En kjempegod gryterett med kylling og paprika, som rekker til ca 6 porsjoner.
100 gram bacon, skåret i strimler
2 kyllinger
5 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
3 paprika, ass farger, i strimler
1-1/2 ss paprikapulver
4 ss tomatpurè
ca 2 dl kyllingbuljong
2-3 dl matfløte
1 ss sitronsaft
evt champignon
Stek baconet gyllent og legg til side. Del kyllingen i biter og brun dem i baconfettet tilsatt stekesmør. Ta kyllingen opp fra gryten. Stek sjalottløk og hvitløk slik at det blir blankt og tilsett strimlet paprika. Tilsett deretter tomatpurè, kyllingbuljong, paprikapulver og matfløte. Kok opp og smak til med sitronsaft og evt litt salt. Legg kyllingstykkene tilbake i gryten og la retten stå å småputre i ca 35-50 minutter, til kyllingen er mør og fin. Tilsett evt litt stekt champignon ca 10 minutter før den er ferdig. Varm baconbitene og dryss dem over ved servering. Serveres med ris og godt brød.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Er dette din oppskrift? Fant den på annen blogg også nemlig også stod det ingenting der heller :DMen har laget den og dette er utrolig godt! Vi var 10 stk rundt bordet og alle likte det godt 😀

  2. Ja, dette er min oppskrift! Jeg har laget den i mer enn 20 år, på bakgrunn av en oppskrift jeg fant i et dansk ukeblad, og som jeg har endret endel på. Så bra at du og gjestene dine likte den! Er vel nødvendig å si at det er en populær rett her i huset siden den har overlevd i mer enn 20 år…

  3. En fantastisk blogg Trine=:-) Nå har jeg laget ganske mange av rettene dine og det blir bedre og bedre!

    1. Jeg benyttet hel kylling i denne oppskriften, som jeg delte opp i biter. Du kan selvsagt fint benytte lårstykker eller kyllingbryst istedet, hvis du foretrekker det. Hvis du benytter hele stykker må du trolig legge til litt mer trekketid, slik at kyllingen ikke blir rå inni. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste