Når denne formen er i ovnen kan du slappe av litt før du tenner opp grillen, og så bare slappe av til grillmaten er klar – for straks er alt tilbehøret i boks! Her kommer oppskrift på en enkel ovnsbakt ratatouille, som kan tilberedes med eller uten poteter.

Saus:
2 ss olivenolje
1 løk, hakket
2 bokser hermetiske tomater
6 fedd hvitløk
timian
persille
1 laurbærblad
1 ts sukker
2 ss sitronsaft
salt og pepper

Finhakk løk og hvitløk og stek blankt i olje på lav varme. Ha i resten av ingrediensene og la det hele koke i ca 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Grønnsaker:
4 modne tomater
1 grønn squash
1 løk
1 rød paprila
1 gul paprika
6 poteter (alt 1 liten aubergine hvis du vil lage grønnsaksratatouille)
olivenolje
frisk timian
salt og pepper

Skjær alle grønnsakene og potetene i tynne skiver. Ha sausen i bunnen av en stor ildfast form, og dander grønnsakene pent på toppen. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt, pepper og frisk timian. Dekk formen med aluminimsfolie slik at det blir helt tett. Bak retten i ovnen ved ca 200 grader i ca en time. Ta av folien og bak videre i ca 30 minutter, eller til grønnsakene og potetene er passe møre. Husk at ratatouillen kan trenge litt kortere steketid dersom du dropper poteter.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ser veldig godt ut. jeg er vant til å lage ratatouille men da uten poteter…så jeg skal prøve den her oppskriften.God helg 🙂

  2. Denne så virkelig god ut. En litt anderledes oppskrift på ratatouille og denne skal jeg teste ut 🙂

  3. Hei!
    Denne oppskriften skal jeg prøve! Lurer bare på en ting: Hvor mange porsjoner dekker denne oppskriften? (:

    Bra blogg!

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Dette er et godt valg, spesielt til grillmat. Denne oppskriften skal rekke til 6-8 porsjoner, men det kommer an på hvor glupske gjestene dine er. 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste