Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

Hveterundstykker med hatt

I Maison Mat og Vin (mars/april 2009) fristet de med rundstykkeoppskriftene til bakelandslaget. Jeg hadde merket meg dette, og da jeg skulle bake rundstykker til søndagens kjøttsuppe…

Sjokolademuffins

Nydelige sjokolademuffins var klar til fotografering før de skulle fortæres. Jeg trodde den lille poden satt fredelig på stua og leste, og at jeg skulle få fotografere i ro og mak. Men den gang ei. Under fotoseansen kom det brått en liten lubben og målbevisst barnehånd som visste hva han ville ha…

Kjøttsuppe

Høsten er her og i butikkene bugner det med friske, fine, norske grønnsaker. Da er det tid for kjøttsuppe, av det gode gamle slaget, slik jeg husker den da jeg var lita jente og kjøttsuppe var en av favorittrettene mine.

En litt annerledes pizza

Hva skal vi har til kvelds er ofte gjennomgangsspørsmålet her, spesielt hvis vi har det litt travelt og verken har tid til å planlegge eller lage spennende middager. Som nå, når vi er midt i oppussing av stuen.

Mine 5 beste kakeoppskrifter

Det begynner etterhvert å bli noen oppskrifter på bloggen min nå, etter snart 3 år som matblogger! Jeg har derfor lyst til å ta frem de oppskriftene jeg selv liker best (i uprioritert rekkefølge), og som jeg selv baker ofte.

Lun chevre med ruccula, honning og balsamico

Sist helg ble det servert chevrè til forrett. Det var ikke særlig populært. Mannen min likte det rett og slett ikke, «brødskive med geitost» var ikke akkurat noe høydare for han (nå skal det sies at han aldri «klager» på maten, heller ikke på denne retten, men jeg setter jo pris på at han er ærlig)…

Lime- og chilikylling med kapers

Kyllingfilet er et godt og anvendelig utgangspunkt for en spennende matopplevelse, både til hverdags og til fest. Med denne spennende kombinasjonen med chili, lime, kapers og balsamicoeddik blir det en liten fest midt i uka!

Eplekyss

Hagen bugner av modne epler, og skaper litt hodebry i forhold til hva jeg skal lage av de og når jeg skal gjøre det. Men jammen var det godt å ha noen epler på lur når …

Stekt laks med sitronsaus

En herlig lakserett som passer like godt til hverdags som til fest. Ved at du steker laksen litt i pannen før du ettersteker den i ovnen, får den en fin og crispy overflate…

Chiliolje

Olivenolje med ulike smakstilsettinger er alltid kjekt å ha på lur, og er en fin venninnegave å ha på lur hvis du har blitt invitert bort og ikke har hatt tid til å kjøpe med en liten oppmerksomhet… Og så er det jo morsomt å lage selv da! Denne chilioljen kan benyttes på pizzaen eller … Continued

Bruschetta – enkelt og godt – rett og slett!

Bruschetta får jeg aldri laget ofte nok! Hver gang jeg spiser det så tenker jeg; «Hvorfor spiser jeg ikke bruschetta oftere? Det er jo så utrolig godt og så enkelt!» Kan nytes som lunsj, smårett eller forrett. Det er opp til deg. Hemmeligheten bak et godt resultat ligger i gode råvarer. Da er det meste gjort! Løp og kjøp!

Ratatouille

Ratatouille er en gammel traver jeg har laget siden jeg flyttet hjemmefra tidlig på 80 tallet. Oppskriften er den samme gamle, og alltid like god.

Ratatouille er en tradisjonell, berømt grønnsaksgryte fra Provence. Den kan brukes til mye, og smaker like godt kald som varm.

Kanelsnurrer – et godt valg!

Som jeg har nevnt tidligere i bloggen (se feks her) har jeg frivillig påtatt meg en ekteskaplig forpliktelse på søndagskveldene, nemlig å servere min kjære kanelboller. Jeg må innrømme at jeg har forsømt meg litt, det blir nemlig ikke servert kanelboller hver søndag…

Nektarinterter

Hvis du har lyst på en kjapp, enkel og velsmakende dessert eller kake må du se her! Her kommer nemlig oppskrift på nektarinterter: Til 4 trenger du omtrent: 4 plater butterdeig 6-8 nektariner, i tynne båter 8 ts jordbærsyltetøy melis Kjevle ut butterdeigsplatene etter anvisningen på pakken. Stikk ut to terter av hver butterdeigsplate, bruk … Continued

Emilies favorittpastasalat med kylling

Emilie på 21 har flyttet hjemmefra og av og til tikker det inn en sms med ett eller annet matrelatert spørsmål. Det varmer et mammahjerte, at barna tar med seg noen mattradisjoner hjemmefra og gjør de til sine egne. Her forleden tikket det inn en melding med spørsmål om …

Kaviarmarinert Salmalaks med urtekrem

Jeg fikk lyst til å prøve meg på «gravet» laks og gikk til innkjøp av en Salmalaks. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å ha retten som forrett, men pga en litt hektisk fredagsettermiddag så krympet menyen fra 3 til 2 retter, og forretten ble derfor hovedrett i stedet, med kanaripoteter til.

Laks med lime- og chilipesto

Jeg har alltid et par laksefileter på lur i fryseren. For å piffe opp et ellers litt kjedelig fiskestykke synes jeg det smaker godt med en eller annen pestovariant til, slik som denne lime- og chilipestoen.

Anbefaling av 5 matblogger…

Ta en titt i Tommy S.’ matblogg Lunsjprat, hvor han anbefaler 5 matblogger, hvor min er en av disse! Kjempehyggelig, og ikke minst veldig inspirerende til å fortsette!

Scones

I dag har jeg laget solbærgele og ripsgele, og laget derfor scones til kvelds, slik at vi kunne smake på dagens produksjon. Og jammen smakte det godt!

Mojito

Lesere av bloggen min har kanskje fått med seg at jeg er delvis selvforsynt med urter i sommersesongen. Mynten trives godt på hytta og har tatt seg godt til rette flere steder langs hytteveggen. Og når den blandes med litt lys rom +++ så blir det riktig så hyggelig også!

Kanaripoteter – saltbakte poteter med hvitløk og timian

Fra tid til annen får jeg invitasjoner og henvendelser fra kommersielle aktører som ønsker å presentere produktene sine. Det er alltid hyggelig, selv om jeg ikke alltid har hatt anledning til å følge de opp. I sommer dumpet en liten sort boks ned i postkassen, som inneholdt salt i alle slags varianter …

Blåbærterte

Hva smaker vel ikke bedre enn en lunken blåbærterte med myk vaniljeis? Sunt er det også, blåbærene i alle fall…

Min Handleliste