I dag har jeg laget solbærgele og ripsgele, og derfor ble det scones til kvelds, slik at vi kunne smake på dagens produksjon. Og jammen smakte det godt! Og raskt gikk det også, 20-25 minutter totalt, fra jeg begynt med deigen til jeg tok ut nystekte, deilige scones ut av ovnen… Her er det bare å sette i gang!

 

Til ca. 12 scones trenger du:
 • 5,5 dl hvetemel
 • 3 ts bakepulver
 • 2 ts sukker
 • 1/2 ts salt
 • 100 gram kaldt smør
 • 1 egg
 • 1,5 dl melk

 

Bland sammen nesten alt hvetemelet, bakepulver, sukker og salt. Smuldre inn smøret og tilsett melk og egg. Rør deigen sammen, men ikke arbeid deigen for hardt/lenge, da kan den lett bli seig og vanskelig å forme. Er deigen klissete, tilsett resten av hvetemelet. Ha deigen over på et melet bakebord og klapp deigen ut til en rund leiv ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp og sett på bakepapirkledt stekebrett.

 

Stek i varm stekeovn på midterste rille, 225 ºC i ca 12-15 min. Scones bør serveres nystekte, feks med brunost eller hjemmelaget syltetøy.

 

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette var godt! Og mine scones ble faktisk seende ut omtrent som på bildet ditt også, noe som slett ikke er noen selvfølge uansett hvor nøye jeg følger en oppskrift 🙂

 2. I dag har jeg og min datter bakt disse scones’ene. Det var en suksess, spesielt fordi vi skar ut noen av dem med en stjerneform. De smakte veldig godt med jordbærsyltetøy, mango-ananas-syltetøy og honning. Disse kommer vi til å lage flere ganger.

 3. Hei! Her om dagen smakte jeg scones med appelsinsmak (og vanilje) fra kaffebrenneriet. Det smakte kjempegodt. Har du et tips til hvordan jeg kan få med disse smakene OG bruke din oppskrift? Appelsinjuice er jo veldig “tilgjengelig”, kan det brukes? Takk for svar på forhånd!

  1. Vaniljekesam og revet appelsinskall blir kjempegodt. Og hvis du vil… hakket hvit sjokolade, smaker himmelsk

 4. Ikveld har me bakt sconesane dine, og dei blei kjempegode. Du kan sjå dei på min blogg 🙂
  Me tilsatte tørka aprikoser og sjokoladebitar for det gjere dei på favorittkafeen vår 🙂
  Eg må sjekka ut bloggen din meir 🙂
  Ha ei flott helg!

 5. Bakt disse flere ganger nå. De er enkle å lage, og. jeg har alltid det som trengs i hus. og selvfølgelig det viktigste, De er veldig gode:-)

  1. Jeg bakte mine uten egg, og de ble kjempegod. Jeg tilsatt bare litt creme fraiche i stedet.

 6. Blitt min favoritt oppskrift på scones. Lett, med ingredienser som jeg alltid har, og det viktigste de smaker nydelig 🙂

 7. Hei
  Har brukt denne oppskriften mange ganger.
  Bytter av og til ut noe av melet med grovt mel.

  Det er godt forhold med 5,5 dl mel og egg/1,5 dl melk.

  Er vill og gal av og til, har i mandelessens og strør på hakkede mandler på toppen. (smaker litt kunstig mandel, men veldig god “london-feeling”

  De er ikke så gode på kaker i UK, men mandelessens kan de.

 8. Jeg synes de ble tørre og snaker mye smør.. Har ikke laget scones før så vet ikke hvordan de “skal” være, men det var litt merkelig. Liker ellers at den er sunnere en mange oppskrifter med mindre sukker 😉

 9. Hei! Jeg laget denne oppskriften i dag, bare at jeg byttet ut hvetemelet med grovmel, brukte kokkosolje istet for smør og kokosmelk i stedet for melk! Ble nydelige! Takk for inspirasjon til matglede!

 10. God morgen,
  Jeg bruker ofte denne oppskriften din. Er tom for bakepulver i dag . Kan jeg bruke tørrgjær?
  Mvh T Solberg

  1. Hyggelig å høre at oppskriften faller i smak. Du kan dessverre ikke erstatte bakepulver med tørrgjær når du skal lage scones. Tørrgjær krever for- og etterheving før du kan steke baksten.

 11. Hei! Kan sconesene fryses? Hvordan ville du i så fall ha tilberedt dem etter at de hadde vært fryst?
  Bloggen din er super!

 12. Lagde disse i dag til fiskesuppe, de ble kjempe gode.
  Ikke siste gang de blir lagd 🙂
  Tusen takk for oppskriften!

  Klem
  Bente

 13. Hei hei, hvordan er det å lage deigen en dag i forveien, om den settes i kjøleskapet over natten?

  Elsker disse

 14. Scones kan fryses før steking og stekes da rett fra frysen. Blir ekstra gode , dette er hemmeligheten til Hotel Bristols scones .Jeg har prøvd dette og det funker bra 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste