Vesle Mathias fylte 1. år den 18 juni, noe som har blitt behørig feiret tre dager til ende! Til bursdagsselskapet lagde vi sjokoladeklovnekake som ble pyntet med smørkrem i ymse varianter og en masse fargerik stæsj. Det er lenge siden jeg var i barnebursdagsbransjen sist. Det som ikke har endret seg de siste 20 årene er at ungenes begeistring er proporsjonal med mengden snop og stæsj på bursdagskaken!

Jeg hadde kjøpt en klovneform som rommer tilsvarende en liten langpanne, sånn ca. Jeg lagde sjokoladekake etter følgede oppskrift:
225 gram smør
200 gram kokesjokolade
5 egg
3 dl sukker
1,5 ss vaniljesukker
3 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver

Smelt smøret over svak varme. Løft kjelen av varmen og tilsett sjokolade. La den smelte og rør det hele sammen. Knekk oppi ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Bland i sukker, mel, vaniljesukker og bakepulver. Hell røren i en smurt liten langpanne eller en form med tilsvarende volum. Stekes ved 175 grader i ca 20 minutter eller til kaken er passe stekt.

Hvit og brun smørkrem:
100 gram smør
100 gram Flott matfett
600 gram melis
3 ts vaniljesukker
2-3 ss melk
(ca 2 ss siktet bakekakao – til brun smørkrem)
Bland alt i en bolle og visp kraftog med mikser til kremen er luftig. Kremen kan eventuelt farges med konditorfarge. På klovnekaken tok jeg av litt i underkant av halvparten av smørkremen og tilsatte ca 2 ss siktet bakekakao i den resterende smørkremen.

Dekorer kaken med hvit og brun smørkrem, smarties og for eksempel strøssel i ulike farger. Bruk evt litt dekorgele for å markere fingre ol.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste