Hveterundstykker med hatt
I Maison Mat og Vin (mars/april 2009) fristet de med rundstykkeoppskriftene til bakelandslaget. Jeg hadde merket meg dette, og da jeg skulle bake rundstykker til søndagens kjøttsuppe…
I Maison Mat og Vin (mars/april 2009) fristet de med rundstykkeoppskriftene til bakelandslaget. Jeg hadde merket meg dette, og da jeg skulle bake rundstykker til søndagens kjøttsuppe…
Nydelige sjokolademuffins var klar til fotografering før de skulle fortæres. Jeg trodde den lille poden satt fredelig på stua og leste, og at jeg skulle få fotografere i ro og mak. Men den gang ei. Under fotoseansen kom det brått en liten lubben og målbevisst barnehånd som visste hva han ville ha…
Høsten er her og i butikkene bugner det med friske, fine, norske grønnsaker. Da er det tid for kjøttsuppe, av det gode gamle slaget, slik jeg husker den da jeg var lita jente og kjøttsuppe var en av favorittrettene mine.
Hva skal vi har til kvelds er ofte gjennomgangsspørsmålet her, spesielt hvis vi har det litt travelt og verken har tid til å planlegge eller lage spennende middager. Som nå, når vi er midt i oppussing av stuen.
Det begynner etterhvert å bli noen oppskrifter på bloggen min nå, etter snart 3 år som matblogger! Jeg har derfor lyst til å ta frem de oppskriftene jeg selv liker best (i uprioritert rekkefølge), og som jeg selv baker ofte.
Balsamicoeddik er en ingrediens som blir flittig brukt her i huset. Forrige helg ble den også brukt til å «marinere» svinefileten, noe som var veldig lurt, for det ble nemlig kjempegodt!
Sist helg ble det servert chevrè til forrett. Det var ikke særlig populært. Mannen min likte det rett og slett ikke, «brødskive med geitost» var ikke akkurat noe høydare for han (nå skal det sies at han aldri «klager» på maten, heller ikke på denne retten, men jeg setter jo pris på at han er ærlig)…
Nydelig lunsjsmørbrød med gode smaker…
Kyllingfilet er et godt og anvendelig utgangspunkt for en spennende matopplevelse, både til hverdags og til fest. Med denne spennende kombinasjonen med chili, lime, kapers og balsamicoeddik blir det en liten fest midt i uka!
Hagen bugner av modne epler, og skaper litt hodebry i forhold til hva jeg skal lage av de og når jeg skal gjøre det. Men jammen var det godt å ha noen epler på lur når …
En herlig lakserett som passer like godt til hverdags som til fest. Ved at du steker laksen litt i pannen før du ettersteker den i ovnen, får den en fin og crispy overflate…
Olivenolje med ulike smakstilsettinger er alltid kjekt å ha på lur, og er en fin venninnegave å ha på lur hvis du har blitt invitert bort og ikke har hatt tid til å kjøpe med en liten oppmerksomhet… Og så er det jo morsomt å lage selv da! Denne chilioljen kan benyttes på pizzaen eller … Continued
Utgangspunktet for denne retten at jeg ville kombinere de beste italienske ingrediensene, for da måtte det jo bli veldig godt! Og det ble det!
Bruschetta får jeg aldri laget ofte nok! Hver gang jeg spiser det så tenker jeg; «Hvorfor spiser jeg ikke bruschetta oftere? Det er jo så utrolig godt og så enkelt!» Kan nytes som lunsj, smårett eller forrett. Det er opp til deg. Hemmeligheten bak et godt resultat ligger i gode råvarer. Da er det meste gjort! Løp og kjøp!
Ratatouille er en gammel traver jeg har laget siden jeg flyttet hjemmefra tidlig på 80 tallet. Oppskriften er den samme gamle, og alltid like god.
Ratatouille er en tradisjonell, berømt grønnsaksgryte fra Provence. Den kan brukes til mye, og smaker like godt kald som varm.
Som jeg har nevnt tidligere i bloggen (se feks her) har jeg frivillig påtatt meg en ekteskaplig forpliktelse på søndagskveldene, nemlig å servere min kjære kanelboller. Jeg må innrømme at jeg har forsømt meg litt, det blir nemlig ikke servert kanelboller hver søndag…
Som hovedrett på jenteturen valgte vi Salmalaks med blåmuggost. Salmalaks er prima vare og pakket innen 4 timer etter at laksen ble fanget. Retten er utrolig enkel og rask å lage, og har masse god smak.
Her kommer oppskrift på hjemmelaget tomatsuppe som nesten er raskere å tilberede enn posesuppe. Og hundre ganger bedre, minst! Ikke noe å tenke på da!
Rask og enkel middag på en hektisk ettermiddag – eller hvis du vil bruke tiden på noe annet enn matlaging og oppvask.
Hvis du har lyst på en kjapp, enkel og velsmakende dessert eller kake må du se her! Her kommer nemlig oppskrift på nektarinterter: Til 4 trenger du omtrent: 4 plater butterdeig 6-8 nektariner, i tynne båter 8 ts jordbærsyltetøy melis Kjevle ut butterdeigsplatene etter anvisningen på pakken. Stikk ut to terter av hver butterdeigsplate, bruk … Continued
Emilie på 21 har flyttet hjemmefra og av og til tikker det inn en sms med ett eller annet matrelatert spørsmål. Det varmer et mammahjerte, at barna tar med seg noen mattradisjoner hjemmefra og gjør de til sine egne. Her forleden tikket det inn en melding med spørsmål om …
Jeg fikk lyst til å prøve meg på «gravet» laks og gikk til innkjøp av en Salmalaks. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å ha retten som forrett, men pga en litt hektisk fredagsettermiddag så krympet menyen fra 3 til 2 retter, og forretten ble derfor hovedrett i stedet, med kanaripoteter til.
En velsmakende potetsalat, som smaker godt til de fleste grillede og stekte kjøttretter.
En herlig salat, som kan nytes alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk…
En enkel kyllingrett som enten kan tilberedes på grillen eller på komfyren. Det knasende baconet setter en ekstra spiss på det saftige kyllingkjøttet.
Her kommer oppskrift på en enkel og god risotto som kan smaksettes med hva du måtte behage…
Jeg har alltid et par laksefileter på lur i fryseren. For å piffe opp et ellers litt kjedelig fiskestykke synes jeg det smaker godt med en eller annen pestovariant til, slik som denne lime- og chilipestoen.
Ta en titt i Tommy S.’ matblogg Lunsjprat, hvor han anbefaler 5 matblogger, hvor min er en av disse! Kjempehyggelig, og ikke minst veldig inspirerende til å fortsette!
I dag har jeg laget solbærgele og ripsgele, og laget derfor scones til kvelds, slik at vi kunne smake på dagens produksjon. Og jammen smakte det godt!
Et velsmakende sensommersmørbrød …
Kjapt og godt sommersmørbrød!
Lesere av bloggen min har kanskje fått med seg at jeg er delvis selvforsynt med urter i sommersesongen. Mynten trives godt på hytta og har tatt seg godt til rette flere steder langs hytteveggen. Og når den blandes med litt lys rom +++ så blir det riktig så hyggelig også!
Fra tid til annen får jeg invitasjoner og henvendelser fra kommersielle aktører som ønsker å presentere produktene sine. Det er alltid hyggelig, selv om jeg ikke alltid har hatt anledning til å følge de opp. I sommer dumpet en liten sort boks ned i postkassen, som inneholdt salt i alle slags varianter …
En enkel bønnesalat som smaker godt til feks grillet fisk.
Hva smaker vel ikke bedre enn en lunken blåbærterte med myk vaniljeis? Sunt er det også, blåbærene i alle fall…
Jeg er så glad i kombinasjonen av røkt laks og Snøfriskost, og kan anbefale dette enkle smørbrødet til lunsj neste gang du har lyst på et smørbrød i solen.
En sommerdessert som er enkel, nydelig, frisk og ikke minst tiltalende – og det på under fem minutter!
Det har blitt en del grilling i sommer, og jeg har forsøkt meg på ulike potetsalater som tilbehør.
Det er ikke alltid så mye fiks-fakserier som skal til, du kommer for eksempel langt med halvstekte baguetter, en boks reker av god kvalitet og litt majones.
Enkel og deilig sommersalat for late dager. Kan nytes alene, som forrett eller som tilbehør.
Som yrkesaktiv småbarnsmamma ligger nå utfordringen i å lage best mulig mat på kortest mulig tid, i alle fall på ukedagene.
Her kommer en veldig enkel variant med asparges, skinke, pinjekjerner og parmesan. Kan benyttes som både forrett, hovedrett eller som en kveldssnacks.