Som yrkesaktiv småbarnsmamma ligger nå utfordringen i å lage best mulig mat på kortest mulig tid, i alle fall på ukedagene. I helgene kommer vi nok fremdeles å skeie ut med to- og treretters middag, håper jeg. Jeg har sansen for Fjordlands ferske pasta i ulike varianter, og bruker ofte det som basis i flere retter. Som i denne utrolig gode pastaretten, om jeg får si det selv… Vi har egendyrket basilikum og rucculasalat i hagen, og at “selvgjort er velgjort” er det ingen som helst tvil om!
Til to trenger du omtrent:
1 pakke ravioli (Fjordland)
olivenolje
4-6 mellomstore tomater, i biter
smør
4 skiver parmaskinke eller annen spekeskinke, strimlet
2 fedd hvitløk, finhakket
parmesan, skavet
frisk basilikum, finhakket
rucculasalat
Kok pastaen som anvist på pakken. Fres hvitløken i smør uten at den får farge, tilsett tomater og parmaskinke og la det surre raskt slik at alt er gjennomvarmt. Smak til med nykvernet pepper. Hell vannet av pastaen og rør inn litt olivenolje og basilikumen.
Fordel raviolien på en tallerken, ha tomat og skinkeblandingen oppå. Lag en liten “ball” av rucculasalaten som du setter på toppen. Drypp evt noen dråper god olivenolje over. Ha tilslutt noen skiver skavet parmesan over det hele. Serveres med godt brød og gjerne et glass hvitvin eller rødvin.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nå angret jeg på svinesteiken jeg skal ha til middag, dette ville nok vært så mye bedre!! Nå vet jeg hva vi skal prøve uti uka når mannen er tilbake fra jobb:)Du tar fantastiske bilder!Ingvild

  2. Hei! Veldig inspirerende blogg du har!!Første gang jeg er innom her, havnet hit da jeg skulle google en oppskrift.Mat (lage og spise – gjerne til flere), er min store lidenskap, og nettopp nå avsluttet jeg en Gourmetweekend med min bror.Fine bilder, kommer gjerne innom igjen!Hilsen Trine Lise

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste