Lammmmmmmefilet av god kvalitet, med godt tilbehør og vin, er festmat! Denne potetretten tar litt tid å lage, men til gjengjeld er den enkel å varme opp rett før servering – eller du kan ta en kjappere og like god variant. Til to sultne festdeltagere trenger du omtrent:

Pommes Anna
6-8 poteter, i tynne skiver
2 hvitløkfedd, finsnittet
smeltet smør
salt og pepper
Lammefilet
300 gram lammefilet
provencekrydder
salt og pepper
Balsamicosjy
1,5 dl oksekraft
balsamicoeddik
sukker
1-2 ss usaltet smør
Garnityr etter smak, feks paprika, squash, rødløk og/eller tomater
Begynn med potetene i god tid: Legg potet og hvitløkskiver lagvis med smeltet smør, salt og pepper i en liten ildfast form. Stek på ca 175 grader i ca 70 minutter, eller til potetene er myke. Ta ut formen og legg i press og sett det hele kaldt. Kutt i porsjonsbiter og varm i ovn i ca 12-15 minutter før servering. Alternativt kan du legge ingrediensene i porsjonsformer og servere i de. Du trenger da noe kortere steketid.
Krydre lammefileten med salt, pepper og provencekrydder. Brunes raskt på alle sider på sterk varme og etterstekes i ovn ved 125 grader i ca 20 minutter – til kjernetemperaturen er ca 65-70 grader. Nyttige tips om steking av lammefilet finner du også her. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i skiver før servering.
Kok sammen oksekraft, sukker og balsamicoeddik (smak til). Du får et bedre resultat om du spanderer en slant av den beste balsamicoeddiken. Rør inn smøret rett før servering.
Surr grønnsakene i litt smør til de er møre. Tomater kan for eksempel deles i to, krydres med provencekrydder og stekes i ovnen sammen med lammefileten.
Ta deg tid til å anrette måltidet på tallerkner, og nyt en god rødvin til. Vi koste oss med Baron la Rose Vieilles Vignes 2005 til denne retten.
Velbekomme!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. HeiFantastisk flott blogg :)Laget en variant av denne i dag, men brukte lammekoteletter. Det ble utrolig godt. Sjysausen med balsamico smakte fantastisk, og det var rett før vi slikket tallerken :)Takk for maten!Mette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste