På nasjonaldagen er det bare en kake som gjelder her i huset, nemlig 17. mai kaken over alle 17. mai kaker! Jeg tror vi snart kan feire 20 års jubileum med denne kaken nå, om vi ikke allerede har gjort det. Jentene har uansett andre gjøremål alltid tid til å komme hjemom en tur for å spise kake, selv under russetiden. Også i år var vi fulltallig rundt kaffebordet!

Utgangspunktet for Kaken med stor K er en sjokoladesavarin, som dekkes med krem og pyntes med masse frisk frukt og sist men ikke minst, marengs!
Jeg har savarinform i to størrelser, en liten og en stor. Oppskriften er beregnet til den lille, og når jeg skal lage den store dobler jeg bare oppskriften. Her går det i dobbel oppskrift!
Bunn:
1 egg
125 gram sukker
125 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss kakaopulver
3/4 dl melk
75 gram smør, smeltet og avkjølt
Pynt:
marengs
hermetiske pærer
kiwi, delt i biter
jordbær, delt i 2 eller 4
vispet kremfløte
Eventuelt litt mørk sjokolade
Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao, og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett melk og smeltet, avkjølt smør. Rør deigen jevn, men vær forsiktig slik at du ikke rører for mye. Hell deigen i en smurt savarinform. Stek kaken på 175 grader i ca 25-30 minutter, eller til den er ferdig. Bruk stekenål. Avkjøl kaken på rist.
Hvelv kaken forsiktig over på et stort kakefat. Dekk sjokoladesavarinen med vispet kremfløte. Fyll “hullet” med jordbær, kiwi og marengs. Sett pærene som vist på bildet og fyll på enda mer kiwi, jordbær og marengs. Det som eventuelt blir til overs kan du legge på kakefatet rundt kaken. Pynt kaken med marengs og evt mørk sjokolade.
Gratulerer med dagen!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne kaken ser jo bare helt fantastisk ut!! Får nesten vann i munnen av bildene… 🙂

  2. Kan man lage denne med vanlig kakeform i stedet? Jeg har ikke sånn savarin-form. Ser så innmari god ut!

    1. Du kan selvfølgelig lage kakebunnen dagen før, og eventuelt også ha på kremen, men frukt, bær og marengs bør haes på rett før servering.

  3. Jet har ikke slik form, me. Kan man ikke bruke springform, og sette en form i midten? Å bruke samme oppskrift?

  4. Jeg tok den oppskriften du hadde her, og satt en keramikk cupcakeform i midten!:-) fungerte utmerket:-P god kake, fikk mye skryt av den! Tusen takk 🙂

  5. oppskriften er beregnet på den lille……her går det i den store, hva betyr det, er d den lille du har her? Stressa før 17 mai men meget glad i bloggen din!!!!! hilsen anne

  6. Er det slik at den lille porsjon med deig passer til en savarinform av 24 cm i diameter?
    Det stod ikke helt klart for meg. Tusen takk for svar.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste