Vi er tre vennepar som møtes jevnlig til Gourmetkveld. Det er alltid et gastronomisk og sosialt høydepunkt i hverdagen! Vi møtes hjemme hos hverandre, på rundgang. Menyen planlegges av damene, og ingredienser kjøpes inn av “vertskapet”. Vi har egen “vinansvarlig” som sørger for innkjøp av vin til de ulike rettene.

Maten lager vi sammen, mens vi koser oss med “arbeidsmat” og “arbeidsvin”. Ved siste Gourmetkveld, eller GK som vi kaller det, hadde vi en italiensk meny, og da ble det selvfølgelig antipasti som arbeidsmat.


Det skal så utrolig lite til for å lage en innbydende og velsmakende antipastibuffet. Vi hadde vannmelon med mortadella, cherrytomater med fersk mozzarella og basilikum, fiken, marinert sopp, blåmuggost og pestomarinerte oliven – servert med nydelig brød og god vin – Villa Borghetti Valpolicella Classico 2007.

En herlig, og ikke alt for mektig, start på en hyggelig og velsmakende kveld med gode venner!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Mm, dette var innbydende og lekkert! Sånne matkvelder er utrolig koselig og veldig smart. Man får mat og sosial hygge på en gang. For oss som er småbarnsforeldre er det å bli bedt bort på middag helt ypperlig og også veldig koselig når man gjengjelder det. Vi holder lista derimot litt lavere og tar det like gjerne i hverdagen som i helg.

  2. Hei Trine,

    Jeg får noe lever og hjerte fra gås skutt på Island. Har du noen oppskrifter på pate?

    Takk

    PS: digger bloggen din og har fulgt den i maaaaange år 🙂

  3. Tusen takk for flotte oppskrifter 🙂 Dette skal prøves til lørdag sammen med 2 gode naboer på besøk

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste