Jordbærsuppe
Nå er trønderbæra og annen god norsk jordbær rett rundt hjørnet, og det er tid for å finne gode unnskyldninger for å spise jordbær så ofte som mulig. Hva med en velsmakende jordbærsuppe?
Nå er trønderbæra og annen god norsk jordbær rett rundt hjørnet, og det er tid for å finne gode unnskyldninger for å spise jordbær så ofte som mulig. Hva med en velsmakende jordbærsuppe?
Her i gården serveres det bløtkake til alle fødselsdager. Fyll og pynt varieres etter årstid og bursdagsbarnets egne preferanser. Mathias på ett år elsker jordbær, og selvfølgelig fikk han jordbær inni og oppå den alelr første fødselsdagsbløtkaken sin!
Ingen barnebursdag uten bursdagsmuffins!
Vesle Mathias fylte 1. år den 18 juni, noe som har blitt behørig feiret tre dager til ende! Til bursdagsselskapet lagde vi sjokoladeklovnekake som ble pyntet med smørkrem i ymse varianter og en masse fargerik stæsj…
Nå er sommeren virkelig her, og rabarbraen er klar til bruk, både hjemme og på hytta. Det er tid for rabarbrasuppe!
Jeg husker første gang jeg laget rabarbrasuppe. Jeg gikk kanskje i 3. eller 4. klasse …
Som jeg tidligere har vært inne på så er det hektiske tider i heimen, og da blir det lite tid på kjøkkenet. Derfor må vi av og til ty til noen kjappe løsninger, som feks denne pasta- og kyllingretten.
Lørdag er dagen for høye smørbrød her i gården, i alle fall når vi er på hytta og det er pent vær. Hvis finværet kommer litt brått på må vi ty til det som finnes i kjøkkenskuffene på hytta, og der finner en alltid en boks tunfisk eller to. Tunfisksmørbrød vekker gode barndomsminner fra hytta …
Når denne formen er i ovnen kan du slappe av litt før du tenner opp grillen, og så bare slappe av til grillmaten er klar – for straks er alt tilbehøret i boks!
På hytta har vi sådd og plantet ulike urter i potter og kasser. Noen sorter har overvintret fra tidligere år, blant annet timian. I disse grilltider er poteter smaksatt med timian et enkelt og velsmakende alternativ.
Lørdag er dagen for «Øyansmørbrød» her i gården! Sist helg ble det servert foccacia med godt italiensk tilbehør og rødvin…
I disse grilltider er det ikke alltid lett å variere tilbehøret. Sånn er det i alle fall her – av og til. Hva med å prøve quesedilla, som betyr hvetetortilla som er brettet, fylt og stekt? Passer godt som tilbehør, eller rett og slett som «forrett»/snacks, mens resten av grillmaten ligger og koser seg på grillen.
En nydelig lakserett med pinjekjerner og wokede grønnsaker …
Denne kaken er utrolig lettlaget (typisk «hyttekake» i vår familie), og kan fylles med sesongens bær og frukter, feks epler, rabarbra eller blåbær.
Her kommer oppskrift på en god og luftig eggerøre, denne gang i godt selskap med chorizo og asparges…
En enkel og god kyllingrett, som har blitt en favoritt her i huset.
En lang og herlig hyttehelg ligger bak oss, med mange gode og hyggelige stunder ved matbordet. Hyttelivet innebærer for vår del blant annet lange og gode lunsjer på terrassen, gjerne med et glass vin til. Det er ikke alltid så mye som skal til, halvstekte ciabatta og et stykke brie gjorde stor suksess sist lørdag.
God og enkel lunsj eller kveldskos! Hva med å steke en kyllingfilet eller to ekstra neste gang, så har du til en god lunsj eller kveldskos dagen etter?
Utgangspunktet for Kaken med stor K er en sjokoladesavarin, som dekkes med krem og pyntes med masse frisk frukt og sist men ikke minst, marengs!
En god og saftig sjokoladekake med en nyyydelig sjokoladekrem!
En av mine absolutte favoritter er Saltimbocca, som kan oversettes til «hopp inn i munnen». Saltimbocca kan lages i mange varianter. Denne hopper i alle fall rett inn i munnen min…
Vi er tre vennepar som møtes jevnlig til Gourmetkveld. Det er alltid et gastronomisk og sosialt høydepunkt i hverdagen! Vi møtes hjemme hos hverandre, på rundgang…
Vi har vært på en herlig ferie på Kypros, nær Agia Napa. For første gang reiste vi på ”ordinær” chartertur, og bodde på barnevennlig resort med alt som trengs innen en armlengdes avstand, nesten. De fleste måltidene ble inntatt på resortens område som hadde to helt ok restauranter, men vi forsøkte også lokale restauranter…
I påsken prøvde jeg sous vide, og det blir garantert ikke den siste gangen!
Hemmeligheten bak ”posematen” er at en i stedet for å steke kjøttet i stekepanne/stekovn, vakumpakker kjøttet i pose (eller beholder posen på hvis kjøttet allerede er vakuumpakket) og lar det trekke i vannbad noen timer, og vips har du verdens møreste og beste kjøtt!
Nok en herlig og avslappende påske på hytta ligger bak oss. Med små og store barn på besøk. Enda flere i år enn i fjor. Og neste år blir vi enda flere. Da er det godt at de store barna fremdeles liker det de var så glade i da de var små, nemlig innbakte pølser.
Fredag er ofte pizzakveld her i huset, spesielt i hyttesesongen. Pizzaen er ofte et «fellesverk», hvor min kjære lager og kjevler ut pizzadeigen, mens jeg står for topping og tilbehør. Variantene er utallige, alt etter hva vi har lyst på og hva som befinner seg i kjøleskapet. Her kommer en biffvariant. Hemmeligheten bak et godt resultat er …
Hemmeligheten bak gode Øyansmørbrød er godt brød og ferske, gode råvarer. På hytta må man ta det man har (så det ble ikke tomat- og mozzarellasalat til forrett lørdag kveld).
Fylt gjærbakst smaker alltid godt, og er ypperlig lunsjmat, kveldskos eller nistemat…
Jeg har en oppskrift på brownies som jeg er kjempeglad i, fordi den er både kjempegod og veldig enkel å lage. I helgen forsøkte jeg å variere oppskriften med litt nøttegodt på toppen, og det var jo bare nødt til å bli godt…
Jeg har nylig gått til anskaffelse av en bakesten, og det kan virkelig anbefales. Pizzabunnen blir ekstra sprø og god når den stekes på varm bakesten på maks temperatur i stekovnen!
Jeg er så glad i fetaost, og bruker det så ofte jeg kan – som her til laksefilet. Dette er forresten en rett som er kjekk å gjøre ferdig på forhånd hvis du feks skal ha gjester, eller skal gjøre noe annet spennende rett før middagstid.
Tortilla på spansk, frittata på italiensk eller bondeomelett på norsk. Kjært barn har mange barn…
Ovennevnte melding kom fra Emilie på 20 sent en lørdagskveld, da hun skulle steke biff til seg selv og kjæresten sin. Som om jeg skulle kunne skrive en kjapp melding om det, biff er jo så mangt…
Lammmmmmmefilet av god kvalitet, med godt tilbehør og vin, er festmat! Denne potetretten tar litt tid å lage, men til gjengjeld er den enkel å varme opp rett før servering – eller du kan ta en kjappere og like god variant.
En utrolig anvendelig, enkel og smakfull smårett, som kan benyttes til forrett, kveldssnacks, lunsj – eller hva det enn måtte være.
En kjempegod gryterett med kylling og paprika…
Hovedretten under forrige Gourmetkveld var nydelig andebryst med masse godt tilbehør…
Hva med en ekstra smakfull og god pastarett midt i uken?
«Den skal tidlig krøkes» som matglad skal bli. Her er vi allerede godt i gang med å introdusere vår lille M til bordets gleder. Vår lille solstråle spiser det som serveres, og får smake på det aller meste av det vi spiser. Alt går ned på høykant, gjerne med litt pupp attåt.
Kamskjell var hovedingrediens i forretten til lørdagens gourmetkveld, og sammen med vårløk, sitron, sherry og syltet ingefær ble det en utsøkt kombinasjon som skal gjentas – og som kan anbefales.
Enkel og god torskemiddag til 3…
På fastelavenssøndag er det fastelavensboller med krem som gjelder.
Her kommer oppskrift på en kjempeenkel og velsmakende rett som kan benyttes som forrett, inngå som en del av en tapasbuffet – eller hvis du rett og slett bare har lyst til å kose deg litt ekstra!