Bruschetta får jeg aldri laget ofte nok! Hver gang jeg spiser det så tenker jeg; “Hvorfor spiser jeg ikke bruschetta oftere? Det er jo så utrolig godt og så enkelt!” Kan nytes som lunsj, smårett eller forrett. Det er opp til deg. Hemmeligheten bak et godt resultat ligger i gode råvarer. Da er det meste gjort! Løp og kjøp!

Forrett til 2:
Godt brød
1 fedd hvitløk
smør eller olivenolje
Gode tomater, feks. 10-12 cherrytomater, delt i små biter
4 tynne skiver rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
frisk basilikum, finsnittet
olivenolje, den beste du har
nykvernet pepper
evt. litt salt
Ha tomater, løk og basilikum i en bolle og vend de forsiktig sammen. Tilsett litt olivenolje, smak til med nykvernet pepper og eventuelt litt salt.

Rist brødet i litt olivenolje eller smør i en stekepanne. Sett litt hvitløksmak på brødet ved å la et hvitløksfedd surre med i smøret/oljen.

Legg brødet på tallerkenen og fordel tomatblandingen over (hvis det er mye “overskuddsvæske” så kan du helle bort noe av denne). Ringle over litt god olivenolje. Pynt med frisk basilikum – og server umiddelbart.

Denne retten kan varieres ved feks å ha på en skive parmaskinke og/eller litt mozzarellaost. Ristede pinjekjerner og litt balsamicoeddik passer også godt til.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Enig i at en burde spise det oftere, men for min del ødelegges de ofte med FOR mye hvitløk. Jeg liker hvitløk, men som med alt, kan det bli for mye av det gode. Derfor er det en god idé å la et fedd surre med smøret i stedet for å gni brødet inn med det. Det skal jeg prøve neste gang. 🙂

 2. nam elsker bruchetta! =) Glemmer å lage det.. det er jo så enkelt å lage! Legger bloggen din på bloggrollen min jeg! :)Hilsen Siri Malene og salatbolla

 3. Heisann. Snublet over bloggen din i dag jeg – du har så masse lekkert og fristende å dele med oss. Tusen takk for det :)Bruschetta har jeg faktisk aldri laget selv, men fått servert – og det er jo kjempegodt!!! Takk for oppskriften, den ser ganske så overkommelig ut ;)Ha en fin kveld.

 4. Hei, skal servere dette til forrett til helgen. har du et tips om hvilken drikke jeg kan servere til?

 5. Kjempegodt! Amo le bruschette – jeg elsker bruschetter.
  Husk: Det uttakes “BROSKETTA” med o som i Oslo.
  Og pliiis! IKKE “bruschettas” i flertall!! Det er peccato mortale – dødssynd. Flertalls-s er spansk (eller engelsk).
  Italiensk flertall er “bruschette”. På norsk kan man gjerne si bruschetter (altså: “brosketter”).
  Ja, ja, jeg vet det. Få vekk fomlelabba! Jeg må bare se og pakke meg bort fra jentenes sider. Kunne bare ikke dy meg. Jeg sniker meg rett som det er inn på Trines matblogg uten å legge igjen verken svettelukt eller tiss på dosetet. Har akkurat bakt Trines namnamme kanelsnurrer, til glede både for meg og min elskede kvinne.

 6. Beste lunsj på kvelden!
  Prøvd ut og det var helmaks som Egon ville sagt det!
  Bare pass på sette noe mer pepper enn det jeg beregnet.

  1. Noen som vet hvorfor basilikum ikke vokser på nytt når man vanner disse pottene som en kjøper fra Kiwi/Meny? Jeg tenkte som så at hvorfor kjøpe inn nye ferske basilikum potteplante når man kan vanne dem på nytt. Men de vokser ikke med lyset en har i huset…

   1. Jeg har kjøpt basilikum-urteplante fra butikk. Byttet potte og ristet av den jorda som den hadde fra før. Satte den i ny jord med gjødsel. Vanner den regelmessig, den er veldig tørst. Her vokser den så mye at jeg må klippe den ned. Har den i vinduskarmen 🙂

 7. Hei. Tenkte å lage dette sammen med en del andre småretter til en bursdagsfeiring, men kan dette lages på forhånd? Evt hvor mye kan gjøres klart dagen/morgenen Før?

  1. Hei Nina,

   Da jeg tok for å spise den siste brucetta, den var ikke så god lenger grunnet den tørre brødet begynte å ta opp væske fra grønnsakene. Så dette må nok regne som ferskvare. Når du har lagd dem ferdig, bare begynn å servere gjestene.

 8. Har du tips til beste måten å forberede denne retten på dersom den skal tas med til en fest? Vil ikke at det blir bløt og ekkelt… er det mulig f.eks å riste brødet hjemme og så ta på tomat og løk blandingen rett før servering?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste