til med finhakket koriander, salt og pepper.

Anretning:
Plasser et stort grønt salatblad på hver tallerken og fordel cevichen oppå. Pynt med en kvist koriander og en skive sitron eller lime.

Nok til 6-8 porsjoner.

Kilde: Gøril Wiker/Leve livet

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste