Tortilla på spansk,
Frittata italiensk eller
Bondeomelettnorsk.

Kjært barn har mange barn, og uansett hva du kaller det så smaker det utrolig godt, og kan varieres etter hva du har lyst på og hva du har på lur i kjøleskapet.
Til tre sultne trenger du omtrent:
Ca 600 gram kokefaste poteter, i terninger
Smør eller olje til steking
1 rødløk, finhakket
1 rød paprika, i strimler
salt og pepper
ca 200 gram spekepølse eller røkt skinke, i strimler
1 fedd hvitløk
6 egg
friske krydderurter
salt og pepper
Bruk en stekepanne som er ca 20-22 cm i diameter. Stek potetene på middels varme i ca 10 minutter. Tilsett finhakket løk, paprika, salt og pepper og stek videre i ca ytterligere 10 minutter. Tilsett spekepølse/skinke, hvitløk og urter mot slutten av steketiden.
Så kommer noe av hemmeligheten bak et godt resultat: Hell blandingen over i en bolle og la det stå litt til avkjøling.  
 
Visp eggene lett sammen, og krydre med salt og pepper. Hell eggeblandingen over den avkjølte potetblandingen og vend det hele sammen, før du heller det hele over i ren, varm stekepanne med smør eller olje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stekes på middels varme og «pirk» lett med en gaffel innimellom den første tiden, frem til omeletten begynner å stivne. Senk temperaturen og la den stå å steke på lav temperatur til undersiden er ferdig stekt, ca 5-10 minutter. Så er det tid for snuing: Ta en kniv, gaffel el og la den gli rundt kanten. Enten kan du deretter la omeletten gli over på en tallerken (penslet med litt olje) og la den gli tilbake i pannen med «bunnen» ned, eller så kan du legge en tallerken oppå pannen og snu, men pass fingrene! Stekes på den andre siden i ca 5-10 minutter, til omeletten har fått fin farge, men fremdeles er myk inni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Serveres med brød, ovnsbakte tomater og salat, varm eller kald – det er opp til deg!
Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste