Det begynner etterhvert å bli noen oppskrifter på bloggen min nå, etter snart 3 år som matblogger! Jeg har derfor lyst til å ta frem de oppskriftene jeg selv liker best (i uprioritert rekkefølge), og som jeg selv baker ofte.
Det er ikke til å komme bort fra at Gulrotkake a la R.O.O.M er en favoritt, som jeg også har fått mange kommentarer på både privat og på bloggen.

Oreokaken er også populær og får alltid ben å gå på, spesielt når barselgruppa er på besøk. Nå har jeg også lovet en av pappaene på barselgruppa en smakebit, så det er vel bare å brette opp armene og lage litt oppvask igjen!

En annen og litt annerledes “innertier” er Biscotti. Knasende gode og et “must” til kaffen. Og veldig populært å ha med til morgenkaffen på jobben!

Browniesoppskriften er den som har fulgt meg lengst og som har blitt bakt mest. Kanskje så mye som et tresifret antall ganger!? Kan oppsummeres med to ord; ALLTID VELLYKKET!

17-mai kaken over alle 17 mai kaker er vel mere døtrene mine sin favoritt enn min, men den har blitt en kjær favoritt oppigjennom jentenes oppvekst. Og jeg tør ikke åpne døren for de på 17 mai hvis jeg ikke har en slik kake på lur.

Har du noen kakefavoritter du vil dele med meg?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Oij!!! HEr var det mye godt! Bloggen din gikk rett inn i lista mi, for her skal jeg se mer senere. Liker å bake, men det blir alt for sjelden. Men er veldig glad i å ta bilder av mat – så likte veldig godt bildene dine. Ha en god kveld!

 2. NAM! ;D Elsker alt med sjokolade og frukt! 🙂 Brownies er nammenam! 😉 Dette her ser jo deilig ut, jeg som er så søt sugen nå! klem salatbolla

 3. oj,oj, dette var en riktig lekker samling, og jeg må si meg enig i det meste her. Har ikke prøvd den gulrotkaka ennå, men den står for tur. Takk for gode tips, god helg ;-9klem ¤

 4. Har brownien i ovnen nå, men har min egen nøtteblaning. Hadde ikke nok av valnøtter, håper det blir godt 🙂

 5. Denne helgen har jeg prøvd brownien din – og gjett om den falt i smak! Tror kanskje jeg hadde den i ovnen litt for lenge, men nå vet jeg det til neste gang.Skulle gjerne ha delt en oppskrift med deg, men jeg tror jeg må lete lenge før jeg finner en som kan måle seg med dine …….<3

 6. Charlotte; jeg har ikke prøvd Nigellas Guinness sjokoladekake. Jeg er skeptisk til alt med øl i… Kanskje jeg likevel skal gjøre et forsøk? Har gjort et søk og funnet oppskriften på Nigellas nettsider…Kristin; Takk for det og velkommen skal du være! Siri Malene; Brownies er kjempegodt, og fort gjort! Løp og kjøp! Sunshine; Gulrotkaka må du bare prøve, jeg skal bake den til helga. Strikkelaura; hvordan gikk det med browniesen med den egenkomponerte nøtteblandingen? Jeg har selv brukt ulike varianter her, forandring fryder! Elm; så morsomt at du har bakt brownies. Ja, det er viktig å ikke steke de for lenge, steketiden varierer jo fra ovn til ovn, så her er det bare å prøve seg frem. Jeg stiller alltid klokka på noen minutter mindre enn det som er angitt i oppskriften, og så passer jeg på mot slutten. Jeg er eller sikker på at du har mange gode kakeoppskrifter på lur, og tar gjerne imot gode tips! Ha en fortsatt fin uke alle sammen, og tusen takk for koselige kommentarer på bloggen min! Trine 😉

 7. Morsomt med en favorittliste så lik min egen 🙂 Tre av dine er også mine spesialiteter – brownies (jeg har dog en annen oppskrift), R.O.O.M.s gulrotkake og pavlova. Veksler mellom vanlig pavlova med vaniljekrem og bær/frukt og Nigellas sjokolade-pavlova med bringebær, evt jordbær

 8. Elisabeth, du har jammen god "kakesmak"! Pavlova står på agendaen og ikke så alt for lenge, så det er mulig det kan medføre endringer i favorittlisten her! Trine 😉

 9. Oppdaget nettopp bloggen din, på jakt etter kosemat-inspirasjon. Må absolutt komme tilbake ved en senere anledning, for her var det mye godt!! Jeg har litt dilla på banan i kake, og baker ofte banankake i langpanne med ostekrem oppå (oppskrift fra detsoteliv.no). Har også en oppskrift på fantastisk gode sjokolade- og bananmuffins!

 10. Veldig kjekk blogg du har! Jeg baker en del kaker, og har også mine favoritter. Oreokaken er selvfølgelig en av dem. Gulerotkaka di har jeg veldig lyst å prøve. En av mine favoritter er Black Magic fra detsoteliv.no På toppen av denne kaken smører jeg en pakke afther eight smeltet i vannbad. Det blir rett og slett en afther eight kake! Den er superenkel å lage, og er mektig og veldig god!

 11. Eg har ei oppskrift på vaniljekake som er kjempe god. Eg har brukt den til muffins, og har tilsatt litt oboy eller sitronskall for ein ekstra piff.450 g hvetemel2 1/4 ts bakepulver230 g smør600 g sukker1 ss vaniljesukker7 eggehviter3,5 dl melkSett ovnen på 175 grader og kle en form med bakepapir. Bland sammen mel og bakepulver, sett til side. Miks smør og sukker på middels hastighet til det blir lyst og luftig. Ha i egghvitene en og en mens du fortsatt mikser på høy hastighet. Bland i melblandingen og melken hver for seg i to omganger. Start med melet. Fordel røren i kakeformen eller muffinsformene. Stek midt i ovnen til en kakenål kommer ut tørr, etter ca 1 time. For muffins: stek i 20-25 minutter til muffinsen spretter tilbake når du trykker lett på de.Denne kaka holder seg i 4 dager i kjøleskap om den er tett pakka inn i plast 🙂

 12. Hi… har prøvd å bake gulrotkake a la R.O.O.M og det var en kjempe god kake…den falt i smak! Kommer til å hygge oss med kaffe og kake på hytta denne helgen!

 13. Hei!
  Liker matbloggen din veldig godt, og lurer på om du har en enkel måte å dele et sukkerbrød på? Med kniv blir det aldri to like deler, og kaka blir skjeiv. Kjempeirriterende når alt annet er vellykket!
  Håper du kan hjelpe meg!:-))

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste