En god og saftig sjokoladekake med en nyyydelig sjokoladekrem!
Bunn:
4 egg
175 gram sukker
135 gram smør
100 gram mørk kokesjokolade
135 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Sjokoladekrem:
3 egg
1,5 dl kremfløte
125 gram sukker
200 gram smør
1 ts vaniljesukker
100 gram mørk kokesjokolade
Fremgangsmåte sjokoladekake:
Sett ovnen på 175 grader. Visp egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin. Eggedosisen er ferdig når den “henger igjen” på vispen.

Smelt smør og tilsett sjokoladen. Vend sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen. Bruk en slikkepott. Vend deretter forsiktig inn siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha røren i en smurt springform, ca 22-24 cm i diameter. Stekes ved 175 grader i ca 45-50 minutter.

Fremgangsmåte sjokoladekrem:

Egg, kremfløte og sukker røres sammen i en kasserolle, slik at alt er godt blandet – slik at eggene ikke klumper seg). Sett kasserollen på komfyren og varm opp til kokepunktet. La fyllet koke til det tykner litt. Det er viktig å røre hele tiden slik at kremen ikke setter seg fast i bunnen. Ta kjelen av platen og tilsett smør i terninger og kokesjokolade, litt etter litt. Ha i vaniljesukker til slutt.

Sett fyllet til avkjøling noen timer, gjerne natten over. Pisk opp fyllet i en hurtigmikser, men vær forsiktig slik at det ikke skiller seg.


Del kakebunnen i to eller tre lag. Smør fyll imellom lagene og oppå kaken. Bruk gjerne noe av kremen til pynt, da anbefaler jeg at du deler kaken i to, eventuelt at du deler den i tre lag og smører et lag aprikossyltetøy imellom det ene laget.

Pynt kaken med det du måtte ønske, eller server med for eksempel friske jordbær.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne ble god. Er det i orden at jeg blogger om den også, så jeg får den inn i min egen samling? Selvsagt med link og referanse til deg.
    God Påske!
    Monica

    1. Jeg vet ikke om det er så lurt å fryse ned kaken med kremen på. I så fall ville jeg ha frosset ned bunnen og hatt på kremen ca dagen før. Lykke til! 😉

  2. Denne kaken var helt nydelig, spesielt den gode sjokoladekremen 🙂 Skal bakes igjen i nærmeste framtid 😉

  3. Kaka høres veldig god ut:)) må prøves til ettårsdagen til lillegutt:) brukte du freias kokesjokolade? Lurte på om jeg skulle prøve freias premium 70% kakao sjokoladen, litt sunnere kanskje:)

  4. Hei! Denne så kjempe god ut!

    Jeg lurte egentlig bare på hvilken rille den skal stå på i ovnen? Skal den stå nederst?

  5. Hei!
    Denne kaka ble kjempegod, fantastisk deilig krem 🙂
    Denne kaka skal under mikkemusmarsipanen på guttas 2årsdag!
    Vi har kjørt testbaking i dag, og kaka forsvant fort.
    (Mariken, jeg er ingen ekspert, men jeg satt kaka midt i ovnen og det gikk fint)
    Takk for flott oppskrift Trine! 🙂

  6. Hei!

    Denne skal jeg prøve meg på i morgen, til bursdag på lørdag.
    Kan det lønne seg å bare lage fyllet imorgen og lage selve kaken på selve dagen (lørdag)?
    Det står at fyllet skal stå til avkjøling gjerne natten over, på benken eller i kjøleskapet?

    Mvh Stina 🙂

  7. Hei!

    Jeg har aldri vært flink til å bake. De gangene jeg baker er det et pliktløp i forbindelse med bursdagsfeiringer. Jeg har derfor aldri funnet “min oppskrift” på noe som helst. Det vil si, ingen oppskrifter som ble verdig å håndskrives i min Moleskine oppskriftsbok. Før nå. Både kaka og sjokoladekremen ble 100% vellykket. Det var svært gode beskrivelser og ikke minst riktig tid på minuttet. (Jeg synes ofte oppskrifter angir for kort steketid, både mat og kaker.)
    Jeg må ha en svært god grunn for å lage en annen glasur enn denne. Jeg har aldri smakt lignende!
    Jeg har fulgt matlagingen til Trine lenge, men nå skal jeg prøve meg mer på baking, også. Nå står kokebøkene hennes øverst på ønskelista mi til jul!

  8. Hei Trine 😀

    Jeg lurte på om sjokoladefyllet skal piskes opp etter avkjøling, eller mener du rett etter den er kokt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.