Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

Jordbærsuppe

Nå er trønderbæra og annen god norsk jordbær rett rundt hjørnet, og det er tid for å finne gode unnskyldninger for å spise jordbær så ofte som mulig. Hva med en velsmakende jordbærsuppe?

Bløtkake med jordbær og ananas

Her i gården serveres det bløtkake til alle fødselsdager. Fyll og pynt varieres etter årstid og bursdagsbarnets egne preferanser. Mathias på ett år elsker jordbær, og selvfølgelig fikk han jordbær inni og oppå den alelr første fødselsdagsbløtkaken sin!

Bursdagsklovnekake

Vesle Mathias fylte 1. år den 18 juni, noe som har blitt behørig feiret tre dager til ende! Til bursdagsselskapet lagde vi sjokoladeklovnekake som ble pyntet med smørkrem i ymse varianter og en masse fargerik stæsj…

Sommerfrisk rabarbrasuppe

Nå er sommeren virkelig her, og rabarbraen er klar til bruk, både hjemme og på hytta. Det er tid for rabarbrasuppe!

Jeg husker første gang jeg laget rabarbrasuppe. Jeg gikk kanskje i 3. eller 4. klasse …

Mammas tunfisksmørbrød med egg og tomat

Lørdag er dagen for høye smørbrød her i gården, i alle fall når vi er på hytta og det er pent vær. Hvis finværet kommer litt brått på må vi ty til det som finnes i kjøkkenskuffene på hytta, og der finner en alltid en boks tunfisk eller to. Tunfisksmørbrød vekker gode barndomsminner fra hytta …

Rødløkspoteter med timian

På hytta har vi sådd og plantet ulike urter i potter og kasser. Noen sorter har overvintret fra tidligere år, blant annet timian. I disse grilltider er poteter smaksatt med timian et enkelt og velsmakende alternativ.

Quesedilla med cheddar og rødløk

I disse grilltider er det ikke alltid lett å variere tilbehøret. Sånn er det i alle fall her – av og til. Hva med å prøve quesedilla, som betyr hvetetortilla som er brettet, fylt og stekt? Passer godt som tilbehør, eller rett og slett som «forrett»/snacks, mens resten av grillmaten ligger og koser seg på grillen.

Smuldrepai med blåbær

Denne kaken er utrolig lettlaget (typisk «hyttekake» i vår familie), og kan fylles med sesongens bær og frukter, feks epler, rabarbra eller blåbær.

Lune ciabatta med brie og oliven

En lang og herlig hyttehelg ligger bak oss, med mange gode og hyggelige stunder ved matbordet. Hyttelivet innebærer for vår del blant annet lange og gode lunsjer på terrassen, gjerne med et glass vin til. Det er ikke alltid så mye som skal til, halvstekte ciabatta og et stykke brie gjorde stor suksess sist lørdag.

Saltimbocca

En av mine absolutte favoritter er Saltimbocca, som kan oversettes til «hopp inn i munnen». Saltimbocca kan lages i mange varianter. Denne hopper i alle fall rett inn i munnen min…

Antipasti

Vi er tre vennepar som møtes jevnlig til Gourmetkveld. Det er alltid et gastronomisk og sosialt høydepunkt i hverdagen! Vi møtes hjemme hos hverandre, på rundgang…

Ferie på Kypros – og litt om mat…

Vi har vært på en herlig ferie på Kypros, nær Agia Napa. For første gang reiste vi på ”ordinær” chartertur, og bodde på barnevennlig resort med alt som trengs innen en armlengdes avstand, nesten. De fleste måltidene ble inntatt på resortens område som hadde to helt ok restauranter, men vi forsøkte også lokale restauranter…

Kjempegod posemat – sous vide

I påsken prøvde jeg sous vide, og det blir garantert ikke den siste gangen!

Hemmeligheten bak ”posematen” er at en i stedet for å steke kjøttet i stekepanne/stekovn, vakumpakker kjøttet i pose (eller beholder posen på hvis kjøttet allerede er vakuumpakket) og lar det trekke i vannbad noen timer, og vips har du verdens møreste og beste kjøtt!

Innbakte pølser

Nok en herlig og avslappende påske på hytta ligger bak oss. Med små og store barn på besøk. Enda flere i år enn i fjor. Og neste år blir vi enda flere. Da er det godt at de store barna fremdeles liker det de var så glade i da de var små, nemlig innbakte pølser.

Biffpizza med blåmuggost

Fredag er ofte pizzakveld her i huset, spesielt i hyttesesongen. Pizzaen er ofte et «fellesverk», hvor min kjære lager og kjevler ut pizzadeigen, mens jeg står for topping og tilbehør. Variantene er utallige, alt etter hva vi har lyst på og hva som befinner seg i kjøleskapet. Her kommer en biffvariant. Hemmeligheten bak et godt resultat er …

Brownies med nøttegodt

Jeg har en oppskrift på brownies som jeg er kjempeglad i, fordi den er både kjempegod og veldig enkel å lage. I helgen forsøkte jeg å variere oppskriften med litt nøttegodt på toppen, og det var jo bare nødt til å bli godt…

Ostegratinert laks på spinatseng

Jeg er så glad i fetaost, og bruker det så ofte jeg kan – som her til laksefilet. Dette er forresten en rett som er kjekk å gjøre ferdig på forhånd hvis du feks skal ha gjester, eller skal gjøre noe annet spennende rett før middagstid.

SMS: Mamma, hvordan steker man biff?

Ovennevnte melding kom fra Emilie på 20 sent en lørdagskveld, da hun skulle steke biff til seg selv og kjæresten sin. Som om jeg skulle kunne skrive en kjapp melding om det, biff er jo så mangt…

Lammefilet med Pommes Anna og balsamicosjy

Lammmmmmmefilet av god kvalitet, med godt tilbehør og vin, er festmat! Denne potetretten tar litt tid å lage, men til gjengjeld er den enkel å varme opp rett før servering – eller du kan ta en kjappere og like god variant.

Kylling fra Kardemommeby

«Den skal tidlig krøkes» som matglad skal bli. Her er vi allerede godt i gang med å introdusere vår lille M til bordets gleder. Vår lille solstråle spiser det som serveres, og får smake på det aller meste av det vi spiser. Alt går ned på høykant, gjerne med litt pupp attåt.

Kamskjell med sitron og ingefær

Kamskjell var hovedingrediens i forretten til lørdagens gourmetkveld, og sammen med vårløk, sitron, sherry og syltet ingefær ble det en utsøkt kombinasjon som skal gjentas – og som kan anbefales.

Min Handleliste