Jeg har alltid et par laksefileter på lur i fryseren. For å piffe opp et ellers litt kjedelig fiskestykke synes jeg det smaker godt med en eller annen pestovariant til, slik som denne lime- og chilipestoen:

Til 4 laksefileter tregner du omtrent:
3-4 soltørkede tomater
1/2 rød chili, renset
1/4 paprika, rød eller gul
1/2 løk
100 gram parmesan
1 lime, saft og skall
olivenolje
noen blader basilikum
pepper
evt salt
Kjør soltørkede tomater, chili, paprika og løk i en foodprosessor sammen med litt olivenolje, noen blader frisk basilikum og parmesanen. Tilsett limesaft og smak til med limeskall, salt og pepper. Bre blandingen over laksefiletene og stek de i ovnen ved 175 grader i ca 15 minutter eller til fisken er gjennomstekt.

Til laksen serverte jeg en fiskesaus med hvitvin, og da måtte vi jo drikke resten av vinen til middagen, selv om det var en helt vanlig torsdag. Sausen var imidlertid ikke noe jeg vil anbefale, så neste gang dropper jeg sausen og drikker heller all hvitvinen til. 😉 Laksen var imidlertid nyyyydelig og skal lages igjen, men da kommer jeg nok til å servere pasta med litt god olivenolje til.
Enjoy!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Søren at jeg ikke så denne oppskriften før nå! Dette så jo fabelaktig godt ut! Sikkert bedre enn den laksen jeg har i ovnen just nu…..men, det er fortsatt to laksefileter i frysen! Prosjekt "lær mann å ete laks" er i gangsatt for andre gang og skal ikke mislykkes!

  2. HAr ikke klart å glemme denne oppskriften. Prøvde den ut på kylling i stedet for laks. Siden jeg ikke tåler meieriprodukter prøvde jeg denne, dog uten ost – smakte godt det også! Takk for tipset 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste