Jeg er så glad i fetaost, og bruker det så ofte jeg kan – som her til laksefilet. Dette er forresten en rett som er kjekk å gjøre ferdig på forhånd hvis du feks skal ha gjester, eller skal gjøre noe annet spennende rett før middagstid. Til 4-5 porsjoner trenger du:
2 ss smør
3 sjalottløk, finhakket
ca 250 gram spinat, forvellet
salt og pepper
6 porsjonsstykker laksefilet
6 soltørkede tomater i olje
2 dl creme fraiche
100 gram fetaost
frisk basilikum
sorte oliven
Jasminris
Stek løken til den blir blank. Bland forvellet spinat (bruk gjerne frosset spinat hvis du ikke har fersk) og finhakket løk, smak til med salt og pepper, og ha blandingen i en smurt ildfast form. Fordel laksestykkene oppå blandingen.
Bland hakkede soltørkede tomater, creme fraiche, basilikum og fetaost med en stavmikser, og kjør blandingen til den blir en glatt masse. Smør kremen på lakseskivene. Ha oliven på toppen.
Stekes ved 225 grader i ca 20-30 minutter, til fisken er gjennomstekt. Serveres med godt brød og jasminris.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. OJ, denne bloggen må jeg følge! Blir jo sååå sulten av å lese dette! Kjempefin blogg! Også fint navn da gitt.. He he..

  2. Hei! Jeg laget denne retten etter din oppskrift og resultatet ble veldig godt. Har lagt ut oppskriften på bloggen min og henvist til din blogg. Håper det er ok! Veldig fin og inspirerende blogg du har forresten!Hilsen Helene 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste